Näin voit tienata lisätuloa kotiäitinä

Olen ollut kotiäiti viimeiset 16 vuotta, tehden töitä kotoa käsin välillä osa-aikaisesti ja joskus kokopäiväisestikin. Tuntuupa muuten aika pitkältä ajalta, nyt kun tuon oikeasti kuluneen ajan kirjoitin ylös! Tosiaankin, esikoisemme syntymästä saakka olen ollut kotona ja tehnyt töitä yrittäjänä omalla toiminimellä sekä myöhemmin kevytyrittäjänä.

Minulta on kysytty useaan otteeseen noiden 16 vuoden aikana, että eikö kotona oleminen kyllästytä, ja miten jaksat ja voit keskittyä, kun kotona on lapsiakin? Toiset ovat ihmetelleet sitä, miten pystyn työskentelemään puolison kanssa, joka hänkin on tehnyt paljon kotona töitä. Niin, en osaa sanoa miten olen pystynyt kaikkeen, mutta mikään ei kyllästytä vieläkään, ja nautin edelleen olla kotona, vaikka tuskin ikinä saankaan työskennellä hiljaisuudessa, tai niin ettei työnteko katkeaisi tämän tästä. Oma luonteeni on sellainen, että se sopii juuri tähän tapaan tehdä työtä. Puolison kanssa työskentely? Se on oma taiteenlajinsa, mutta siitä selviää puhumalla ja välillä eri huoneissa työskenteleminen. (:

Mitä kaikkea työtä kotiäiti voi tehdä etätyönä kotoa käsin

Vastaukseni on tähän, kuten kenen tahansa kysyjän kysymään samaan kysymykseen: Oikeastaan mitä vain voi tehdä kotoa käsin ja tienata lisätuloja! Vain taivas on rajana sille, mitä voit alkaa kehittämään ja myymään, suosittelemaan tai mainostamaan netissä. Jos kaipaat jotakin enemmän kuin vain pientä lisätuloa kotoa käsin, suosittelen miettimään etätöiden etsimistä palkkatyönä, tai oman yritystoiminnan suunnittelua, vaikkapa kevytyrittäjänä.

–> Aloita etätöiden etsiminen palkkatyönä vaikkapa Duunitorin etätyöpaikoista.

Palkkatöiden lisäksi kotiäiti voi tietysti myydä netissä oman käden tuotoksia kuten vaikkapa käsitöitä ja askarteluja, sekä verkkokursseja, valmennuksia tai oppaita omasta osaamisestaan. Oma osaaminen, josta tuottaa myytävää sisältöä, voi liittyä omiin opiskeluihin, aiempiin työtehtäviin, omaan maailmankatsomukseen, kädentaitoihin, tietotaitoon.. mihin vaan! Missä olet hyvä tai mistä tiedät paljon? Siinä on myytävä tuotteesi.

Olen nähnyt hyvin monien kotiäitien aloittavan myymään käsitöitä, kuten ihastuttavia lasten tai vauvojen asusteita, puruleluja, helmiä.. Harmillisen usein he kuitenkin lopettavat homman tavallaan liian aikaisin. Menestys voi vaatia sen, että jatkaa vuoden tai kaksikin tehden sitkeästi vaan lisää tuotteita ja syöttäen niitä someen, vaikka kauppa ei kovana kävisikään. Ihmeitä ei tapahdu yhdessä yössä, ellei oma tuote ole täysin uusi ja uniikki idea verrattuna kehenkään toiseen.

Tykkäätkö kirjoittaa? Aloita lisätulojen hankinta bloggaamalla ja kirjoittamalla

Kotiäidille sekä kenelle tahansa yksi lisätulon mahdollisuus liittyy blogilla tienaamiseen. Vaikka blogeja ja kirjoittajia on tuhansia, ellei kymmeniä tai satojakin tuhansia ihan vaan Suomessakin, niin jokaisella bloggaajalla on yhtäläiset mahdollisuudet menestyä. Kaikki on kiinni vain itsestä ja siitä, että jaksaa jatkaa alkua pidemmälle.

En ole vielä tiennanut tällä omalla blogillani monia tuhansia itsekään sen jälkeen kun pari vuotta sitten aloitin, mutta voin kuitenkin sanoa tienanneeni jo jotakin, ja se puoli on kasvusuunnassa koko ajan. Ei saa luovuttaa!

Menestyvä bloggaaja julkaisee säännöllisesti uutta ja keskittyy tiettyyn aiheeseen tai näkökulmaan useimmissa kirjoituksissaan. Mitä tarkempi teema, sen helpompi on löytää kiinnostuneita lukijoita jatkuvasti lisää. Lue lisävinkit, miten bloggaaja voi tienata.

Tienaa kotiäitinä kirjoittamalla tai kääntämällä sisältöjä muille

Yksi mahdollinen pohja tienata rahaa kirjoittamalla, on perustaa yritys tai kevytyrittäjä-tili ja aloittaa copywriter-palvelun myyminen muille. Jos sinulla on vahva kirjoitustaito taustalle, sekä erityisesti oikeinkirjoituksen taito niin miksipä ei, voit varmasti tehdä ammattimaista jälkeä! Muussa tapauksessa annattaa aloittaa erillisistä projektitöistä ja haalia kokemusta pikkuhiljaa.

Kannattaa tutustua ja rekisteröityä mukaan esimerkiksi ulkomaisiin TopContent ja UpWork -palveluihin, joista löytyy paljon esimerkiksi käännöstöitä muista kielistä suomenkieleen, kun yritykset ympäri maailman etsivät kääntäjää usein suhteellisen helppoihin kohteisiin kuten kotisivut, verkkokaupan tuotteet ja mainostekstit.

Ideoimaan rohkeasti! Mitä sinä osaisit tehdä?

Kuten totesin aiemmin, niin se missä olet hyvä, voi olla tuotteesi maailmalle! Erinomainen esimerkki tästä on digimarkkinoinnin tuore asiakkaani, Miiala, jonka perustaja on kotiäiti. Yrittäjä itse on hyvin järjestelmällinen henkilö, ja hän onkin kehitellyt omaan arkeen monenlaisia tapoja suunnitella perheen ruokaostoksia ja ruokailuja, sekä löytänyt toimivia tapoja säästää rahaa sillä, että perheen ateriat ja ostokset suunnittelee etukäteen hyvin. Tästä osaamisesta syntyi Miiala ja myytäviä tuotteita!

Vielä kerran siis kysymys: Missä sinä olet hyvä? Osaatko ratkoa arjen pulmia, neuvoa muita, siivota, järjestää, priorisoida, tukea muita, opettaa, kirjoittaa, korjata kotakin, tehdä vanhasta uutta, kasvattaa kukkia, rakentaa…? Näistäkin kaikista edellisistä on mahdollista luoda vaikka mitä tuotteita ja palveluita!

Jos sinulla on jo idea tai jopa pieni yritys ja tarvitset sparrailua tai digimarkkinoinnin toteuttajaa – ota yhteyttä!

Tutustu Virtuaaliassistentiksi -miniverkkokurssiini!

Lue lisää vinkkejä etätyöhön

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 ajatuksia aiheesta “Näin voit tienata lisätuloa kotiäitinä”

.