Kasvihuoneen sijoitus ja kevätkylvöt

Kaupallinen yhteistyö Maceakauppa.fi kanssa.
Palaan taas kasvihuone- ja pihaunelmiini, vaikka viime päivät näyttivätkin toteen sen, että on turhaa uneksia vielä mistään pihanlaittamisista. Lähes meidän koko tontti kerkesi jo sulaa lumesta, ja ihan oikeasti kuvittelin pian pystyttäväni kasvihuonettakin paikalleen, mutta toisin kävi. Ulkona on nyt 20 senttimetriä lunta, ja lisää sataa.

Tilasin meille 4,8 neliön Tarmo-kasvihuoneen Maceakaupasta. Tilaus saapui hyvin nopeasti kotiin kuljetuksena ovelle saakka. Nyt sitten vaan odotellaan ja toivotaan, että pian pääsisi kokoamaan kasvihuonetta.

Katso Maceakaupan kasvihuonevalikoima tästä.

Tarmo-kasvihuone (Kuva: Maceakauppa)

Minne kasvihuone kannattaa sijoittaa tontilla?

Olen pähkäillyt aika paljonkin, minne sijoittaisin kasvihuoneen meidän tontilla. Tonttimme pinta-ala on yli 2000 neliötä, josta on ainakin puolet nurmikkoa. Googleteltuani aihetta opin, että kasvihuoneen paikan tulisi olla mieluummin valoisa ja lämmin, mutta tuulelta suojassa oleva, tasainen kohta.

Tontiltamme löytyy helposti tuulelta suojassa oleva paikka, mutta se on tietysti myös hyvin varjoisa paikka, johon ei kovin paljon paista aurinko missään kohtaa vuorokautta. Muut paikat ovatkin sitten valoisia ja lämpimia, mutta eivät tuulelta suojassa. Näitä pähkäiltyäni luulen, että meidän pitää valita se valoisa ja lämmin paikka, vaikka tuuli ottaisikin sitten enemmän kiinni kasvihuoneeseen. Emme tule viettämään aikaa kasvihuoneessa eli siitä ei tule ns. huvimajaa tai muuta vastaavaa kasvihuonekäytön lisäksi.

Ensimmäiset kevätkylvöt on nyt tehty!

Kylvöjen aika on jo käsillä, vaikka lunta riittääkin ulkona vielä paikoin. Laitoin keittiömme ikkunalle itämään jo kasvihuoneeseen tulevia kasveja. Ensimmäiset niistä ovat kurkku ja tomaatti tietenkin. Ostin kasan muitakin siemenpusseja, mutta ne eivät vaadi esikasvatusta. Haluaisin kasvihuoneen suojiin myös mansikoita kasvamaan, mutta luulen että ostan ne valmiina taimina, joista saa mansikoita jo ensi kesän aikana.

Tomaatit itävät jo 🙂

Kasvihuoneen sisustus

Kasvihuoneellakin on sisustus. Totesin tämän, kun aloin pähkäillä että miten ne taimet ja kasvit siellä kasvihuoneen sisällä pitäisi järjestää ja asetella. Eihän kaikki voi kasvaa maasta tai maan tasalta, jos tilan haluaa käyttää järkevästi hyödyksi.

Tässä se on! Sormet syyhyää päästä kasaamaan kasvihuonetta..

Ajattelisin, että meidän kasvihuoneeseen sopisi ainakin toiselle pitkälle sivulle jonkinlainen kasvihuoneen taso tai hylly, jossa voisi kasvattaa mansikoita tai muita juttuja, sellaisia jotka eivät kasva korkeiksi – kuten ehkäpä yrtit. Tomaatit ja kurkut voi ehkäpä kasvattaa laatikossa maan tasalla. Vielä on kysymysmerkki, millaisen perustuksen kasvihuoneelle keksimme.

Kerron taas lisää, kun kasvihuoneprojekti pääsee etenemään!

Maceakaupasta saat kasvihuoneet, puutarhavälineet ja kotipihaan ilmettä, nopealla toimituksella

Hyödynnä alekoodi

Alekoodilla ”HALONEN10” saat -10% alennusta tilauksestasi Maceakaupassa! Tutustu koko valikoimaan.

Lue myös nämä

.