Kasvihuoneen hankinta kesäksi

Kaupallinen yhteistyö & Maceakauppa.fi

Meidän kasvihuonehaaveet toteutuvat tänä keväänä! Tai oikeastaan ne ovat olleet minun haaveitani tietenkin. Ketään muuta meillä ei oikeastaan innosta kasvien tai kukkien kasvatus, koska ukkovalta. Mielessäni pyörii miljoonia asioita tällä hetkellä tähän kasvihuonehankintaan liittyen, kuten mihin kohtaan meidän tontilla sen lopulta sijoittaisimme? Kasvihuoneen paikka on hyvä valita huolella, sitä kun ei noin tosta vaan siirrellä mielitekojen mukaan.

Tomaattien kasvatus, ai että toivon onnistuvani!

Kasvihuoneen koko – pieni vai suuri kasvihuone?

Huomasin kasvihuoneen kokoa miettiessä, että oikeaa kokoa on vaikea hahmottaa tälläisenä aloittelevana kasvihuoneharrastajana. Jotenkin mietin, että mitä suurempi sen parempi! Pari metriä ei ajatuksissa vaikuta isolta kasvihuoneen pituudelta, mutta sitten kun vaikkapa viiden neliön alueen rajaa maahan, niin huomaa siinä olevan aika paljon jo tilaa.

Päädyin lopulta vajaan viiden neliön kasvihuoneeseen. Uskon että se riittää mainiosti tälläiselle amatöörikasvattajalle kuin minä, joka ei lopulta tiedä mistään mitään vielä. Valitussa Maceakaupan Tarmo-kasvihuoneessa on harjakatto ja kattoikkuna sekä mukana sokkelit. Nyt jännitetään toimituksen saapumista!

Kasvihuoneen mitat 250 x 190 x 195 cm. Siihen mahtuu kasvattamaan kylliksi vaikkapa salaattiaineksia kesällä.
(Kuva: Makeakauppa.fi)

Aloittelijan kasvihuone

Minulla on tainnut olla vähän lennokkaitakin kuvitelmia omasta kasvihuoneintoilusta. Jos puhutaan ihan totta, olen aika huono – vaikkakin innokas – kukkienkin hoitaja. Saankohan siis kasvihuoneessa mitään kukoistamaan? Toisaalta kunhan siellä kasvihuoneessa on multaa, ja kasveja vaan muistaa kastella tarpeeksi niin sehän riittänee, kai?

Uskon että valitsemani kasvihuonemalli on juuri passeli tälle aloittelijalle, jolla ei ole aiempaa kokemusta kasvihuoneen hoitamisesta. Ensi kesä näyttänee totuuden, onko minusta siihen tai että miten paljon pitää erikseen opiskella miten kaikki menee. Unelmassani me saadaan perheen kanssa syödä itse kasvatettua tomaattia, kurkkua ja salaattia ainakin ensi kesänä. Ehkä jotain mausteyrttejäkin.

Mistä hankkia kasvihuone edullisesti?

Oma kasvihuonehaaveeni on kestänyt sen verran kauan että voin sanoa hintaerojen olevan aika suuriakin eri paikoissa. Fakta taitaa olla että kasvihuoneet maksavat aina satasia, mutta sitten löytyy niitäkin versioita joihin uppoaa useita tuhansia euroja. Valmistusmateriaali ja koko vaikuttavat hintaan.

Maceakaupan kasvihuoneiden hinnat ovat hillittyjä. Esimerkiksi valitsemani kasvihuoneen normaali hinta on 349 euroa, jolla saa jo todella tilaa viljellä. Suuremmisssa malleissa hinta nousee sitten joitakin satasia.

Kevätkylvöjä

Mitä kasveja kasvihuoneessa voi kasvattaa?

En ole edes kunnolla miettinyt, mitä siellä kasvihuoneessa itse kasvattaisin! Perinteisesti ajattelen että tomaatteja ainakin tietysti. Olen kadehtinut heitä onnekkaita, jotka voivat poimia ihania itse kasvatettuja mansikoita omalta maalta tai kasvihuoneesta. Ehkäpä laittaisin muutaman mansikan sinne siis kasvamaan jollain tapaa. Kuten jo totesin, muuta voisi olla ainakin kurkku, salaatti ja jotkin mausteyrtit. Hernettäkin mietin, mutta en tiedä onko se lopulta meille hyödyllistä. Voiko mustikoita kasvattaa kasvihuoneessa? Siellä ne pysyisivät varmasti suojassa..

Kasvien kylvö kasvihuoneeseen
Näillä alkuun eli kylvöön ainakin salaattia, tomaattia ja pinaattia!

Laadukas kasvihuone ja muut tuotteet pihaan ja puutarhaan

Maceakaupasta saa kaikkea muutakin kuin kasvihuoneita pihaan ja puutarhaan, mutta myös tuotteita kotiin, autoiluun ja vapaa-aikaan. Kasvihuoneiden valikoimaan voit tutustua tästä. Jos olet suunnittelemassa kevätkylvöjä, mutta varusteet puuttuu vielä, tilaa puuttuvat puutarhatarvikkeet täältä. Maceakaupan palvelussa yllätti tieto, että tilaukset käsitellään 24h sisällä! Ei tarvi siis kauan odotella. Aika kätevää!

ALEKOODILLA ”HALONEN10” saat -10% alennuksen Maceakauppa-verkkokaupassa!

Kasvihuoneen hankinta kesäksi pihaan

Lue myös nämä

.