Eroon jatkuvasta ientulehduksesta

Kaupallisessa yhteistyössä Olo-apteekki

Kokemuksia Lumoralista

Suun huono terveys on ollut terveydellinen riesani pitkän aikaa. Hampaiden hyväkään harjaus ei ole tuntunut vaikuttavan asioihin parantavasti. Syitä tähän voi olla muuallakin kuin vain suussa – en tiedä – mutta voin tunnustaa, että nuorempana toisinaan vähät välitin säännöllisestä perusteellisesta hampaiden harjauksesta, ja seuraukset olen sitten saanut kestää.

Kaikki hampaanikaan eivät ole enää tallella, mikä ei taida olla yhtään erikoista noin 40-vuotiailla. Onneksi, toistaiseksi vain yksi rautahammas on jouduttu poistamaan epäonnistuneen juurihoidon takia, jonka seurauksena hampaan alle muodostui märkäpesäke. Haluaisin todella tehdä nyt kaikkeni, että saan pitää muut hampaat mahdollisimman pitkään.

Ientulehduksen hoito kotikonstein

Miten kipeää ientulehdusta voi sitten hoitaa? Omalla kohdallani olen ottanut käyttöön aina hammaslääkärien ja hoitajien perusohjeet: Hampaiden perusteellinen harjaus ja hammasvälien mekaaninen puhdistus hammaslangalla. Ientulehduksen ollessa päällä olen harjannut hampaita useita kertoja päivässä ja harjannut niitä kipeitä ikeniä niin, että veri vuotaa. Useimmiten tällä keinolla tulehdus rauhoittuu viikossa, ja kaikki on taas hetken aikaa hyvin. Mitkään tähän astiset keinot ehkäistä ientulehdusta pian uusiutumasta eivät ole kuitenkaan auttaneet, vaan tulehdus piinaa samaa kohtaa suussa uudelleen ja uudelleen. Olen kokeillut kertahoitokuureina myös apteekin suuta desinfioivia tuotteita, jotka kyllä rauhoittavat hitaasti tilannetta, mutta eivät pysyvästi.

Kokeilussa Lumoral suun terveyden ylläpitoon

Olen miettinyt kauan, että jotain muitakin keinoja saada suun ikenien terveys tasapainoon pitää olla olemassa, en vaan ole keksinyt mitä se olisi. Törmättyäni Olo-apteekista löytyvään Lumoral-tuotteeseen, ajattelin että wau, tässäkö se on?

Lumoral on tuote ja väline, jonka sanotaan säännöllisessä käytössä vähentävän hammaskiven muodostumista. Tuotetiedot lupaavat sen myös ehkäisevän hampaiden reikiintymistä ja hoitavan ärtyneitä ja tulehtuneita ikeniä. Yksinkertaisesti se siis ylläpitää suun tervettä bakteeritasapainoa.

Lähdin siis toiveikkaana kokeilemaan Lumoralin tehoa! Mitä voisin menettää, kun kaikki muut keinot on tavallaan jo kokeiltu, ja joku pöpön pirulainen vaan asuu suussani?

Käyttökokemuksiani Lumoralista

Ensimmäinen fiilis pakettia avatessa oli hyvä; ei liika erilaisia osia ja säätämistä. Lumoralin käyttöohjeet ovat todella helpot! Yksinkertaisesti veteen vain liotetaan Lumorinse-tabletti, purskutellaan, ja sitten valoa ja lämpöä hampaille 10 minuuttia. That’s it.

Lumoral-aloituspakettiin sisältyy Lumoral-laite (suukappale), Lumorinse-poretabletteja, virtalähde, mittakuppi ja ohjeet.

Suukappaleesta kerrotaan ohjeissa niin, että se saattaa tuntua suussa lämpimältä, ja niinhän se tuntuikin, mutta ei liian lämpimältä. Sylkeä erittyi tuon 10 minuutin aikana todella paljon, mutta ohjeiden mukaan sekin kuuluu asiaan. Käytön jälkeen hampaat pitää harjata ja hammasvälit puhdistaa vielä kertaalleen kunnolla.

Jo kahden käyttökerran jälkeen rauhoittuneet ja terveemmät ikenet?

Kokemukseni ensimmäisen päivän jälkeen Lumoralista oli se, että en tuntenut vielä mitään ihmeellistä suussani, mutta toisen päivän jälkeen eli siis kolmannen päivän aamuna huomasin herätessäni, että hei – en tunne enää kipua ikenissä! Ihan perimmäiset poskihampaat yläleuassa olivat siis ärtyneet ja kipeät kun aloitin Lumoralin käytön, ja niistä vuoti verta harjatessa. Piti sitten oikein hammasharjalla tökkiä tuota aiemmin kipeää kohtaa, ja niin vain kipu ja ärsytys olivat poissa.

Tästä hetkestä on vaikea saada kaunista kuvaa:) No, mutta tältä näyttää Lumoralin käyttö.

Jos ikenet pysyvät näin rauhallisina, niin uskallanko olla käyttämättä tätä? Lumoralin ohjeissa kerrotaan, että suun purkuttelu tabletilla ja laitteen käyttö vähintään kaksi kertaa viikossa riittää pitämään yllä terveempää suuta. Lumoralin käytön pitäisi myös vaalentaa hampaita ja poistaa värjäytymiä. Ihan mukava lisä ja tervetullut todellakin kahvihampailleni!

Tiedostan, että minulla on vasta hyvin lyhyt käyttökokemus tästä keinosta ehkäistä ja rauhoittaa ientulehdusta. Voi olla, että nyt vaan kävi tuuri ja ientulehdus rauhoittui samaan aikaan kun kokeilin tätä keinoa. Ehkäpä palaan siis vielä asiaan, kun aikaa on mennyt kauemmin!

Miten Lumoral vaikuttaa?

Lumoral-menetelmä toimii valon ja valoherkän aineen (eli herkisteen – poretabletti) yhteisvaikutukseen perustuen ja täten eliminoi hampaiden haitallisia bakteereita. Menetelmä perustuu bakteerien tuhoamiseen reaktiivisen hapen avulla, jota syntyy kun valoherkkä aine altistetaan valolle. (Olo-apteekki.fi)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Eroon jatkuvasta ientulehduksesta”

.