Miksi hankkia kasvihuone?

Kaupallinen yhteistyö Maceakauppa.fi.

Kasvihuoneita löytyy markkinoilta joka lähtöön. Toisille kasvihuone merkitsee perinteisesti vain tilaa kasvattaa kasveja. Näin se on myös itselläni, ainakin tässä kohtaa. Jos kuitenkin innostuu selaamaan enemmän kasvihuone-sanalla kuvatuloksia hakukoneista, somesta tai Pinterestistä niin huomaa, ettei kasvihuone olekaan enää vain kasveja varten. Kasvihuone voi merkitä toisille niin sanottua viherhuonetta, vai mikähän se oikea sana olisi. Toisille kasvihuone on siis pikemminkin ehkä kukkien kasvatus- SEKÄ levähdys/istuskelupaikka pihalla.

Mitä iloa kasvihuoneesta on?

Kasvihuoneen pitäminen, olipa lähtökohdat mitkä tahansa sen hankinnalle, vaatii tietenkin työtä ja vaivannäköä. Siksipä kasvihuonetta ei voi ajatella yksistään esimerkiksi ”koristeeksi” pihalle. Jos sinussa on vähääkään viherpeukalon vikaa tai edes innostusta opetella kasvattamaan kasveja tai hoitamaan niitä, niin miksipä ei? Kasvihuone on mukava lisäjuttu kaikenlaisille pihoille, niin ulkonäöllisesti kuin muutenkin. Kokemuksesta voin todeta, että kasvien hoitaminen on aika tehokas tapa lievittää stressiä!

TOP-5 parhaat kasvihuoneen hyödyt omasta mielestäni

  1. Saan (yrittää) kasvattaa itse syötäviä salaattiaineksia
  2. Tekemistä ja touhuamista riittää kesällä pihalla!
  3. Kasvihuone pidentää kasvukautta ja lyhentää kasvatusaikaa toisesta päästä.
  4. Jos kasvien kasvatus onnistuu, siinä näkee kivasti oman työn jälkeä
  5. Saan ehkä omia mansikoitakin! Pihamaalla ne eivät ole menestyneet.
Kuva: Canva

Mistä hankkia kasvihuone?

Kasvihuoneita kannattaa ehdottomasti vertailla eri paikkojen välillä ennen ostospäätöstä. Riippuen omista mieltymyksistä, kasvihuoneen käyttötarkoituksesta ja budjetista, paras ostospaikka löytyy varmasti, kun vertailuun käyttää edes vähän aikaa. Verkkokaupasta ostaminen on helppo vaihtoehto hankkia kasvihuone, silloin ei tarvitse käyttää aikaa eri kaupoissa liikkumiseen, ja tuote toimitetaan jopa suoraan omalle kotiovelle.

Meille kasvihuone tuli Maceakauppa.fi -verkkokaupasta, jossa toimitus on todella nopea ja tilaus saapui nimenomaan omalle kotiovelle. Maceakaupan kasvihuonevalikoimaan voit tutustua tästä. Maceakaupasta löytyy myös muita tuotteita pihaan ja puutarhaan sekä laaja valikoima kaikkea hyödyllistä esimerkiksi kotiin ja autoiluun.

Kuvan kasvihuone: Maceakauppa

Millainen kasvihuone kannattaa hankkia?

Kasvihuoneen mallin valinta voi olla kiinni monestakin seikasta. Joskus valinta on kiinni vain hinnasta, joskus muistakin seikoista. Kun valitset kasvihuonetta, pohdi seuraavia kysymyksiä:

  • Miten iso sinun kasvihuoneesi pitäisi olla?
  • Millaiseen käyttöön kasvihuone tulee?
  • Onko kasvihuoneen tarkoitus kestää vuosia samalla paikalla?
  • Miltä toivot kasvihuoneen näyttävän? Onko siis sen materiaaleilla merkitystä?
  • Mitä kasvihuoneesi saisi maksimissaan maksaa?
  • Haluatko tilata verkosta vai nähdä kasvihuoneen ennen ostospäätöstä?

Jos aiot viljellä vain muutamia kasveja, niin pieni kasvihuone on ok. Kannattaa huomioida myös se, että mitä pienempi kasvihuone on, sitä nopeammin se lämpenee (ja ehkäpä pysyy hyvin lämpimänä helpommin?). Jos kasvihuoneeseen on tarkoitus sijoittaa muutakin kuin muutamia kasveja, isompi koko on tarpeen.

Kannattaa aloittaa eri vaihtoehtojen selailu vaikkapa näistä Maceakaupan kasvihuone-valikoimista. Alekoodilla ”HALONEN10” saat -10% alennusta Maceakaupan valikoimasta!

Kohta saamme omankin kasvihuoneen lopultakin pystyyn!

Meidän oman kasvihuoneen pystytys on antanut toden teolla odotuttaa itseään. Tomaatin ja kurkun taimet vain rönsyilevät keittiössä, mutta kasvihuonetta ei ole paikallaan vielä. Jatkuva perheen ja oma sairasteluni sekä puolison työkiireet ovat siirtäneet pihahommia jatkuvasti, mutta nyt alkaa näyttää jo vahvasti siltä, että ihan pian ollaan vihdoin tosihommissa. Kasvihuoneen paikka tontilta on jo valittu!

Lue lisää kasvihuonejuttuja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Miksi hankkia kasvihuone?”

.