Pahin kokemani ukkonen ja rajuilma ikinä

Koin eilen varmaankin pahimman rajuilman koko elämäni aikana. Meillä ukkosti todella kovaa koko kunnan alueella, eikä se ollut ihan sellainen pieni jyrinä joka menee yleensä nopeasti ohi tai kuten tavallista, kiertää meidät.

Minä siis rakastan ukkosta! Siinä on jotain niin jännittävää mutta samalla pelottavaa, luontoa puhdistavaa. Odotan aina kesäisin kovasti ukkosta tulevaksi, mutta tähän saakka on tuntunut aina siltä, että se suurin rajuilma kiertää meidät kaukaa.

Eilen koin myös ehkä ensimmäistä kertaa ikinä pelon tunteita tuon myrskyn aikana. Miksikö? KOSKA AJOIN AUTOA SEN KESKELLÄ! Olin illalla matkalla kotiin kuskaamasta poikaa harrastuksista ja täytyy todeta sen olleen elämäni pisimmät 15 kilometriä.

Autossa ukkosella – turvallista vai ei?

Onhan noita rankkasateita ennenkin tullut vastaan autoa ajaessani, mutta nyt edes auton pyyhkijät maksiminopeudessaan eivät riittäneet, vaan eteen ei meinannut nähdä yhtikäs mitään. Auton ulkopuolella salamoi siellä täällä ja taivas rätisi ja paukkui. Tielle oli kertynyt syviä vesiuria, ja alikulkusiltojen alle todella kookkaita vesialtaita, jotka meinasivat pysäyttää auton. Ajoin reilusti alle 60km/h vauhtia 80:n alueella, koska suuret vesiurat meinasivat vedellä autoa sinne tänne toistamiseen. Ja mitä?! Kaahareita löytyy joka lähtöön, nimittäin moni auto ajoi suurta vauhtia meidän ja muutaman muun edellä menijän ohi! Vaikka eteen ei edes nähnyt kirjaimellisesti (ja minä en ole arka kuski todellakaan).

Vaikka normaalisti meiltä menee tuohon kotimatkaan aikaa 15 minuttia kesällä, nyt se kesti todella kauan. Melkein puolessa välissä matkaa annoin periksi, ja pysähdyimme linja-autopysäkille odottamaan että sade helpottaisi. Itseasiassa siinä paikallaan ollessa olo tuntui vieläkin pelottavammalta ja aloimmekin pojan kanssa Googlettaa, olemmeko autossa turvassa, jos joku noista ympärillä välkkyvistä salamoista osuu meihin.

Turvallisin paikka ukkosella

Niin, mikähän se turvallisin paikka ukkosella on? Uskoisin että oma koti. Minulle on ohjeistettu pienestä pitäen, että ukkosella pitää pysyä kaukana sähkörasioista ja ikkunoista, sekä että jossain kodin nurkassa on turvallisinta oleskella. Mene ja tiedä mikä on totta, mutta tutkittuani asiaa tiedän, että ainakin auto on turvallinen paikka ukkosella. Eihän se toki turvalliselta tuntunut, vaan poikakin totesi että haluaa päästä vain kotiin niin kaikki on hyvin.

Selviydyimme turvallisesti lopulta kotiin, jossa pahin myräkkä oli juuri kulkenut päältä ja saanut meidän pienimmän pojankin itkemään, hän kun ei ymmärtänyt mitä tapahtuu. Mieheni oli nähnyt ikkunasta kauempana kylällämme iskeneen salaman, josta oli kuulunut valtava ääni ja iskua seurannut suuri räjähdyksen näköinen valopallo tai kaari. Kävimme ajelemassa myrskyn jälkeen lähialueilla tutkimassa, mitä kaikkea ympärillä tapahtui, mutta kaikkialla oli rauhallista.. Sähkökatkosta saimme nauttia jonkin aikaa.

Katso myös: Salamakartta ja Ukkosen täsmätutka

Lue myös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Pahin kokemani ukkonen ja rajuilma ikinä”

.