Tämän takia ei kannata ostaa Instagram-seuraajia!

Leikin tutkivaa journalismia ja tieteen nimissä kokeilin tätä! Miksikö? Koska työni ja esimerkiksi aiemmin tekemieni verkkokurssien ja e-kirjani puolesta olen saanut ja joutunut selvittämään, testailemaan ja tutkimaan hyvin paljon Instagramin toimintaa ja sen algoritmejä. Tiesin riskit ja sen mihin ryhdyn, mutta halusin testata tämänkin koska minulta niin paljon kysellään aiheesta välillä.

Päädyin testaamaan Instagram-seuraajien ostamista hyvin pienellä rahallisella määrällä. En kerro ostopaikkaa, koska en todellakaan halua suositella tätä kokeiltavaksi kenellekään. Maksoin siis yhteensä vajaa viisi euroa, jolla piti saada muistaakseni 300-400 seuraajaa lisää. Ostaminen ja asiakkuuden avaus tähän kyseiseen paikkaan oli vaivatonta ja turvallista ja palvelu oli sellainen hyvin paljon suositeltu netissä – heille jotka tähän peliin haluavat ryhtyä.

Mitä kokemuksesta seurasi? Sain oston jälkeisen vuorokauden aikana hyvin nopeasti seuraajia sen luvatun verran, mutta seuraajien kasvu ei jäänytkään siihen. Seuraajia tulikin uusia vielä perään toisen vuorokauden, kolmannen, neljännen.. Luulen että palvelussa tapahtui jokin virhe, koska seuraajia tuli lopulta uskoakseni tuplat siihen verrattuna, mitä tilasin.

Miten hyvältä voikin tuntua, kun seuraajia vaan tupsahtelee tosta noin, mietin. Mutta se ei ole se, mitä sinä tai minä haluan. Edellisistä hetkistä meni ehkä viikko, kun ne samat oston seurauksena tulleet seuraajat (kaikki muuten tietysti ulkomaalaisten nimisiä) alkoivat lähteä pois, melko nopeasti itse asiassa. Tämä oli odotettavissa ennakkoon, olinhan lukenut monista lähteistä että näin se todennäköisesti menee, ja että nämä ostetut seuraajat ovat feikkitilejä.

Nopea pikku kokeilu, joka ei haitannut mitään?

Se oli todella nopea pikku kokeilu, jossa seuraajat tuli ja meni, mutta mitä jäi käteen? Seuraavien viikkojen ja parin kuukauden ajan Instagram-tililläni lakkasi tapahtumasta vuorovaikutusta. Kuviin ei reagoitu orgaanisesti, tykkäysmäärät vähenivät alle puoleen useimmissa julkaisuissa, uusia seuraajia ei tuntunut tulevan muuta kuin epäilyttävistä ulkomaalaisista tileistä. TÄSSÄ ON SE POINTTI, miksi ei todellakaan kannata hankkia Instagramiin seuraajia ostamalla, tai muutenkaan ”huijaamalla”. Seurauksena algoritmit menevät sekaisin, ja alkavat suositella tiliä ihan väärille tahoille, tai lakkaavat suosittelemasta.

Olenkin joutunut tekemään nyt kauan töitä sen eteen, että tilini alkaisi taas olla entisensä ja houkutella oikeaa kohderyhmää. Voin sanoa, että se on haastavaa. Älä tee tätä virhettä, usko mieluummin kokeilematta että missään tilanteessa EI kannata! Se mikä lopulta kannattaa ja ruokkii oikealla tavalla algoritmejä, on julkaista oman näköistä sisältöä omalla persoonallaan, säännöllisesti ja sinnikkäästi. Loput hoituu itsestään!

Jos sinua kiinnostaa digimarkkinointi ja yrittäjyys tai kotiäidin yrittäjäelämä, tule seuraamaan Instagramiin tästä. Kurkkaa 5 päivän Kasvata Instagramia -miniverkkokurssi >

Lue myös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Tämän takia ei kannata ostaa Instagram-seuraajia!”

.