Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Miten saada lisää seuraajia Instagramissa?

Seuraajia lisää! Niitähän me kaikki haluamme niin palavasti. Mutta onko seuraajamäärä lopulta se oleellinen asia siinä, miten menestyä Instagramissa? Vastaus on melko helppo: EI. Määrä ei korvaa laatua tässäkään asiassa, vaikka niin olisi helppo kuvitella. Instagramin algoritmit suosivat sitoutuneisuutta eli sitä, että sisältösi on kiinnostavaa. Kiinnostavuutta mittaa seuraajiesi (ja muiden) reaktiot; tykkäykset, kommentit, tallennukset ja jakamiset, ja näistä samoista asioista ovat kiinnostuneita myös yritykset, kun he puntaroivat sitä, kenen somevaikuttajan kanssa yhteistyö voisi olla hyödyllistä ja kannattavaa.

Miksi sillä on merkitystä, ketä Instagram seuraajat ovat?

Tietenkin se merkitsee, ketä siellä seuraajalukujen takana on, varsinkin jos Instagram-tilin kautta on tarkoitus löytää lisää potentiaalisia asiakkaita tai tehdä kaupallisia yhteistöitä. Pohdi, olisiko mielekkäämpää omata 10 000 ketä-tahansa-seuraajaa ympäri maailmaa vai vaikkapa 2000 sitoutunutta ja sinusta oikeasti kiinnostunutta seuraajaa, jotka myös reagoivat julkaisuihisi?

Yrityksiä kiinnostaa somevaikuttajien seuraajaluvut, mutta erittäin vahvasti myös näyttö siitä, että seuraajat ovat aitoja ja kiinnostuneita vaikuttajan sisällöstä. Yksikään yritys ei saa hyötyä siitä, jos heidän tuotteitaan mainostetaan joukolle, ketä ei kiinnosta yhtään.
Näin ollen sekä yrityksen että somevaikuttajan Instagram-tilin kasvattaminen on turhaa esimerkiksi ostetuilla seuraajilla tai muilla pikakeinoilla, joista hyvin suosittu on esimerkiksi Instagramin ”seuraajaringit”. Näissä seuraajayhteisö-tilien toiminnoissa on toki puolensa, ja niistä voi olla hyötyäkin tietynlaisille tileille, kunhan osallistuu ”boostauksiin” suunnitelmallisesta ja säntillisesti. Esimerkiksi arvonnan mainostaminen tälläisessä on ihan ok, mutta toistamiseen, kuten monta kertaa viikossa osaa ottaminen boostaustilien rinkeihin ei ole hyväksi.

Miten saada lisää seuraajia Instagramiin ilmaiseksi

Kaiken a ja o olet sinä tai yrityksesi, ja AITO, OMANNÄKÖINEN sisältö, SÄÄNNÖLLISESTI! Siinäpä se tärkein juttu onkin! Ei vaikeaa, eihän? Kaikki muut lisäkonstit ovat tehosteita ja auttavat sisältöäsi näkymään isommalle joukolle, mutta eivät ole niin oleellisia kuin se että olet aito, ja julkaiset tasaiseen tahtiin. Instagramin algoritmit suosivat aitoa sisältöä ja aitoa toimintaa, joten liiallinen ”kikkailu” ja ”boostailu” tuottaa lopulta enemmän haittaa kuin hyötyä tilin kasvulle ohjaten algoritmit ja Instagraminkin takana toimivan tekoälyn tulkitsemaan väärin sitä, ketä tilisi oikeasti voisi kiinnostaa.

10 vinkkiä miten saada lisää Instagram seuraajia

 1. Julkaise uutta sisältöä, SÄÄNNÖLLISESTI. Suositeltavaa olisi julkaista ainakin 2 kertaa viikossa, aina suhteellisen samoihin aikoihin (samana päivänä).
 2. Ole oma, aito itsesi julkaisuissasi. Anna oman persoonasi näkyä.
 3. Käytä julkaisuissa aina hashtagejä, sekä feedissä että storyissä/reelseissä! Vaihtele hashtagejä eri julkaisuiden välissä. Max 30 hashtagiä per julkaisu!
 4. Vastaile sinuille jätettyihin kommentteihin aina, sekä feediin että storyihin!
 5. Vuorovaikuta! Tykkää ja kommentoi muiden julkaisuja, sekä seuraamiesi että muiden, säännöllisesti. Tykkää muiden jättämistä kommenteista (myös muiden tileissä).
 6. Ole monipuolinen. Julkaise feed-kuvien lisäksi myös reelsejä, videoita ja storyjä säännöllisesti, koska kaikki eivät pidä kaikesta. Toiset pysähtyvät videoiden pariin mieluummin, toiset tykkäävät seurata storyjä.
 7. Linkitä kuviisi muita tilejä (mutta älä spämmäten). Esimerkiksi kuvassa näkyviä tuotemerkkejä, toisia ihmisiä tai teemaan sopivia yhteisötilejä voi linkittää. Näin kuvasi pääsee näkyviin myös linkitetyn tilin profiiliin.
 8. Houkuttele seuraajiasi reagoimaan (mutta hienovaraisesti). Kysy kysymyksiä, haasta, jne. sisältösi mukaan.
 9. Lisää julkaisuihisi myös sijainti! Sekin on yksi hakutulos lisää, jossa näkyä kun joku Instagram-käyttäjä etsii julkaisuja/ihmisiä samassa sijainnissa.
 10. Onhan IG-tililläsi selkeä teema? Jos ei, ota se heti suunnitteluun. ”Kaikkea kaikille” -tyyli ei pidemmän päälle toimi, vaan tehokkain tapa saada sitoutuneita seuraajia on julkaista omalle kohderyhmälle suunnattua sisältöä. Ketä ovat sinun kohderyhmääsi?

Tutustu Instagram-verkkokursseihin

Haluaisitko kuulla lisää Instagramin kasvattamisesta?


Lue lisää aiheesta:


Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •