Näin tienaat rahaa blogilla

Kirjoitus sisältää suosittelulinkkejä.

Blogilla tienaaminen on varmasti monelle tuttu juttu siinä mielessä, että mahdollisuudesta on tullut vastaan joskus uutisia ja tietoa mediasta. Suomessakin on vaikuttajia, jotka tienaavat blogillaan elantonsa. Suuriin tai edes riittäviin tuloihin pelkästään bloggaamisella on hankala päästä hetkessä. Toki kaikki on mahdollista, jos aikaa vaan riittää kirjoittaa – paljon! Tässä blogissa keskityn blogin mainoksilla tienaamiseen.

Miten tienata blogilla?

Blogilla on mahdollista tienata rahaa, mutta kunnon tuloihin kiinni päääsemiseksi on todellakin tehtävä ensin töitä ilmaiseksi paljon. Mitä suositumpi blogi, eli mitä enemmän blogilla on lukijoita, sitä enemmän on mahdollista tienata, koska mahdollisia linkkien ja mainosten klikkaajia ja niiden kautta ostajia on enemmän.

Blogilla tienaaminen ei ole kuitenkaan vain niin helppoa, että aloitat blogin ja se heti tuo sinulle tuloja. Poikkeuksena toki sanottakoon, että jos olet jo valmiiksi julkisuuden henkilö, niin sitten tie tuloihin on todennäköisesti lyhyempi.

Jotta blogi voisi menestyä niin rahallisesti kuin muutenkin, tarvitaan

  • säännöllisesti uutta sisältöä eli blogikirjoituksia
  • sitoutunutta yleisöä eli lukijoita
  • kasvavassa määrin uusia lukijoita hakukoneista ja somesta
  • vähintään useita tuhansia lukijoita kuukaudessa
  • rajattu teema (ja sitä kautta oma kohderyhmä), josta blogiin tuotetaan sisältöä

Aloita blogilla tienaaminen

Helpoin tapa saada tuloja bloggaamalla on kaupallisten linkkien ja bannerien sijoittaminen blogiin. Tämä tarkoittaa sitä, että liität omiin kirjoituksiisi teksti- ja kuvalinkkejä, joiden kautta syntyneistä ostoista tai rekisteröitymisistä saat sitten tuloja tietyn summan tai osuuden verran. Tällöin omaksi työksesi jää ainoastaan uuden vetävän sisällön luominen ja uusien blogin lukijoiden houkuttelu!

Tienaa blogin mainosten kautta tulleista myynneistä

Affiliate-kumppanuuteen voi lähteä mukaan jopa minkä tahansa kokoisella blogilla, koska mainostaja ei häviä siinä mitään, jos hän maksaa vain linkkien klikkauksista tai niiden kautta tulleista myynneistä eli tuloksista, ei siis näkyvyydestä.

Jos sinulta löytyy blogi, voit rekisteröityä maksutta affiliatealustoihin esimerkiksi seuraavissa paikoissa, ja aloittaa tienaamisen.

  1. Tradetracker on palvelu, johon voit rekisteröityä maksutta ja liittää blogisi palveluun. Kun blogi on hyväksytty, voit hakea mukaan eri yritysten kampanjoihin. Sitten vaan liittämään mainoksia blogiin ja tienaamaan. Lisätietoa TradeTrackeristä. Liity heti julkaisijaksi!
  2. Adtraction
  3. Tradedoupler

Kaikki edelliset palvelut toimivat samalla tavalla, mutta mainostajat ovat niissä osin eri tahoja. Kun lähdet mukaa eri kampanjoihin näissä palveluissa, muistathan lukea kampanjakohtaisesti aina mainostajan ohjeet siitä, miten linkkejä tai kuvia saa käyttää. Jos näitä ohjeita ei noudata, tulot voi jäädä saamatta.

Tienaa blogin mainosten klikkauksista

Voit sijoittaa blogiisi myös esimerkiksi Google Ads-mainoksia, joista voit tienata jo aina, kun joku vain klikkaa mainosta blogisivustollasi. Eli siis tuloja jo jokaisesta klikkauksesta!

Rekisteröidy Google Adsenseen tästä.

Haluaisitko lisää kävijöitä blogiin?

Oletko joskus miettinyt natiivimarkkinoinnin kokeilemista? Natiivimarkkinoinnilla voit saada oman blogikirjoituksen näkyviin eri uutismedioihin, kuten esimerkiksi hs.fi, iltalehti.fi, vauva.fi. Tällöin kirjoituksesi näkyy näissä medioissa sponsoroituna sisältönä ja mainoksena. Natiivimarkkinointi toki maksaa klikkikohtaisesti mutta sitä voi kokeilla myös ilmaiseksi, ilman sitoutumista mihinkään.

ReadPeak on monipuolinen natiivimainonnan palvelu ja työkalu, jossa voit itse luoda ja hallita kampanjoitasi ja budjettiasi, sekä päättää missä medioissa mainostat (esim. iltalehti, mtvuutiset.fi, hs.fi).

Kun rekisteröidyt palveluun ensimmäistä kertaa, saat kokeilla mainostusta ilmaiseksi nyt 100 € edestä ilman, että joudut itse maksamaan mitään. Kokeilun käyttäminen käy helposti niin, että luot kampanjan ja määrittelet sen kokonaisbudjetiksi 100 €, tällöin et joudu vahingossa maksamaan jotakin, kun kokeilu loppuu.

Rekisteröidy maksutta ReadPeakiin tästä.

Rekisteröidyttyäsi on 100 € mainosraha heti käytettävissäsi tilin Rewards -kohdassa.

Jos kaipaat apua natiivimainonnan toteuttamiseen, ota yhteyttä.

Lue myös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 ajatuksia aiheesta “Näin tienaat rahaa blogilla”

.