Skip to content

Tienaa rahaa kotona tekemällä affiliate-mainontaa

Olet ehkä jo tutustunut lukamattomiina tapoihin tienata rahaa netissä täyttämällä esimerkiksi kaikenlaisia kyselyitä tai arvostelemalla tuotteita ja skannaamalla ostoksia. On myös kryptovaluuttoja ja kaikkia mahdollisuuksia luoda omia palveluita verkkoon. Väitän, että useimmat kirjoitukset, joita olet lukenut rahan tienaamisesta kotona, ovatkin sellaista sisältöä, joilla niiden kirjoittaja tienaa aina kun joku klikkaa jotakin suositeltua linkkiä ja liittyy palveluun, missä pitäisi alkaa tienaamaan. Kyse on affiliate-markkinoinnista, jota myös sinä voit alkaa tekemään!

En väitä, että edelliset tavat tienata rahaa olisivat vääriä tai huonoja. Ne ovat todellisia tapoja, mutta esimerkiksi kyselyjä täyttämällä ei kukaan käytännössä voi tienata suuria rahoja, vaikka rekisteröityisi miten moneen palveluun yhtäaikaa. Sen sijaan suosittelemalla näitä paikkoja ja affiliate-mainostajia yleensäkin, on paljon isommat mahdollisuudet päästä hyviin tienesteihin lyhyessäkin ajassa.

Mitä on affiliate-markkinointi?

Mainostajan eli tuotteen tai palvelun myyjän näkökulmasta affiliate-markkinointi on markkinointikeino, jossa mainostaja maksaa näkyvyydestä oman valintansa mukaan perustuen klikkauksiin, toteutuneisiin ostoihin tai toteutuneisiin rekisteröinteihin. Mainostaja maksaa näistä tapahtumista mainostajalle, kuten esimerkiksi bloggaajalle, sekä usein myös mainostajan ja bloggaajan välissä olevalle palvelulle, joita on lueteltu jäljempänä.

Bloggaajan tai muun vaikuttajan näkökulmasta affiliate-kumppanuus on tapa tienata lisätuloja suosittelemalla ja mainostamalla yritysten palveluja omissa medioissa, kuten blogissa, uutiskirjeissä ja somessa. Riippuen mainostajan ehdoista, bloggaaja voi tienata esimerkiksi rahaa aina kun joku hänen blogin lukija klikkaa mainosta tai ostaa mainoksen linkin kautta jotakin.

Parhaimmillaan affiliate-markkinointi tarjoaa tavan tehdä passiivista tuloa ilman suurta määrää panostettua työtä.

Miten aloittaa tienaaminen affiliate-markkinoinnilla

Jos haluat tienata lisätuloa suosittelemalla yrityksiä ja heidän palveluitaan, tarvitset jonkin paikan jossa teet tätä suosittelua. Parhaiten affiliate-mainonta toimii blogeissa, somekanavissa ja uutiskirjeissä joten olisi suotavaa, että sinulla on jokin näistä kanavista. Affiliate-mainostajilla on lähes aina jokin vaatimus ja ehto siitä, missä ja miten heidän mainoksia ja linkkejä saa käyttää joten mitä vain mainoksia ei voi sisällyttää vaikkapa uutiskirjeisiin tai someen. Suosittelen itse aloittamaan tienaamisen affiliate-markkinoinnilla blogin avulla.

Jos sinulla ei ole blogia, etkä tiedä miten perustaa sellainen niin kannattaa tutkia googlettamalla maksuttomia blogialustoja, jotka ovat hyvä alku hommalle. Jos omaat jonkinlaista tietämystä verkkosivuista, tai ainakin rohkeutta kokeillen oppia uutta, voit aloittaa myös avaamalla suoraan oman verkkotunnuksen ja webhotellin esimerkiksi täältä. Suncometin palvelimilla löytyy sisäänrakennettuna erilaisia julkaisualustoja kotisivuille, joiden avulla voit rakentaa itse kotisivut jotka jäävät täysin omaan omistukseesi ilman jatkuvia kuukausimaksuja. Jos taas pystyt sijoittamaan blogin perustamiseen muutaman satasen, pystyn auttamaan ja saat ammattimaisen blogin pystyyn helposti, omaan omistukseen.

Miten pääsen affiliate-kumppaniksi?

Kun haluat aloittaa affiliate-markkinoinnin omissa kanavissasi, voit liittyä muutamiin maksuttomiin palveluihin, jotka listaavat lukuisia mainostajien diilejä, joista voit sitten valita sopivimmat ja hakea mukaan. Samoissa palveluissa näet aina ajantasaiset tiedot mainosten klikkauksista ja niistä syntyneistä tuloista. Kun tietty tuloraja ylittyy (palvelukohtaiset) niin saat kertyneet tulot omalle tilillesi. Melko helppoa, eikö? Eli haet vain mukaan mainostusohjelmiin, ja liität linkkejä kanaviisi.

Edellä kuvattujen affiliate-markkinointipalvelujen lisäksi useat yritykset ympäri maailman tarjoavat vaikuttajille ja muille yrityksille suoraan suosittelu-diilejä, joissa suosittelijat saavat maksun aina esimerkiksi heidän henkilökohtaisen suosittelulinkin kautta tapahtuneesta ostosta tai rekisteröitymisestä.

Aloita tienaaminen affiliate-linkeillä näistä palveluista

Tienaa klikeistä, ostoista tai rekisteröinneistä suosittelemalla lukuisia palveluja.

Muita loistavia paikkoja, jotka tarjoavat palkkioita suositteluista

Lisään paikkoja listalle sitä mukaan kun löydän!

  • TopContent: Rekisteröidy palveluun kirjoittajaksi ja tienaa joko tekemällä kirjoitus- ja käännöstöitä tai / sekä suosittelemalla palvelua eteenpäin. Oman suosittelulinkin löydät tilin tiedoista rekisteröitymisen jälkeen.
  • Toluna: Suosittele palvelua ystävälle, ja tienaa lahjakorteiksi muutettavia pistei aina, kun joku rekisteröityy palveluun. Voit suosittelemisen lisäksi tienata pisteitä vastaamalla kyselyihin!
  • Toloka: Tienaa tekemällä tehtäviä puhelinsovelluksen kautta ja/tai suosittelemalla palvelua.
  • Promoty: Tienaa tekemällä vaikuttjayhteistöitä ja/tai suosittelemalla palvelua.
  • ReadPeak: Tienaa 50 € mainostusrahaa (natiivimarkkinointi) jokaisesta uudesta rekisteröinnistä palveluun. Luo ensin itsellesi maksuton tili, jonka jälkeen voit kopioida suosittelulinkin tilisi asetuksista. Jokainen uusi asiakas saa rekisteröityessään heti 50 € maksutonta mainostusrahaa (crediittejä) palveluun.
  • Lookfantastic: Suosittele verkkokauppaa ja tienaa ostoscrediittejä aina, kun kaverisi tilaa.

Lisävinkkejä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ajatus aiheesta “Tienaa rahaa kotona tekemällä affiliate-mainontaa”