Skip to content

Aloita etätyö kääntäjänä tai kirjoittajana

Syyhyääkö kirjoittajakäsi ja mieli, mutta et ole vielä löytänyt työpaikkaa, jossa pääsisit harjoittelemaan taitojasi? Ehkäpä etsit etätyötä kotoa käsin, sellaista työtä, jossa voisit vaikka osa-aikaisesti ja oman aikataulusi mukaan suorittaa tehtäviä itsenäisesti. Jos sinulta löytyy perusosaamista myös suomen lisäksi jostakin ulkomaan kielestä, voit hyvin suorittaa helppoja käännöstöitä, kuten verkkokauppatuotteiden tai lyhyiden blogien käännöstöitä etänä.

Miten löytää kirjoitustöitä etänä?

Jos et halua rajata hakuasi kirjoitustyöhön liittyen vain Suomen alueelle, lähde tutustumaan netissä oleviin kansainvälisiin freelancer-portaaleihin. Näistä freelancer-alustoista voi löytyä jopa kokopäiväisesti ja pitkäkestoisestikin hyvä työpaikka, kunhan jaksaa sinnikkäästi ensin hakea eri tehtäviin. Usein näissä portaaleissa käydään tarjouskisaa hakijoiden kesken.

Työn ilmoittaja on saattanut kertoa ilmoituksessaan suuntaa antavan tuntipalkan tai kertakorvauksen, jonka on valmis maksamaan, mutta hakija saa ilmoittaa oman hintansa. Valitettavan usein edullisemmin tekevät saavat työn, mutta ei aina! Kannattaa olla sinnikäs, eikä lähteä tarjoutuman tekemään työtä alle oman arvon.

Rekisteröidy Topcontent-palveluun

Kun olet vasta aloittamassa freelancer-tyyppistä työtä kirjoittamisen ja kääntämisen parissa, etkä ole ammattikääntäjä, Topcontent-palvelu on hyvä paikka aloittaa kartoittamaan erilaisia kirjoitustehtäviä. Palveluun rekisteröityessä sinun tulee ensin tehdä muutamia valintoja koskien taitojasi ja kiinnostuksen kohteitasi kirjoittamisen teemoihin liittyen. Tämän jälkeen saatat saada tehtäväksi tehtitehtävän, jolla varmistutaan taidoistasi. Sitten vaan ahkerasti seuraamaan uusia ilmoituksia.

Rekisteröidy Topcontent-palveluun tästä.

Lue lisää etätyöideoista

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ajatus aiheesta “Aloita etätyö kääntäjänä tai kirjoittajana”