Skip to content

Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Lisää seuraajia Instagramiin tunteisiin vetoamalla

Tunteet – niillä on suuren suuri, ellei jopa kaikista vahvin merkitys siihen, mitä meistä kukin tekee sosiaalisessa mediassa. Väite on todistettavissa hyvin helposti: Kun näet minkä tahansa postauksen sadoista ja tuhansista somessa, MIKSI luet jonkun julkaisun tai klikkaat jotakin linkkiä, ja jätät toisen huomiotta? Melko varmasti siksi, että se jokin julkaisu herätti sinussa TUNTEITA – joko hyviä, positiivisia tunteita tai negatiivisia tunteita. Tunteet saivat sinut kiinnostumaan jollakin tavalla, ja pysähdyit lukemaan lisää. Tunteen saattoi herättää kuva, tai otsikko, tai

Entäs ne neutraalit tunteet, tai mitään sanomattomat kuvat? Niitä et edes muista. Kiiltokuvamaiset kuvapankkikuvat yritysten postauksissa eivät toimi, kun pitäisi erottua kilpailijoista ja tuoda omia vahvuuksia esiin. Kenenkään feedissä ei toimi huono kuva lopulta hyvin, vaikka se olisi otsikoitu miten. Huono kuva hylkii aina osan yleisöstä pois saman tien.

Okei, miten ne kuvat nyt siis tuovat lisää seuraajia?

Kyse ei ole tietenkään vain kuvista, vaan kokonaisuudesta jonka hyvin oleellinen osa ovat esimerkiksi Instagramin profiilin kuvat. Instagramin feedin kaikista kuvista koostuu kokonaisuus, josta profiilin vierailija saa muutamissa sekunneissa mielikuvan sinusta ja profiilistasi. Jos kuvat eivät ole selkeitä ja tarkkoja, välittynyt fiilis on huono ja vierailija lähteetodennäköisemmin nopeasti pois.

Kauniita, selkeitä ja tarkkoja kuvia jäädään ihastelemaan. Lisää tehoa feedin ilmeeseen voi luoda julkaisemalla kuvia, jotka ovat keskenään saman värisiä tai ainakin sinne päin. Feediin voi myös rytmittää eri värisiä kuvia niin, että niistä muodostuu symmetrinen kokonaisuus.

TOP 5 vinkit joilla saat lisää seuraajia Instagramiin

  1. Suunnittele ja pidä profiilisi ajan tasalla. Huolehdi siitä, että profiilikuvasi, nimesi ja profiilin esittelytekstisi ovat yhtenäiset ja kertovat siitä, mistä julkaiset.
  2. Julkaise säännöllisesti uutta! Tämä on hyvin tärkeää Instagramin algoritmeille! Olipa julkaisutahtisi kerran tai kolme viikossa, julkaise aina suurin piirtein samaan aikaan eli ainakin samoina päivinä. Illalla on parempi julkaista uutta kuin aamulla.
  3. Välitä tunteita kuvissasi ja kuvatekstissä. Ennen kaikkea olethan aito itsesi tai julkaise yrityksestäsi ja sen moottoreista eli henkilöstöstä aitoja kuvia, aidoista tilanteista. Tunteet vetävät puoleensa ja saavat aikaan reaktioita.
  4. Käytä hashtagejä ja merkitse muita tilejä kuviisi. Jokainen hashtagi on uusi mahdollisuus kuvallesi näkyä yhä useammalle henkilölle. Älä koskaan hukkaa tätä mahdollisuutta vaan kylvä kuvastasi kertovia hashtagejä, paljon! Voit käyttää max. 30 hashtagiä per kuva. Merkitse myös muita tilejä kuviisi, esimerkiksi kuvissa näkyviä tuotteita tai ihmisiä.
  5. Vuorovaikuta muiden kanssa. Vastaa sinulle jätettyihin kommentteihin, ja tykkää sekä kommentoi aktiivisesti muiden kuvia. Jokainen toiselle annettu kommentti on ilmainen mainos sinulle! Mieti, miten tätä voi hyödyntää!

Oikotie onneen? Pikakeinot Instagram seuraajien saamiseen

Tietysti olemassa on myös joitakin pikakeinoja seuraajien saamiseen nopeasti Instagramissa. Mikään näistä keinoista ei kuitenkaan ole missään nimessä pitkällä aika välillä toimiva. Esimerkiksi follow-2-follow -tyyppiset yhteisötilit Instagramissa julkaisevat säännöllisesti ”seuraajarinkejä” tai ”tykkäysrinkejä” joissa kaikki osaa ottavat alkavat seurata toisiaan tai reagoivat toistensa julkaisuihin.
Tämän tyyppisten rinkien avulla on toki mahdollista saavuttaa suuriakin määriä uusia seuraajia, mutta negatiivisena puolena mukana kulkee se fakta, että seuraajat eivät olekkaan laadukkaita. He eivät todennäköisesti reagoi, kun julkaiset uutta sisältöä. He jäävät vain numeroksi seuraajamäärään. Jos tavoitteenasi on Instagramissa vaikuttaminen ja kaupalliset yhteistyöt, eivät yksin suuret seuraajamäärät tee vaikutusta mahdollisiin yhteistyökumppaneihin. He haluavat myös nähdä tuloksia – että julkaisuihisi reagoidaan ja että seuraajakuntasi on oikeasti ja aidosti sinusta kiinnostunut.

Arvonnat Instagramissa ovat taas oma lukunsa. Arvonnalla voi saada hyvin nopeasti seuraajia, kun arvonnan ehtona on tilin seuraaminen. Miinuksena tässäkin menettelytavassa on se, että seuraajat eivät ole lähteneet seuraamaan tiliäsi sen kiinnostavuuden takia, vaai ainoastaan arvonnan takia. Suurella todennäköisyydellä he siis lopettavat arvonnan jälkeen seuraamisen, eivätkö reagoi uusiin julkaisuihisi.

Haluaisitko lukea lisää vinkkejä Instagramtilin kehittämiseen liittyen?

Saat lisäksi satavarmasti toimivia vinkkejä siihen, miten saada tehokkaasti lisää laadukkaita seuraajia ja kasvattaa Instagram-tiliä aidosti.

Lue myös

Spread the love

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *