Skip to content

Miten kasvattaa Instagram-tiliä oikein?

Kantapään kautta sitä kaikki lopulta opitaan, miten olisi pitänyt asiat tehdä. Näin olen itsekin joutunut oppimaan, kuten niin monet muutkin, myös somessa ja erityisesti Instagramissa. Miten saada lisää seuraajia, tykkäyksiä ja aktiivista yleisöä?

Lähdin kehittämään ja kasvattamaan omaa Instagram-tiliäni tosissani vajaa 1,5 vuotta sitten, enkä silloin tiennyt lähes yhtään, mitä ihmettä olen tekemässä ja mihin tähtään. Tai no tottakai yhtään tiesin, koska some on ollut tuttu työskentely-ympäristö jo useita vuosia työn takia, mutta omana itsenäni oleminen ja näkyminen kaikille oli uutta, pelottavaa ja jännittävääkin. Niinpä itseäni piinasivat samat kysymykset kuten monia muitakin aina alussa: mistä seuraajia oikein saa, miksi seuraajia lähtee pois, julkaisenko oikeita asioita?

Pohjatyö Instagram-tilin kasvulle: Omat tavoitteet ja teemat kuntoon!

Laita ensiksi omat tavoitteet kuntoon Instagramissa

Miksi olet Instagramissa ja mitä haluat siellä saavuttaa? Osaatko vastata näihin kysymyksiin? Muotoile omat tavoitteesi ensin kirkkaaksi omassa mielessäsi, niin sen jälkeen on helpompi tuottaa sellaista sisältöä, joka tukee omia tavoitteitasi.

Kun tiedät itse mitä teet ja tavoittelet, on muidenkin helppo samaistua sinuun!

Ovatko omat teemasi jo selvät, eli sellaiset aihepiirit, joista aiot julkaista säännöllisesti sisältöä Instagram-tililläsi? Jos teemoja ei ole, tai et ole niitä suunnitellut pysähtymällä asian äärelle, tee se nyt. Mitä selkeämmät ovat omat pääteemasi, sitä helpompi sinun on tavoittaa kohdeyleisöäsi eli heitä, jotka ovat kiinnostuneita teemoistasi ja samoista asioista kanssasi. Suositeltu määrä pääteemoja on vähintään 1-3 teemaa.

Ovatko Instagramin profiiliasetuksesi kunnossa?

Instagramin profiiliasetuksia säätämällä ja oman profiilin tietoja hiomalla oikein voi päästä jo nopeasti eteenpäin, saada lisää seuraajia ja tehoja tekemiseen!

Näitä ovat esimerkiksi;

  1. Onhan Instagram-tilisi julkinen?
  2. Oletko muotoillut profiilin esittelytekstin niin, että siitä selviää nopeasti ja kiinnostavasti kuka olet ja mitä teemoja tilisi käsittelee?
  3. Paras valinta tilin tyypiksi on sisällönjulkaisija tai yritys, kun haluat seurata tilin laajempaa analytiikkaa.

Kaipaatko vuorovaikutusta Instagram-tiliin? Vuorovaikuta myös itse!

Instagramissa toimii aika hyvin periaate: mitä enemmän teet, sitä enemmän saat. Jos et itse tykkää mistään, kommentoi tai seuraa muita, et saa samaa omaan suuntaasi myöskään. Ole siis aktiivinen, niin aktiivisuus omaa tiliäsi kohtaan lisääntyy myös!

  • Tykkää toisten julkaisuista säännöllisesti; sekä seuraamiesi tilien, että uusien!
  • Ota seurantaan uusia tilejä, ja pidä ne seurannassa.
  • Kommentoi aktiivisesti toisten julkaisuja. Kommenttisi on AINA maksuton MAINOS sinusta toisille! Kannattaa siis kommentoida, ja erityisesti kanssasi saman henkisten tilien kuvia.
  • Vuorovaikutus vetää puoleensa sitä samaa. Älä siis vain julkaise kuvaa ja odota ihmeitä. Tee myös itse jotakin. 🙂

Haluatko lukea lisävinkkejä ja oppia alusta saakka, miten tehdä oikeita asioita ja oikeassa järjestyksessä Instagramissa?

Saat lisäksi satavarmasti toimivia vinkkejä siihen, miten saada tehokkaasti lisää laadukkaita seuraajia ja kasvattaa Instagram-tiliä aidosti.

Tutustu E-kirjaan ja osta omaksi:
Näin teet vaikutuksen Instagramissa

TARJOUSHINTA 6.99 €


Seuraa Instagramissa @heidihalone tai @unelmaduunia