Skip to content

Parhaat etätyö ideat vuonna 2022

Parhaat ideat kotoa tehtävään työhön vuonna 2022!

Jos haaveilet etätyöstä, jossa voisit itse vaikuttaa jollain tavoin omiin työaikoihisi ja työtapoihisi, millaista unelmien työsi olisi? Haluaisitko olla sosiaalisessa kanssakäymisessä ihmisten kanssa jutellen, etsiä ja analysoida tietoa ja numeroita, tai kenties suunnitella jotakin luovaa? Vai jotain ihan muuta? Hyvin monenlaista työtä on mahdollista tehdä kotoa, ja löytää etätyönä.

10 ideaa kotoa tehtävään etätyöhön

 1. Virtuaaliassistentti
  Virtuaaliassistentti -nimikkeellä voi tehdä mitä vain toimistomaailman etätyötä, jossa ollaan avuksi yrityksille ja yrittäjille. Virtuaaliassistentiksi voi lukeutua niin somevastaavat kuin talousassistentti, toimistoassistentti tai markkinointiassistenttikin, ja moni muu. Virtuaaliassistentin töitä voi etsiä hakemalla kaikkia sellaisia toimistotöitä, joita on tarjolla etänä tai joita voi tarjoutua tekemään etänä. Voit myös avata kevytyrittäjä-tilin tai alkaa yrittäjäksi tarjoten virtuaaliassistenttipalvelua.
 2. Sisällöntuottaja
  Sisällöntuottaja luo tekstejä ja sisältöjä esimerkiksi yrityksen kotisivuille, sosiaaliseen mediaan, uutiskirjeisiin ja muuhun viestintään. Sisällöntuottajaksi voi ryhtyä kuka tahansa, kun kekseliäisyyttä ja intoa löytyy kirjoittamiseen ja ideointiin. Sisällöntuottajalla tulisi olla perustietämys hallussa kieliopista, jotta ammattimainen tekstin tuottaminen on mahdollista.
 3. Kääntäjä
  Onko sinulla suomen kielen lisäksi hallussa hyvin jokin muu kieli? Jos näin, voit tehdä kääntäjän työtä verkossa. Ihan kaikkeen kääntämiseen ei tarvita täydellistä kielioppiosaamista, mutta toki se on eduksi töitä hakiessa. Esimerkiksi ruotsi-suomi tai englanti-suomi -käännösparille löytyy verkosta tehtävää paljon. Jos perinteisin työnhakukeinoin ei sopivaa tehtävää löyty, niin esimerkiksi Upwork-palvelusta käännöstöitä löytyy pilvin pimein!
 4. Editoija
  Oletko näppärä kuvien tai videoiden muokkaaja? Tai opitko helposti käyttämään uusia ohjelmia? Useat yritykset ostavat palveluna kuvien, videoiden tai podcastien muokkausapua muilta yrittäjiltä tai freelancereiltä säännöllisesti. Sopisiko sinun taitosi tähän saumaan?
 5. Graafinen suunnittelija
  Onko luovuus toinen nimesi niin että voisit osata loihtia visuaalisesti näyttäviä esitteitä, logoja ja grafiikkaa yrityskäyttöön? Jos näin, miksi et voisi tehdä sellaista työksesi? Graafikoilla on usein jotakin visuaalisen suunnittelun koulutusta taustallaan.
 6. Rekrytointikonsultti
  Ovatko henkilöstöasiat tai työelämän kehittyminen lähellä sydäntäsi? Oletko ehkä opiskellut jotakin henkilöstöhallintaan liittyen joskus tai haluaisit oppia lisää? Voisit ehkä lähteä kouluttautumaan (myös verkossa) ja alkaa rekrytointineuvojaksi tai työnhakuvalmentajaksi? Nykyajassa näitä töitä on mahdollista tehdä etänä.
 7. Tarjoa omaa osaamistasi freelancerinä
  Mikä ikinä onkaan vahvuutesi, lähde työstämään sitä palveluksi ja aloita työ freelancerinä. Jos haluat laskuttaa työsi, joka on usein helpompaa asiakkaille, voit avata kevytyrittäjätilin ja kaikki on valmista! Sitten vaan kokoamaan kotisivuja, someprofiileja ja kasvattamaan näkyvyyttä!
 8. Verkkotoimittaja
  Seuraatko uutisia ja olet aina ajan tasalla jonkin aihepiirin tapahtumista kotimaassa tai maailmalla? Pidätkö lisäksi kirjoittamisesta? Voisit sopia verkkotoimittajaksi uutismedioihin! Kirjoita muutamia esimerkkiuutista ja artikkelia, jos et ole aiemmin kirjoittanut ja lähetä hakemuksia juttunäytteiden kanssa sellaisiin medioihin, joissa haluaisit ehkä työskennellä.
 9. Verkkokouluttaja
  Voisitko mielessäsi opettaa muita videon välityksellä tai luoda opettavia ja vaikuttavia opetusmateriaaleja tekstin, kuvien, videoiden ja podcastien muodossa? Voisitko luoda omia verkkokursseja jostakin mielenkiinnon tai osaamisesi aihealueesta? Et tarvitse alkuun muuta kuin hyvän verkkokurssi-idean, myyntitekstiä ja somen! Selvitä, olisiko sinun verkkokurssillesi ostajia, ja lähde suunnittelemaan sitten tekniikkaa jolla voisit kurssin toteuttaa.
 10. Webmaster tai Web Designer
  Jos sinulla on visuaalista silmää ja olet jonkin verran tuttu erilaisten verkkosivujen julkaisujärjestelmien kanssa, voit hyvin toimia myös kotisivujen suunnittelijana tai ylläpitäjänä. Perusteillakin pärjää, mutta kaikki lisäosaaminen on ehdottomasti eduksi. Kaikki kotisivuja suunnittelevat eivät osaa koodata, eikä heidän tarvitse koska sitä varten on koodareita erikseen:) Kotisivujen ylläpitäjän tai suunnittelijan työtä löytyy palkkatyönä. Tarjoamalla ylläpito- tai suunnittelupalvelua yrityksille, on mahdollista ansaita voi myös lisätuloja yrittäjänä tai freelancerinä.

Vain taivas on rajana omannäköisen etätyön löytämisessä

Näin se on! Oikeastaan voit tehdä mitä vain mieluiten teetkin, etänä kotoa käsin mutta helppoa se ei useinkaan ole. Voi mennä viikkoja ja kuukausia tai jopa kauemminkin, ennen kuin sinulla on kokopäiväinen tai taloudellisesti riittävä tulo, jos lähdet muotoilemaan omasta osaamisestasi vaikkapa uutta palvelua. Kaikki riippuu omasta päättäväisyydestäsi ja sinnikkyydestäsi. Yleensä sitkeä työ palkitsee itsensä!

Jos yrittäjyys on jollain tapaa haaveissa, ehdottomasti suosittelen harkitsemaan ensin kevytyrittäjyyttä, jonka voi aloittaa jopa muutamassa minuutissa ilman minkäänlaisia alkuinvestointeja. Kevytyrittäjyys (ilman omaa y-tunnusta) ei myöskään sotke työttömyyspäivärahan saantia, mutta toki vaikuttaa sen määrään kuten mikä tahansa muukin palkkatulo.

Ansaitse rahaa tekemällä tehtäviä verkossa

Tässä listaus tämän hetkisistä pinnalla olevista palveluista, joissa voi tienata rahaa (siis pikkuista taskurahaa) tekemällä tehtäviä kotoa käsin. En henkilökohtaisesti voi mennä takuuseen kaikkien toimivuudesta, koska en ole kaikkien kautta itse kerennyt tienaamaan.

Suosittelen tutkimaan ja tutustumaan palveluihin, ennen kuin niille antaa aikaansa siinä määrin, että voisi olla jo taloudellinen haaste jos palvelu osoittautuukin joksikin muuksi kuin mitä väittää olevansa. Listaan tähän tutuimmat ja luotettavimmat palvelut alkuun, oman näkemykseni mukaan.

Tienaa tekemällä sovellustestausta verkossa

Lunasta palkintoja tai rahaa vastaamalla kyselyihin

Kerro ostotottumuksesi ja ansaitse pisteitä, jotka voi muuttaa palkinnoiksi!

Uusimmat tuttavuudet, joiden toimivuudesta ei itselläni ole tietoa

 • Toloka
  Tienaa rahaa tekemällä tehtäviä verkossa

Lisää aiheesta etätyö


Seuraa Instagramissa @heidihalone