Skip to content

Ilmalämpöpumppu viilentää kesällä

Kaupallinen yhteistyö Enerheat.fi.

Kuten todettua, kesä on ihmisen parasta aikaa, ainakin itse voin näin sanoa! Ainahan se kuitenkin menee niin, että kun talvella olen valittanut kylmyyttä niin kesällä sitä sitten valitetaan kuumuutta. Ainakin näin se meni ennen, vaan ei enää, onneksi!

Meidän kotona, vanhassa omakotitalossa sisäilma on ollut kesäisin sietämättömän kuumaa, ja aina on pitänytkin turvautua kaikenlaisiin tuulettimiin, joista ei sitten kuitenkaan ole saanut kunnon viilennystä. Monesti on tuntunut ihan oikeasti siltä, että kesä ei ole kivaa, kun missään ei ole hyvä olla; ei sisällä eikä ulkona.

Kiitos meidän Toshiba-ilmalämpöpumpun, nyt oikeasti kesästä voi nauttia, vaikka ulkona olisi liian kuuma! Sisäilman lämpö pysyttelee juuri siinä, missä sen toivoo pysyvän.

Miten paljon ilmalämpöpumppu viilentää?

Miten viilentää asuntoa?

Ilmapumpun kesällä tarjoama viilennys on ainakin meillä huippuluokkaa. Menneinä kesinä ilman lämpötila on ollut sisätiloissa jopa 30+ asteessa kovilla helteillä. Nyt lämpö pysyttelee 22+ asteessa tasaisesti, olohuoneessa on välillä huomattavasti viileämpääkin, koska siellä tuo ilmalämpöpumppu hurisee. En voi sanoin kuvailla tätä helpotusta, mikä ollaan nyt saatu verrattuna aiempaan!

Välillä ollaan pidetty ilmalämpöpumppua pois päältä, kuten silloin kun ollaan kauemmin aikaa poissa kotoa ja koleampina päivinä. Alussa koin vähän totuttelemisen haasteita tänä kesänä siihen, että sisällä on niin ”kylmä” verrattuna aiempiin kesiin. Siis normaali lämpötila, mutta meille epänormaali. Voin kuvitella, että esimerkiksi kesämökeille ilmalämpöpumppu on aikas luksus-hankinta!

Toshiba ilmalämpöpumppu

Meidän ilmalämpöpumpun merkki on Toshiba Premium. Siinä yhdistyy tehokas viilennys kesällä talven lämmitysapuun. Molemmista ollaan saatu jo maistiaisia sen jälkeen, kun ilmalämpöpumppu meille saapui alkuvuodesta. Keväällä ilmalämpöpumpun älykäs automaatiotoiminto oli todella hyvä, koska se osasi säätää tarpeen tullen itseään lämmitykselle tai viilennykselle. Kesällä automaation pitäminen on osin turhaa, koska ainakin nyt on hyvin lämmin koko ajan.

Ilmalämpöpumpussamme on myös sisäilman allergeeneja, viruksia ja bakteereja suodattava ominaisuus, eli erinomainen laite allergiaperheelle.

Sisäilman viilentäminen kesällä

Joku voisi ajatella että mitäs ihmeellistä tässä nyt on, ilman viilennys?! Oikeasti, kesästä on kiva nauttiakin myös sisätiloissa, silloin kun ulkona on liian kuuma. Ulkona kun ei luonnollisesti oikein voi kantaa mukanaan ilmanviilennintä!:D

Viimeisin, todella tuskainen muisto kuumasta kesästä meillä on, kun odotin kolmatta lasta kesällä 2018, ja silloin heinäkuussa helteet olivat oikeasti massiivista luokkaa. Tein töitä lapsen syntymään saakka, mikä oli aivan kamalaa kun lisänä kuumuudelle oli turvotus, lantiokivut, jaksamisen ongelmat yms.! Silloin olisi viilennys ollut paikallaan, mistään ei sitä oikein saanut tuolloin.

Haluaisitko voittaa Toshiba-ilmalämpöpumpun?

Enerheatilla on voimassa arvonta, jossa yksi onnekas voittaa itselleen ilmalämpöpumpun asennettuna, kun 1000 seuraajaa on täynnä Instagramissa tai Facebookissa! Osallistu täällä!


Enerheat palvelee ilmalämpöpumppuihin, ilma-vesilämpöpumppuihin ja maalämpöpumppuihin liittyen kotitalouksia ja yrityksiä Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Tutustu tuotteisiin ja hankintojen rahoitusvaihtoehtoihin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 ajatuksia aiheesta “Ilmalämpöpumppu viilentää kesällä”