Skip to content

Kakku ja tarjoilut rippijuhliin

Kirjoitus sisältää mainoslinkkejä.

Kesäjuhlien järjestäminen on mukavaa, kunhan touhuun varaa oikeasti kunnolla aikaa. Siivoaminen jää tavalla tai toisella viime tinkaan, koska lapsitaloudessa ainakin meillä on täysi mahdottomuus siivota montaa päivää etukäteen. Mikään ei pysy kauan siellä, minne on kauniisti aseteltu, tai siivottu piiloon.

Jostakin on tässä jo tullut aloitettua, kuten ikkunoiden pesusta, kaappien järjestelystä (vaikkei sinne kukaan katso!), ja lasten huoneiden suursiivouksesta. Ajatuksena on ensin siivota suurimmat liat ja ylimääräiset tavarat sekä roskat pois, ja sitten vielä viimeistellä koti lähempänä h-hetkeä.

Meillä on ollut vähissä omat kahvilautaset, ja niinpä kirpparilta tuli vastaan löytö: iso pino kiitettävän laatuisia lautasia!

Rippijuhlakakku

Pähkäilimme aikamme, mitä kakun kanssa tehdään; tehdäänkö itse vai teetetäänkö. Päädyimme lopulta teettämään, niin varmasti tulee kaunis ja hyvä kakku, koska omien leipomistaitojen suhteen lopputulos on aina täysin arvalla heittämistä, eikä auta vaikka kuinka toistelisi ”älä tule paha kakku, tule hyvä kakku”!

Päädyimme tilaamaan reilu 30 hengen kakun paikallisesta leipomosta, jonka toteutuksista on todella erinomaisia kokemuksia jo entuudestaan. Toiveena on musta-valkoinen, osin kermakakku, jossa olisi pojalle sopiva juhlava koristelu ja pieni risti, muuten vapaat kädet. Väliin täytteeksi jotakin kesäistä ja raikasta! Kakusta tulee neliön muotoinen.

Pika-mansikkatorttu toimi juhannusherkkuna tänä vuonna!

Suolaiset tarjoilut rippijuhliin

Kokemukseni mukaan toisilla on rippijuhlissa lämmin ruoka ja kahvitus erikseen. Toiset varaavat kokonaisen pitopalvelun käyttöönsä. Sitten on juhlia, joissa on yksinkertaisempi ratkaisu eli vain kahvitus. Päädyimme itse siihen, että yritetään luoda jonkinlainen näiden lämpimän ja kylmän/makean ruoan yhdistelmä-tarjoilu. Lopputulos on varmaankin näillä näkymin melko yksinkertainen kokonaisuus, koska olen itse kokoamassa sitä. 😀

Ajattelin jotain tälläisiä koota tarjoiltavaksi;

Suolaiset syötävät:

 • Voileipäkakku
 • Cocktailtikut, joissa on lihaa ja hedelmää sekä juustopaloja
 • Jokin lämmin suolainen piirakka tai pizzapaloja
 • Muuta, mitä? Cocktail-piirakoita koristeltuina?

Makeat tarjoilut

 • Erilaisia keksejä, n. 3 eri lajia, ainakin!
 • Kuivakakku
 • Pieni lisäkakku, jos ”pääkakku” ei riitä
 • Vaahtokarkkeja
 • Pullaa vielä mietin. Se on perinteinen kahvipöydän juttu mutta tuntuu että jää usein syömättä.
 • Täytekakku

Juomat

 • Kahvi, tee
 • Mehu
 • Vesi

Mitähän muuta keksisi. Olen todella huono näiden kanssa, koska mielikuvitusta ei ole, eikä taitoja valmistaa herkkuja. Juhlasankari itse pitää muffinsseista, mutta ehkäpä jotain muuta..

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 ajatuksia aiheesta “Kakku ja tarjoilut rippijuhliin”