Skip to content

Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Syksyinen kaura-omenapaistos – aina suosikki!

Mitä hyvää, mutta niin arkeen kuin juhlaan sopivaa huonokin kokki ja leipuri voi onnistua valmistamaan syksyllä? Omenahyvettä, eli kaura-omenapaistosta tietenkin! Tämä on meillä jo ehkäpä perinneherkku, josta nautitaan erityisesti syksyisin. En tiedä, sopiiko se hyvin muuhun vuodenaikaan?

Omenapaistokseen eli omenahyveeseen sopii varmaankin kaikenlaiset omenat, mutta itse olen tykännyt suosia punaisia lajikkeita ja erityisesti niistä makeimpia. Tänä syksynä saatiinkin poikkeuksellisesti hyvää ja madotonta satoa omasta omenapuusta, jota ei ole tapahtunut moneen moneen vuoteen! Omia omenoita päätyi siis tietenkin paistokseen aika paljon, koska mitään muuta kuin leivonnaisia, en itse omenoista tee.

Olen tehnyt omenapaistosta monilla eri ohjeilla, jotka ovat lähes identtisiä keskenään – vain ainesten määrät yleensä eroavat toisistaan. Useissa omena-kaurapaistos-ohjeissa on sokerina fariinisokeri, itse olen käyttänyt ihan vain tavallista taloussokeria.

Toimiva omena-kaurapaistoksen ohje

Toistaiseksi toimivin ohje, josta lopputuloksena valmistuu juuri meidän vuokaan sopiva määrä omenapaistosta, on ollut tämä Kinuskikissan kaura-omenapaistoksen ohje. Viimeisimmät tuotokset ovat olleet todella suussa sulavia ja omenat ihanan pehmeitä, vaikka olivatkin melko kovia ja kirpeitä oman omenapuun tuotoksia.

Kaura-omenapaistoksen kanssa pitää aina olla vaniljakastiketta. Paras kaupasta ostettu valinta mielestäni on siihen vaahtoutuva Flora Vanilla -kastike.

Pimeä syysilta. Ulkona sataa tai on kylmää, mutta eihän se haittaa, kun keittiössä odottaa uunituoreena ihanasti tuoksuva vuoallinen makeaa omena-kaurapaistosta sekä kahvi keitettynä. Vai mitä?

Lisää aiheesta ja sne vierestä

Spread the love

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Syksyinen kaura-omenapaistos – aina suosikki!”