Syksystä selviää asenteella – entä sähkölaskuista?

Perinteisesti omalla tavallani vihaan syksyä. En pidä kylmästä ilmasta, tuulesta, sateesta tai harmaasta. En tykkää ulkoilla pimeässä. Jotkut tykkää – minä en. Luonnostaan minulle tapahtuu syksyisin kodin sisälle vetäytyminen ja monesti huomaan syksyn sateiden alettua lymyilleeni helposti sisällä päiviä, jopa viikkoja putkeen jos ei huomioida pakollisia kaupassa tai muilla asioilla kulkemista.

Syksy saa myös uppoamaan työn tekoon ihan eri tavalla kuin kesäaikaan. En välttämättä sanoisi, että syksyllä työmotivaatio olisi jotenkin huipussaan, mutta siihen aherrukseen tulee uppouduttua syvemmin, huomaamattomasti. Se uppoutuminen omalla kohdallani toisinaan johtaa pieneen uupumiseen kun tajuan jossain kohtaa etten muuta enää mietikään, kuin työtä.

Töiden antaessa viedä ajatuksiani tässä jälleen viikkoja, voin oikeastaan ilokseni todeta että syksy on ehkä ihan kohta jo puoli välissä! Eikä se ole niin pahalta tuntunut kuin joinain vuosina. Joulu on oikeastaan aika lähellä jo, ja siitähän ei ole pitkä matka alkukevääseen. Mikäs tässä siis on ollessa.

Hyvä asenne ei pelasta sähkölaskuilta

VAAN yksi asia pelottaa lähestyvässä talvessa ja se on sähkön hinta! Olimme viime vuoden onnekkaita, kun määräaikainen edullinen sähkösopimus vielä oli voimissaan mutta sen päätyttyä viime kesänä, emme nähneet muuta vaihtoehtoa kuin ottaa pörssisähkösopimus.

Tähän saakka valinta on ollut vain hyvä ja sähkölaskut suhteellisen pieniä, mutta talvella tilanne voi muuttua. Meidän kodissamme on vesikiertoinen sähkölämmitys, eikä lisänä minkäänlaista muuta lämmönlähdettä. Ilmalämpöpumppu on pieni apu, mutta se ei poista sähkönkulutusta, joka on talvisin jäätävän suurta. Jos pörssisähkö edelleen jatkuu epävarmana ja tekee syöksyjä ylös talvella paljonkin, en tiedä miten ihmeessä sellaisista laskuista selviää.

Kun talvella sähkölaskujen (siirto + kulutus) yhteissumma on huidellut jopa 400 eurossa määräaikaisella sopimuksella, joka on todellakin meille suuri lasku, niin hukassa olemme jos laskut tuosta suurenevat. Mutta aika näyttää.. Ainahan sitä voi vaihtaa määräaikaiseen sopimukseen takaisin, kun vaan sopivan hintainen soppari tulisi vastaan.

Sisulla tästäkin ehkä selvitään! Tarpeen vaatiessa varmaan on pidettävä huoneiden lämpötilaa hivenen normaalia kylmempänä ja mitä sitä sitten keksiikin säästömielessä. Toivoin niin kovasti viime vuonna ettei tämä pelko sähkönhinnasta olisi meillä edessä mutta niin vaan kävi. Eteenpäin sano mummo lumessa!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.