Juhannus kotona

Me ollaan niin tylsiä aina, joulusta juhannukseen ja ympäri vuoden! Ei käydä hirveästi missään. Syynä varmaankin on tässä kohtaa elämää se, että perheessämme on niin eri ikäisiä lapsia että ihan oikeasti – koen kotoa jonnekin lähtemisen todella paljon suuremmaksi koettelemukseksi kuin kotiin jäämisen. Jos olisi mökki minne mennä niin se olisi tietysti eri juttu.. mutta kun ei ole.

Me olemme viettäneet perheenä monen monet juhannukset itse asiassa kotona. Toki mukaan mahtuu poikkeuksia, jolloin ollaan oltu kylässä tutuilla, vuokramökillä tai jossakin juhannuskokolla. Ja ihan kaikki juhannukset ovat olleet hyviä!

Mitä tehdä, kun viettää juhannuksen ”vaan” kotona lasten kanssa?

Meidän lapset eivät oikein tunnu osaavan ”arvostaa” sen koommin juhannusta kuin muitakaan pyhiä. Jos isommat pojat saisivat tehdä mitä huvittaa, he todennäköisesti vain pelaisivat kavereiden kanssa tai olisivat ulkona jossain heidän kanssaan. Ei ole siis tarvetta olla mitään niin ihmeellistä ohjelmaa. Se tarve tehdä ja luoda jotakin kovin ikimuistettavaa taitaa sijaita aikuisten ja vanhempien päässä.

Omassa lapsuudessani ja nuoruudessani maaseudulla asuessa juhannukset vietettiin usein jossakin missä ihmiset kokoontui yhteen, yleisimmin tansseissa. Kotoa pois muuton jälkeen en olekaan enää niissä käynyt, mutta suuria juhannuskokkoja on tunnelmallista käydä katsomassa. En tiedä vielä, teemmekö tänä vuonna ajelun jonnekin päin kokkoa katsomaan. Jos niitä nyt sitten saa polttaa edes.

Jonkun juhannusherkun voisin leipoa.. ehkäpä – tietysti – mansikkakakun.

Itse asiassa en ole kerennyt miettimään koko juhannusta ennen kuin vasta tänään. Ajatukset hiipii siihen, että pitäisi käydä kaupassa ja ostaa ainakin jotakin syömistä – jotain kevyttä herkkua mistä kaikki tykkää ja jotakin grillattavaa. Ehkä voisimme sytyttää oman nuotion pihalle, jos se on sallittua, ja paistaa siinä makkaraa. Juhannusjuomaa tarvitaan eli paljon limsaa lapsille. Jos sää on hyvä, juhannusajelu olisi kiva saunan jälkeen huomenna aattoiltana.. jospa se kokkokin jostain löytyisi ja mikäli meidän pienin poika vaan jaksaa viettää pidempää iltaa. Kukkia olisi kiva ostaa tai poimia kotiin ja siivota vähän.

Ei tämän kummempia suunnitelmia siis! Lähinnä toivon, että saisin oman mielen rentoutumaan kaikista töistä ja arjen asioista kolmeksi päiväksi!

Lue myös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.