Skip to content

Lasten kesäloma, uhka vai mahdollisuus?

Kirjoitus sisältää mainoslinkkejä.

Jee! Ihan kohta loppuu taas se vuoden rutistus, ja lapset pääsevät hengähtämään koulusta ja siihen liittyvistä lisähaasteista joita korona-aikakin on tuonut mukanaan. Äitinä olen jo odottanutkin vähän malttamattomana loman alkua, ja tänä vuonna se on tuntunut olevan niiiin kaukana, kun koulun lopetus venyi kesäkuulle.

Onko se lasten kesäloma sitten kuitenkaan ihan herkkua kaikille osapuolille? Ei se aina ole, vaikka ihan joka kevät itsekin odotan kuumeisesti, koska niistä lasten vaikeista aamuherätyksistä ja kiireistä pääsisi eroon!

Lasten kesäloma ja tylsyys

Joka kevät meillä ainakin ensin odotetaan lomaa, ikään kuin joulu olisi ovella, tyyliin ’koska koska koska!??’, mutta sitten kun on oltu muutama päivä vain kotona, alkaa se ’tylsää, mälsää, ei mitään tekemistä’ -kitinä. Tuttua? Millä tuosta pääsisi eroon?

Ei ole mahdollista matkailla koko kesää, eikä tehdä jotakin repäisevää edes joka viikonloppu. Mistä vaihtelua lapsien kesäpäiviin? Meillä kun on vain poikia, niin ainakin omilleni ’helppo’ huvi on tietysti se Playstation peleineen, mutta en tietenkään halua seurata sitä ajanhukkaa että kesä menee vain pelatessa. Ja kyllähän se lapsiakin alkaa tylsistyttämään lopulta.

Kirjoittaisin tähän seuraavaksi mielelläni jonkin upean ideavinkkilistan, mitä tehdä kesällä lasten kanssa niin, että he eivät tylsistyisi NIIN paljoa, mutta en oikeasti tiedä! Toisaalta tylsyys on myös ihan tervettä kiireisen kouluvuoden päätteeksi. Aivojen on hyvä vaan antaa olla välillä. Aiemmin keväällä jo mietinkin vähän, mitä haluaisin kesällä tehdä yhdessä perheen kanssa.

Kesätekemistä lasten kanssa

Kyllähän näitä siis keksii: uimista, eväsretkiä, pyöräilyä, metsäretkiä, ostosretkiä, nähtävyyksiä.. Mutta kun ne eivät riitä teineille ja esiteineille. Tylsää on. Pitäisikö palkata kotiopettaja joka pitäisi lapset opin tiellä koko kesän? 😀

Näitä aion kokeilla ainakin kesällä, vaikka ne eivät niin ihmeellisiä juttuja olekaan:

  • Telttaretki lasten kanssa
  • Marjastus ehkä, mustikoiden poiminta sitten kun kesä on pidemmällä
  • Joku pieni road trip. Mahtavinta olisi tehdä tämä matkailuautolla, mutta luulen että se jää vielä haaveeksi.
  • Mato-onki-retki!
  • Eväsretket lähiluontoon.
  • Majan rakentaminen ulos, jos onnistuisi.. Harmi ettei meidän tontin ympärillä kasva metsää.

Kesällä on ihanaa puuhastella kaikkea yhdessä, varsinkin ulkona, kiireettömästi. Itselleni tuottaa hieman haasteita kesäarkeen kuitenkin se, että töitä pitäisi tehdä kuitenkin jonkun verran myös tietysti, kesälläkin. Eiköhän siitäkin silti selvitä.. kuten tähänkin saakka!


Kurkkaa myös blogit