Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Suomalaiset – hemmoteltu kansa joka sekosi

Aloin tässä vaan miettiä, että onkohan meillä Suomessa kaikki asiat aivan liian hyvin? Ollaanko me hemmoteltuja pikku mussukoita sisimmältämme kaikki. Kun lakeja on kehitetty ja nysvätty vuosikymmenet, niin lopulta niistä on kehittynyt niin ylijalostettu opus että tulkitseminen ja käytännön toteutus on mahdotonta, kuten maalaisjärki sanoisi. Ollaan tilanteessa, jossa ei voida toimia kuten oikeasti haluttaisiin, ja miten olisi ihmisten hyvinvoinnin kannalta parasta, koska laki kieltää tai lakeja ei ole tehty vastaavaan tilanteeseen. Olen ihan äimän käkenä tästä tämän aamuisesta uutisoinnista ihmisten käyttäytymisestä.

Seurasimme miehen kanssa myöhään eilen illalla lähetystä siitä, kun hallitus kertoi että Uusimaa tullaan ”eristämään” ja liikkumista sieltä pois ja takaisin valvotaan. Tietoa tuli siis joskus klo 21 jälkeen illalla. Vitsailin että no niin, nyt on kaikilla etelän mökki-ihmisillä aamuun aikaa paeta kotoaan. En ajatellut että he O-I-K-E-A-S-T-I nyt sitten lähtee liikkeelle, kun se nimenomaan kiellettiin.

Aamulla herättyäni eka uutinen olikin se että hullu liikenne etelästä mökeille tyhjensi kaupat ruoasta. Aaarg! Mikähän saa aikuiset ihmiset toimimaan kuten lapset ja tekemään juuri kuten kielletään? Tuntuu, että tässähän on aivan turha kenenkään yrittää olla eristyksissä ja välttää kontakteja, koska kaikki eivät pelaa samaan pussiin. Uudenmaan eristämisessä oli tällä haavaa puhetta noin 2-3 viikosta. Sehän on tosi lyhyt aika, joten kuvitteleeko porukka nyt että sinne mökille ei muuten pääse enää ikinä vai mikä ihme sinne vetää? Yritän ymmärtää. Toisaalta voihan taustalla olla sekin ajatus, että halutaan pois sieltä, missä tautia on eniten, mutta pakeneminen on tässä kohtaa jo turhaa. Meillä kaikilla voi olla jo tartunta, emme vain tiedä sitä.

Onko Suomessa asiat liian hyvin?

Onko Suomessa asiat liian hyvin? Täällä on lakien ja perusoikeuksien kautta niin hyvä olla, että kaikki asiat otetaan itsestään selvyytenä. ”Minulla on kansalaisoikeus” ja minäminä -ajattelu saa ihmiset ilmeisen hulluiksi. Ja tämä sekoaminen vessapapereista ja ruoasta, vaikka kukaan ei ole vihjaissutkaan etteikö niitä saisi jatkossakin normaalisti. Pahinta on se, että tosiasioita ei oteta vakavasti. Olen kuullut juttuja ihmisistä, jotka on määrätty karanteeniin mutta niin he vain ilmestyvät työpaikoille, lähikauppaan tai kioskille ”vain nopeasti” piipahtamaan. Eikö kukaan lue uutisia ulkomailta?

Tässä tilanteessa, kun byrokratia on niin monimutkaista, ettei voida toimia nopeasti ja tarpeellisilla keinoilla, tuntuu diktatuurimainen maanjohto jo hyvältä ajatukselta. Jos olisikin vain yksi (toivottavasti järkevä) henkilö johdossa, joka voisi vetää rajat kiinni, käskeä ihmiset kotiin ja laittaa lopun tällaiselle sekamelskalle heti jos siltä tuntuu. Muissakin maissa on pystytty nopeasti järeisiin toimiin, miksei täällä!

Nyt kaikki mars omaan kotiin. Siellä on jokainen yhtä turvassa kuin mökissä tai matkailuautossa. Etelässä on yhtä turvassa kuin pohjoisessa, JOS vain pysyy siellä oman kotinsa sisäpuolella!

Järki päähän, EI ostoksille!!!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 ajatuksia aiheesta “Suomalaiset – hemmoteltu kansa joka sekosi”