Skip to content

Millainen tulee vuodesta 2022?

Taas edessä häämöttää jo vähän uusi vuosi, vaikka pitkä syksy onkin edessä ennen sitä. Kuitenkin uutisissa ja otsikoissa näkee tuon tulevan vuoden jo vilahtelevan. Pysähdyin miettimään, millainen maailma on vuonna 2022? Tässä hetkessä mitään hyvää ei maailman tilanteesta oikein voi ennustaa, kaikki on aivan sekaisin suoraan sanoen, ainakin omassa maailmankuvassani.

Viime päivät olemme saaneet lukea joka tuutista uutisia Afganistanin tilanteesta, joka on aivan epätodellinen, eikä sitä näin pienenä, tuosta kaikesta kaukaisena suomalaisena oikein tiedä, miten pitäisi suhtautua. Ihmisten puolesta surettaa, heidän, jotka jäävät nyt sorron alle. Ja sitten on tämä iänikuinen korona, johon liittyen tulevaisuus on oikeasti ihan kysymysmerkki, vaikka nyt kuinka rokotteiden uskotaan parantavan maailman. Historia on jo sen näyttänyt, ettei kaikki aina mene niin kuin uskoo.

Vuoden 2022 kysymysmerkit

Itseäni pohdituttaa nämä asiat;

 • Päästäänkö jo vuonna 2022 takaisin normaaliin arkeen, niin että kaikki esimerkiksi uskaltaisivat matkustaa ja liikkua vapaasti?
 • Tuleeko koronarokote-unelmassa takapakkia? Onhan rokote turvallinen, eikä parin vuoden sisällä huomata että kaikilla on jokin pysäyttämätön rokotteen aiheuttama ongelma? Huom! En ole itse rokotevastainen!
 • Saako koululaiset käydä koulua normaalisti? Niin toivoisin, että se onnistuisi!
 • Mitä tuoreet konfliktit maailmalla tekevät lähivuosille Euroopassa ja Suomessa? Pakolaisvirta mietityttää.

Näitä kun alan miettimään, ei kovin positiivisia kysymyksiä nouse mieleen. Maailma velloo tällä hetkellä hyvin negatiivisessa energiassa, jos näin voi sanoa. On luonnontuhoja, nälkää, lisääntyvää köyhyyttä ja sotaa, korona, levottomuutta. Ihan kuin kaikki olisivat vähän varpaillaan, että mitähän vielä lisäksi?!

Ehkäpä olisi parempi miettiä vähemmän ja lukea ehkä vähemmän uutisia. Toisaalta en pysty missään pimennossakaan elämään. Nuorempana uutiset, politiikka ja muut eivät niin kiinnostaneet eikä asioita tullut seurattua, mutta nyt se on toista – tiedonnälkä on suuri.

Mitä vuosi 2022 merkitsee meidän perheelle

Kun unohdetaan negatiivinen ja itseään tuhoava muu maailma, niin meidän perheelle ja itselleni tuleva vuosi 2022 on varmaankin positiivisia, uusia haasteita ja juttuja täynnä! Haluan uskoa niin!

Odotukseni vuodelle 2022

Odotan ja toivon ensi vuodelta ainakin seuraavia asioita;

 • Uskon ja toivon, että pienimmän poikamme kehitys ja asiat muutenkin harppaavat eteenpäin ison loikan! Viime ajat ovat antaneet paljon toivoa paremmasta.
 • Toivon kovasti myös, että pojan tutkimukset saisivat lisäpotkua, ja jotakin selviäisi lopulta.
 • Odotan innolla vanhimman pojan pääsyä yhdeksänneltä luokalta. Ei niin, että olisi kiire päästä eroon peruskoulusta, mutta se on jännä elämänvaihe, jonka jälkeen lukio häämöttää edessä päin.
 • Olen alkanut säästää ja haaveilla kesälomasta Lappiin. Lomailimme talvella siellä, ja mieli jäi kaipaamaan takaisin! Aion panostaa siihen, että se voisi toteutua vuoden päästä koko perheen voimin.
 • Tiedossa on uusia juttuja työrintamalla, jotka voivat muuttaa paljonkin tulevaa käytännön arkeamme. Uskon, että hyviä juttuja tapahtuu!
 • Olen päättänyt panostaa omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin enemmän viime aikoina, ja myös niin että aion lomailla enemmän jatkossa! Jospa saisi pidettyä edes samat lomat aina kuin mitä lapsilla on, paitsi ei ihan 2 kuukauden kesälomaa sentään.
 • Toivon ja pyrin siihen, että koronasta huolimatta voisimme tehdä kivoja juttuja ja harrastaa perheen voimin arjessa.
 • Emme ole uskaltautuneet yli 2 vuoteen ruotsin laivalle. Okei, ei ehkä tärkein asia maailmassa, mutta ennen tykkäsimme käydä kesäisin paljon laivalla. Miten ihanaa olisi uskaltautua taas. Ehkä vielä joskus, jos ei ensi vuonna niin seuraavana!

Mitä sinä odotat vuodelta 2022?