Skip to content

Mitä onni on?

Mitä on onnellisuus ja milloin olet onnellinen ovat kysymyksiä, joihin törmään koko ajan. On oppaita olla onnellinen, kirjoja, artikkeleita, valmennuksia ja ihan kaikkea, jotka ohjaavat tavalla tai toisella löytämään onnen. Voiko sitä onnea kuitenkaan ”löytää” tai saavuttaa koskaan todella?

Mitä jos lopettaisimme onnen jahtaamisen?

Samaistutko siihen, että kuten minä, olet pohtinut lukemattomia kertoja kirjaimellisesti tai alitajuisesti olevasi onnellinen ’SITTEN KUN..’? Sitten kun sinulla on enemmän rahaa, aikaa, lomaa, omaisuutta, tavaroita, hyvää oloa, vähemmän painoa, puoliso, lapsia, uusi auto, uusia vaatteita.. aina jotakin.

Jos listaan itse näitä ”sitten kun” -asioita menneisyydestä, niin täytynee todeta että olen ollut aika monta kertaa jo onnellinen elämässäni! Mutta tunsinko jotenkin itseni hirmuonnelliseksi juuri siinä hetkessä, kun saavutin jonkin asian? En. Sellainen hypersuuri onni jonka aina kuvitteli saavuttavansa, ei tullut. Siksipä olenkin usein pysähtynyt tätä pohtimaan.

Onni on merkityksellisiä asioita

Luulen että kaikenlaisten saavutusten sijaan onni piilee pienissä asioissa ja tekemisissä, tässä ja nyt ja ihan joka päivä. Se on se tunne, kun jollakin mitä teet tai missä olet, on merkitystä sinulle. Onni on se asia, mikä saa nousemaan aamulla aina uudelleen ja mikä saa odottamaan huomista ja tulevaa.

Itse koen merkityksellisyyttä perheestä, lapsista ja työstä. Kotona työskenteleminen sekä perheen ja työn yhdistäminen ovat olleet todella suuressa roolissa jo 16 vuotta siinä, että itse koen voivani hyvin. Tai ainakin uskon näin! Työarkeni on sen näköistä ja sen tuntuista, kuin mitä haluankin. Työn ohessa olen ollut kotiäitinä hyvin lähellä lasten arkea ihan joka päivä heidän elämässään.

Onni on pienissä hetkissä

Onni piilee myös jokapäiväisissä pienissä hetkissä, kunhan herkistyy havaitsemaan sen, siis onnen ja onnellisuuden läsnäolon. Olen itse onnellinen aamukahvilla hyvin nukutun yön jälkeen. Illalla, kun rauhoitumme perheen kanssa katsomaan yhdessä elokuvaa ja kaikilla on hyvä mieli. Päivällä työn flowssa, kun ideoita ja ratkaisuja syntyy enkä muista katsoa edes kelloa välillä. Tunnen onnea ulkoillessani kauniilla säällä, lähellä luontoa. Tunnen suurta onnea juuri nyt tätä kirjoittaessa. Kotona kuuluu pienimmän pojan ilon kiljahduksia ja vanhempien poikien höpötyksiä. Ulkona mies tekee töitä. Kaikki on hyvin, tässä ja nyt.

Olen jahdannut onnea elämäni aikana saavutuksilla, rahan perässä, materialla, kokemuksilla. Mutta ne eivät koskaan tunnu ”oikealta ” onnelta, kuin ehkä pienen hetken. En ole kaikkea sellaista toki saavuttanut, mistä olen kuvitellut saavani onnen, kuten vaikkapa miljoonien lottovoitto. En kuitenkaan todella usko, että miljoonat pankkitilillä ovat itsessään suora tie onneen. Helpotusta ne sen sijaan tarjoavat!

Mitä sinä ajattelet onnen olevan?

Lue myös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ajatus aiheesta “Mitä onni on?”