Skip to content

Oletko kokeillut padelia? Suosittu laji villitsee Suomessa

Padel on villinnyt Suomessa jo muutaman vuoden ajan ja suosion salaisuutena ovat hauskuus, sosiaalisuus ja helpot säännöt. Kerron padelin taustoista ja säännöistä tässä artikkelissa tarkemmin. Tämä artikkeli on sponsoroitu. 

Padel on erinomainen laji ja se sopii lähes kaikentasoisille urheilijoille. Se tarjoaa liikunnan iloa melkein vauvasta vaariin samalla kun kunto kohenee ja tekniset taidot kehittyvät. Se on helposti lähestyttävää, eikä vaadi suuria resursseja. Lisätietoa padelista ja sen varusteista voi lukea muun muassa tästä linkistä: https://padelxpert.fi/shop/frontpage.html.

Padelin pelaaminen pähkinänkuoressa

Padel on erittäin suosittua meillä ja maailmalla. Suuresta suosiosta kertoo sen huima harrastajamäärä: sitä harrastaa maailmalla jopa noin 20 miljoonaa ihmistä. Harrastajamäärä on kasvanut ripeästi Suomessakin ja arviot veikkaavat harrastajia olevan noin 70 000. Padelia voi harrastaa melko laajasti maassamme ja sitä on tarjolla ainakin Suomen suurimmissa kaupungeissa. 

Padelia pelataan sen omalla kentällä, jonka koko on noin 10 x 20 metriä. Kenttää ympäröivät seinät, jotka on valmistettu lasista ja metalliverkosta. Pistelasku suoritetaan samalla tavalla kuin tenniksessä, joka on tavallaan padelin sisarlaji. 

Padelia pelataan nelistään ja se on erittäin sosiaalinen peli. Peliporukat ja padelin erilaiset kilpailut ja tapahtumat kuuluvat tärkeänä osana lajin kulttuuriin. Monet pitävät padelia hauskana ja mukaansa tempaavana harrastuksena, jossa saadaan iskettyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: kunnon koheneminen ja mielen virkistyminen. 

Padelin pelaaminen on helppoa, vauhdikasta ja sosiaalista

Padel on suosittu laji, koska sen säännöt on helppo ymmärtää. Kynnys aloittaa laji on matala ja sitä on helppoa lähestyä. Padelin maila on lyhyt, eli sitä on mukava käsitellä. Lajissa on runsaasti erilaisia lyöntitapoja, koska pallo kimpoaa ottelussa sekä kentän että seinien kautta. 

Padelia voidaan verratakin eräällä tavalla shakiksi, koska voittaminen vaatii paljon taktista osaamista. Pelkällä voimalla ei pääse pitkällä. Peliäly ja oikeanlainen tekniikka ovat tärkeässä roolissa samalla tavalla kuin aiemmin mainitussa tenniksessä. Tämä antaa koosta ja kunnosta huolimatta enemmän mahdollisuuksia edetä ja menestyä pelissä. 

Miten voit aloittaa padelin?

Padelissa on helpot säännöt ja se tarjoaa hauskaa ja vauhdikasta menoa monelle liikkujalle. Sen takia se on vienyt monet harrastajat mennessään. Varusteisiin tarjotaan ainoastaan padelmaila ja -pallo, jotka löytyy usein monilta padelkentiltä. Vaatetusta varten voit valita liikuntavaatteet ja -kengät, joita käyttäisit muissa sisäpeleissä. Parhaassa kengässä on hieman karheampi pohja, joka on samankaltainen kuin tenniksen massakentillä. 

Jos padel kiinnostaa sinua enemmän, voi katsoa oman paikkakuntasi tarjontaa. Suuremmat kaupungit tarjoavat todennäköisesti hyviä aloituskursseja, joissa käydään läpi pelin sääntöjä ja peruslyöntien tekniikoista. 

Suomessa on paljon aktiivista padeliin liittyvää toimintaa ja seuroissa voi saada laadukasta opetusta ja hyviä kursseja. Ne antavat erinomaisen alun kehittyä omista lähtökohdista. Niissä otetaan huomioon kurssilaisen tavoitteet ja toiveet, joista kannattaa keskustella ennen kurssia. Lapsiakaan ei ole unohdettu ja padelseurat tarjoavat innokkaasti erilaista junioritoimintaa. 

Kokeilisinko padelia?

Ainakin itseäni alkoi kiinnostaa laji, nyt tutustuttuani siihen syvemmin. Tiedän, että omassa kunnassani Sastamalassa voi harrastaa padelia, mutta aiemmin ei ole käynyt mielessä kokeilla. 

Mitä sitten harrastan? Valitettavasti arki on ollut hyvin  monta vuotta todella hektistä, vaikka olenkin yrittäjyyden ohessa “vain” kotiäiti. Harrastuksiin ei kuulu mitään tiettyä lajia, jota kävisin säännöllisesti harrastamassa. 

Yrittäjyyden ja kotiäitiyden yhdistelmä on lopulta sellainen show, että siihen ei ihan hirveästi vapaa-aikaa saa järjestettyä, ellei ole aikatauluttamisen mestari. Mutta hei, nyt on kesä, ja tulossa on pian lomakin! Jospa hyppäisinkin pois mukavuusalueeltani, ja kokeilisin rohkeasti kerrankin jotain uutta – miksipä ei padelia?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ajatus aiheesta “Oletko kokeillut padelia? Suosittu laji villitsee Suomessa”