Joulukuu kiirettä täynnä

Eihän sen näin pitänyt mennä taaskaan! Jostain syystä TAAS kiire täyttää arjen joulun aikaan, vaikka siihen kiireeseen ei itsensä joulun valmistelu liittyisikään mitenkään. Miksi aina käy näin?

En ole ehtinyt edes kirjoittaa uusia blogeja, saati miettimään niitä moneen viikkoon. Yhtäkkiä joka päivälle on asiakaspalavereita, miljoona työtä listassa, opinnot viime metreillään, eikä mikään aika vuorokaudesta tunnu riittävän. Ja väsyttää järkyttävästi.

Tekisi mieli vain nostaa kädet ilmaan ja sanoa että kiitos, tämä oli tässä – palataan asiaan ensi vuonna! Talviunet olisi tosissaan tarpeen.. Mutta vielä ei ole ihan sen aika.. Pari viikkoa vielä pitäisi rutistaa sinne jouluun!

Oletko joulustressaaja?

Itse en ole yhtään, ennemminkin joulusta nauttija. Siitä kertoo hyvin se, että käyn hankkimassa jouluruoatkin vasta aaton aattona, vaikka silloin kauppojen meno ihan ihan hullua. Jos joku jouluruoka onkin jo loppu kaupasta silloin, niin mitäs sitten – voimme syödä jotain muutakin! Meillä on hyvin pieniruokainen ja voisi sanoa varmaan myös melko nirso perhe, jolle on ihan turha vääntää lanttu- ja porkkanalaatikoita, rosollia yms. joulujuttuja. Niitä ei syö kukaan, joten miksi pitäisi vaivautua!

Meidän joulupöytään löytää tiensä kaikkien suosikkiruoat, joihin kuuluu mm. kala, lihapullat, maksalaatikko, herneet, erilaiset salaatit, pieni valmiskinkku. Miksi sressata muusta, kuin niistä ruoista joita oikeasti syö ja mistä nauttii?

Lahjoja en ole hankkinut vieläkään yhtä ainutta, kyllä senkin vielä ehtii! Verkkokaupoista olisi kiva tilata jotakin, mutta luulen etten saa aikaiseksi sitäkään ajoissa joten joulun ruuhkat kutsuvat lahjoihinkin liittyen vielä ihan aaton alla. Joulukaupoissa ihanaa on kaikki joulun tunnelma ja tieto siitä, että suurin osa ihmisistä on liikkeellä samalla – eli joulun asialla. Siinä piilee yksi joulun oma juttunsa, kun saa kaupoissa miettiä, mikä asia sopisi kenellekin lahjaksi.

Jouluun kuuluu olennaisesti kaikki siivoaminen ja valmistelu, lahjojen ostosreissut, valvominen yömyöhään lahjoja paketoidessa, ja sitten se ihana yhdessäolo kaikessa rauhassa. Ei niistä pidä ottaa stressiä – vaan nauttia. Ainoa mikä harmittaa joka vuosi on se, että jostain ihmeen syystä kaikki jouluun liittymättömätkin kiireet pakkautuvat joulukuulle. Mutta kaikki ei voi aina olla täydellistä!

Lue myös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 ajatuksia aiheesta “Joulukuu kiirettä täynnä”

.