Skip to content

Joulu meidän näköinen

Miltä teidän joulu näyttää? Onko se tarkasti valmisteltu ja suunniteltu vai hetkessä elämistä? Näyttääkö teidän joulu teiltä?

Meidän joulu on ollut aina ennen kaikkea pysähtymistä hetkeen, sitä, ettei kenenkään tarvitsisi joulun päivinä huolehtia juuri mistään; ollaan vaan yhdessä ja nautitaan. Tehdään sitä mikä tuntuu hyvältä, tai ollaan tekemättä. Eikä ennen joulua kuluteta itseämme puhki suunnittelemalla mitä tehdään joulupäivinä. Suunnittelematta paras!

Olen ollut aina kova suunnittelemaan aika monia asioita etukäteen, ja niin myös osin joulua. Suunnittelu on painottunut enimmäkseen joululahjoihin jo hyvissä ajoin, ja niinpä olen selaillut verkkokauppoja ja tehnyt listoja mitä kenellekin hankkisin. Jouluruoista en ole stressannut oikein ikinä, meillä kun on niin pieniruokainen perhe, ettei heille yksinkertaisesti kannata laittaa perinteistä koreaa joulupöytää. Syömme siis mitä syömme, kaiken ehtii vaikka aattona vielä miettiä ja laittaa, kauppareissua myöten.

Tänä jouluna en ole ehtinyt suunnitella edes lahjoja etukäteen. Jouluaattoon on nyt enää muutama päivä, eikä ole yhtäkään lahjaa hankittuna. Uskon että onnistun nuo hankinnat tekemään kuitenkin yhdellä kauppareissulla joten onhan tässä päiviä vielä! Turhaa stressata. Meidän lasten toiveet on tänä vuonna niin helppoja toteuttaa, että niiden takia ei tarvitse reissata, onneksi!

Meidän Joulu

Meidän joulumme ei näytä sisustuslehtien joulunumeroilta, eikä ruokalehtien kattauksilta. Sellaiset olisi ihania, mutta lopulta ei SE juttu, mikä joulun tekee. En ole sisustusihminen enkä hyvä kokki, niin mennään sillä mitä onnistuu.

Meidän Joulu ei ole talo täynnä ihmisiä ja hälinää. Se on vaan meidän perhe, läheisyyttä sekä lasten leikit ja riemua yhdessä. Joulupukin tai tontun odottelun jännitys. Joululaulut taustalla, joulusauna, herkkuja ja yhdessä oloa.

Meil on lämmin tässä, tän pöydän ympärillä
Tunnen pienen ihmeen keskellä rakkaiden,

Ei tartte sievistellä, ei olla väkisten
Riittää että meil on tää, Joulu meidän näköinen


– Jukka poika –

Hyvää Joulua ja kiitos kaikille lukijoille vuonna 2021!

Seuraa Instagramissa | Facebookissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ajatus aiheesta “Joulu meidän näköinen”