Skip to content

Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Allergiaoireet ilman todettua allergiaa – mitä hittoa se on?

Olen kärsinyt viimeisen reilun puolen ajan aika ärsyttävistä, melko selkeistä allergiaoireista; nenä vuotaa jatkuvasti, silmän ympärykset turpoaa, silmät kutisee. Lisäksi toisinaan suun limakalvot alkavat punoittaa ja ärsyyntyvät, ikään kuin olisivat tulehtuneet. Kitalaki ja korvat kutisevat. En ole ikinä ennen lähes 40 vuoden aikan kärsinyt minkäänlaisista allergiaoireista, ja siksi ongelmien sisäistäminen ja hyväksyminen nyt ovat olleet hankalaa. En olekaan superterve. Tai sitten vanhuus tekee tuloaan.

Otin ensin omatoimisesti kokeiluun ilman reseptiä saatavia allergialääkkeitä. Antihistamiini tehosi heti ja vaikutti siltä, että säännöllisesti käytettynä oireet pysyvät suurimmassa määrin poissa. Hakeuduin oireitten kanssa lopulta lääkäriin, ja pääsin verikokeisiin joissa kartoitettiin allergioita.

Verikokeissa ei löytynyt allergiaa! What the hell?

Oireeni ovat hyvin selvät ja viittaavat allergiaan, mutta verikokeissa ei ilmennyt yhtään mitään. Olenkin nyt sitten pähkäillyt että mikä hitto minua vaivaa. ”Se on vain allergiaa, ei niin iso juttu. Tai jotakin yliherkkyyttä.” Sanovat monet. Ihan sama mitä tämä on mutta ei se ole ”vain”. Haluaisin ymmärtää mitä kehoni tekee, kun se ei toimi ihan niin kuin pitäisi. En haluaisi syödä lääkkeitä kuin mitäkin karkkia, tietämättä miksi oikeasti tarvitsen niitä. Oireet kertovat aina että joku on vialla.

Onko siis kyseessä yliherkkyys, joka ei näy testeissä? Jokin vasomotorinen nuha, joka laukeaa erilaisista ilmanpaineen tai -lämmön vaihteluista, hajuista, pölystä, mausteisesta ruoasta?

Seurailen tällä hetkellä syömisiäni, jotta saisin kiinni mikä ruoka-aine aiheuttaa suun ärtymisen ja kutinan. Vahvin veikkaus on pähkinät, joita olen taas 2 viikon sisällä syönyt sellaisenaan ja siitäkös ilmeisesti kitalaki helahti kipeäksi ja punoittavaksi. Will see! Lääkäri määräsi jatkoon lääkkeitä ja nenäsumutetta käytettäväksi päivittäin. Näillä taas eteenpäin.

Lue lisää

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 ajatuksia aiheesta “Allergiaoireet ilman todettua allergiaa – mitä hittoa se on?”