Verkko-opintojen motivaatio kateissa aikuisopiskelijana

Huomaan arjen kiireissä, että siirrän tällä hetkellä opintoihin liittyviä tehtäviä koko ajan eteenpäin huomiseen, viikonloppuun, ensi viikkoon. Siis ihan koko ajan. ”Katson niitä sitten kun on aikaa.. ” Mutta sitä aikaa ei taida tulla! Mistä ammentaa uutta motivaatiota? Huomaan, että kyse taitaa olla oikeasti motivaation puutteesta, ei niinkään ajan käytön ongelmasta.

Aloitin uudet opinnot innosta puhkuen viime syksynä, mutta alkuinnostuksen jälkeen tahti hiipui, koska tekemistä on niin helppo siirtää. Jopa liian helppoa. Onneksi opintokokonaisuus ei ole suuri, ja kursseja on melko vähän enää suorittamatta. Edessö siintääkin sitten ne näytöt..

Tutkinto kokonaan verkossa, ei niin helppoa miltä kuulostaa

Suoritan tällä hetkellä siis jatko-opintoja merkomin opinnoille. Suuntana on liiketalouden erikoisammattitutkinto näyttötutkintona. Koulutus on kokonaan verkossa, omaan tahtiin suoritettava. Henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan on koottu niitä asioita, joita teen oikeasti käytännön työssäni, ja niistä suoritan työn ohessa näytöt. Saan siis lopputuloksena virallisen todistuksen ammattitaidostani.

Koulutuksen suoritustapa verkossa kuulostaa helpolta; edetä voi omaan tahtiin silloin kun se itselle parhaiten sopii. Ongelmat ilmenevät – jos niitä on – itsensä johtamisessa. Tällä hetkellä itselläni on todellakin ongelma, koska työnnän tehtäviä eteenpäin koko ajan, vaikka täysin perusteltua syytä tehdä niin ei ole.

Etäopiskeluun motivaatiota

Tässä tätä kirjoittaessani pysähdyin taas pohtimaan, mikä minua estää etenemästä. Niin, ei kai lopulta mikään! Nytkin kirjoittelen tätä, enkä opiskele. Laitoin siis brändäyksen luentovideot pyörimään taustalle ja kuuntelen niintä samalla, tässä kirjoittaessani! Pieniä askelia eteenpäin.

Taidan kokeilla luopua itse asiassa siitä, että aikataulutan koko ajan uutta tilaisuutta jolloin tekisin lisää tehtäviä. Mitä jos jatkaisin tehtäviä aina kun ne tulevat mieleen, kuten nyt? Aikatauluttaminen ei tunnu toimivan.

Kiinnostaisiko sinua kurssien tai kokonaisen tutkinnon suorittaminen etäopiskeluna?

Suoritan itse jo toista tutkintoa samassa paikassa, eli Suomen Yrittäjäopistolla. Nimestään poiketen opinnot eivät ole suunnattu ainoastaan yrittäjille, vaan kuka tahansa yrittäjä tai työelämässä oleva henkilö voi hakea opintoihin. Ymmärtääkseni ainoa työhön liittyvä vaatimus monissa kokonaisissa tutkinnoissa Suomen Yrittäjäopistolla on se, että oman työn pitäisi liittyä siihen mitä opiskelee, jotta näyttöjen suorittaminen on mahdollista omassa työssä.

Vinkki siis heille, jotka ehkä haaveilevat uuden oppimisesta mutta eivät pääse irtautumaan arjessaan muuta kuin etäopiskelumahdollisuudelle. Kannattaa kurkata nämä vaihtoehdot ao. linkistä!

Kaikki paikkakunnasta riippumattomat verkkokoulutukset

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Verkko-opintojen motivaatio kateissa aikuisopiskelijana”

.