Jouluviikko sairaana

Meitä kohtaa joka vuosi jokin ihana joulun taika, joka saa yhden tai useamman perheen jäsenen sairastumaan juuri joulun alla tai sitten ihan jouluna. Mikähän taika se on?

Omalla kohdallani veikkaisin kasaantuvaa tiedostamatonta stressiä, mutta toisaalta tietysti syyllistävä sormi kääntyy lasten suuntaan ja siihen faktaan, että he tuovat niitä pöpöjä tarhasta ja koulusta.

Tänä vuonna siis kävi (jälleen) niin, että meidän pienin poitsu alkoi yskiä reilu viikko sitten, perässä tuli päiviä jatkunut kuumeilu ja sitten vielä ihana räkäjakso perään. Siitä ei mennyt viikkoakaan, kun viime perjantaina keskimmäinen lapsemme alkoi yskiä, sitten vanhin, ja vielä perässä minä. Nyt tässä jännätään kotona yhdessä lepäillen, että mitähän joulusta tuleekaan.

Joululahjat ja ruoat on vielä hankkimatta

Niin, en ole siis vielä ehtinyt ja jaksanut oikein mitään. Lahjoja ei ole juurikaan valmiina, eikä jouluruokaakaan. Tiedän ja siksipä en hoppuilekaan, että KAIKEN EHTII KYLLÄ, mutta alkaahan tässä väkisinkin pieni stressinpala nousta päähän kolistelemaan. Kun olisi vielä niin paljon tehtävää, mutta ei voimia oikein mihinkään.

Joulutunnelmaan on päästy joka tapauksessa

Joulukuusi puuttuu vielä, koska haluaisin löytää ja ostaa meille vihdoin ja viimein sellaisen pari metrisen valkoisen tekokuusen, josta ollaan haaveiltu jo muutama vuosi! Nyt ei saa käydä enää niin että kiireen piikkiin jää taas haaveiden kuusi hankkimatta. Pipareita on jo leivottu, siivottu, koristeltu kotia ja kuunneltu vähän joululaulujakin eli tietysti Vain elämää -joululauluversioita. Kyllä näillä jo ollaan aika pitkällä, vai mitä!

Olisiko se sitten jollain tavalla joulun taikaa, että se flunssa iskee juuri ennen joulua? Jospa positiivinen ajatus tuon taian takana onkin pysäyttää meidät huolehtimaan tärkeimmästä, eli itsestämme ja työntää turha hössötys ja touhuaminen sivuun? Toimii, pakko todeta.

Lisää joulujuttuja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.