Mitä toivon jouluksi – lahjat ja muut haaveet

Aikuisten oikeasti kyllä aikuisetkin toivoo lahjoja. Voitko väittää sataprosenttisesti jotakin muuta? Ainakin useimmat meistä tykkäävät yllätyksistä lahjojen muodossa ja lahjoja on kiva saada, VAIKKA ei toivoisikaan mitään. Ja olisihan se Joulu vähän hassu, jos ei yhtään pakettia saisi avata, vai?

Kaikilla on lopulta jotakin tarpeita, mutta tietysti – ehkä – tulotasolla on jotain merkitystä siihen, mitä kukakin toivoo vai toivooko mitään. Esimerkiksi eräs tuttuni ilmoitti taannoin ettei halua mitään syntymäpäivälahjaksi, vaan hän itse lahjoittaa rahaa sen sijaan hyväntekeväisyyteen heille, jotka sitä muistamista oikeasti tarvitsevat.

Tämä ajattelu saikin minut miettimään juuri nyt sitä, että jos olisin hyvin rikas niin haluaisinko tai odottaisiko silti joululahjoja toisilta? Ehkäpä en, mutta en ole varma. Jos voisin kuvitteellisesti ostaa ihan mitä tahansa itse itselleni, niin miksi odottaisin saavani noita asioita muilta.. ehkäpä en odottaisi. Syvimmiltään joulussa ei kuitenkaan ole kyse lahjojen antamisesta.

Odotan joululta…

  • Rentoutumista ja huolien unohtamista hetkeksi
  • Sitä, että voin keskittyä hetkeksi vain ja ainoastaan lähimpiin rakkaisiin ihmisiin
  • Voin hetkeksi syventyä rauhassa siihen, mitä tunnen ja miten minulla menee, sekä suunnitella tulevaa rauhassa.
  • Että saan vaan olla, pienen hetken. TEKEMÄTTÄ MITÄÄN hyvällä omatunnolla!
  • Että saan nukkua pitkään, ilman kiirettä tai suunnitelmia!

Tietysti jotain lahjojakin!

En kiellä, etteikö lahjojen saaminen olisi mukavaa. Aikuisena sitä ei enää odota saavansa mitään muilta kuin ehkä omalta puolisoltaan, mutta siltikin, en voi kieltää ettenkö pitäisi lahjojen avaamisesta edelleen. Jouluisin mielen sopukoista kaivautuu esiin hetkeksi se sama vanha lapsen mieli.

Joululahjatoiveeni tänä vuonna ovat melko tahdillisia

Haluaisin saada Acon vartalovoidetta ja leivontaan uudet kerman pursotusvälineet, sellaiset vähän ammattimaisemmat. Muuta ei ole tullut mieleen! Jos Joulupukilla olisi paljon varaa niin haluaisin puhelimen, jossa on huippukamera, mutta sen hankin itse sitten joskus!

Muita joulujuttuja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Mitä toivon jouluksi – lahjat ja muut haaveet”

.