Mitä on olla erityisherkkä yrittäjä

Nopeasti ajatellen tuntuu, ettei herkkä ja yrittäjä -sanapari ole yhteensopiva yhdistelmä. Yrittäjän, joka myy palveluitaan tullakseen toimeen, tulisi olla kovanahkainen, rohkea, esiintyjä, myyjä, loistava asiakaspalvelija, supliikki suustaan, puolensa pitävä.. Eikö? Mitäs sitten, kun minä en sellainen ole – eikä moni muukaan yrittäjä?

Ymmärsin itseasiassa vasta aivan äskettäin oman olemukseni ytimen, jossa on ilmeisesti kyse erityisherkkyydestä. Olen tiennyt olevani enemmän introvertti kuin extrovertti ihminen jo hyvin kauan, mutta se ei ole yksin selittänyt kaikkia persoonani syvimpiä piirteitä. Vasta kun törmäsin somessa sattumalta testiin, jossa puhuttiin erityisherkän ihmisen piirteistä, ymmärsin että tästähän kaikessa on varmaan ollut aina kyse! Ja se helpotti, kun tajusin, miksi kuormitun niin helposti ja toistuvasti tietynlaisista tilanteista ja toisinaan toisista ihmisistä.

Voiko yrittäjä olla herkkä?

Vastaus lienee se, että miten olla olematta jos kerran on!? Myönnän tunteneeni todella kauan – vuosia – ristiriitaa sisälläni sen suhteen, mitä kuvittelin kaikkien minulta odottavan suhteessa siihen mitä ja miten pystyin tarjoamaan palveluitani ja tekemään omaa viestintääni. Tietynlainen ujous, epäonnistumisen pelko, esiintymisen pelko ja ihmispaljoudesta rasittuminen ovat pitäneet minut visusti yksinyrittäjänä kauan, ilman isoja kasvuhaaveita tai unelmia isosta yrityksestä.

En ole lähtenyt tietynlaisiin tilaisuuksiin esittelemään osaamistani tai sellaisiin työtehtäviin, joissa olisi pitäisi esiintyä, koska nämä päähän pinttyneet jarrut ovat pidätelleet minua – ja olen melkein hävennyt sitä monesti miettien, voinko oikeasti olla yrittäjä ja vieläpä mainonnan ja markkinoinnin maailmassa, jossa pitäisi pystyä olemaan esillä?

Tänään ja tässä voin todeta, että kyllä minä voin ja saan olla herkkä ja ujokin, ja silti yrittäjä. Voin tehdä asiat omalla tavallani ja viestiä, vaikuttaa ja myydä kuten se minulle on mukavinta tehdä. Ja se toimii! Pitää vaan rohkeasti olla oma itsensä, vaikka se tarkoittaisikin ujoa ja herkkää minää. Ihan vastikään päätin lanseerata termin #lempeämarkkinointi kohdallani. Tarjoan siis muille yrittäjille markkinointia lempeästi.

Herkkä yrittäjä – haluaisitko verkostoitua?

Facebookiin muodostui ihan äskettäin uusi ryhmä nimeltään Herkkä yrittäjä. Kyseessä ei ole minun tekemä ryhmä, mutta innostuin asiasta! Tule säkin mukaan mikäli tunnistat itsessäsi erityisherkän puolen, ja pohdit miten se sopii yrittäjäminäsi kanssa yhteen. Linkki ryhmään.

Jos etsit suunnittelukumppania someen, kotisivuille tai virtuaaliassistenttia, tutustu palveluihini täällä.

Lue myös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.