Lumoava paikka vierailla Levillä

Haluaisitko tutustua maagiseen shamaanikylään Lapin luonnon keskellä, osallistua shamaanisoturin koulutukseen ja kokeilla shamaanisoturien valvonnassa vaikkapa kirveen tai keihään heittoa?

Arcandian elämyspuistossa Levillä tämä onnistuu! Me kävimme tutustumassa tähän paikkaan perheenä syyslomalla, juuri elämyspuiston avauduttua jälleen vieraille tänä kautena. Voitin Arcandiaan elämyksen kaveriporukalle eräässä nettiarvonnassa, mutta koska meidän porukka koostui lopulta vain perheestämme niin elämys rajautui tarjolla olleiden lasersota-otteluiden sijaan kylään tutustumiseen.

Arcandia on Arctinen elämyspuisto, joka tuottaa elämyksiä niin isoille ryhmille, perheille kuin yksittäisille matkailijoillekin. Puiston valo- ja savuefektit sekä musiikkimaailma saavat kävijänsä tuntemaan, kuin olisivat juuri kävelleet sisään eeppiseen fantasia/seikkailu/ toiminta -elokuvaan. (arcandia.fi)

Puiston aktiviteetit on suunnattu etenkin aikuisille, ryhmille ja toimintaa kaipaaville mutta myös perheet ovat tervetulleita sekä kaikki jotka tahtovat vain ihastella aluetta näkö- ja makuaistein.

Itselleni Arcandia oli erityisesti näköaistin lumoa, mutta meidän isommat pojat innostuivat kokeilemaan isänsä kanssa erilaisia aktiviteetteja, kuten keihään heittoa ja nuolen sieppausta. Itse rohkaistuin shamaaninoidan pitämään rituaaliin shamaanikodassa nuotion äärellä, jossa minut kastettiin poikani kanssa shamaanisoturiksi! Kuulemma henkinen shamaani-voimaeläimeni on karjuva lohikäärmeleijona.

Tämä paikka oli meille ihan uusi tuttavuus, mutta olin kyllä törmännyt siihen aiemmin netissä Lapin elämyksiä etsiessäni. Paikan historia linkittyy itselleni tärkeään elokuvamaailmaan, jonka takia oli aivan mahtavaa päästä tutustumaan siihen. Kylä on nimittäin rakennettu aiemmin suuren luokan elokuvan lavastealueeksi (vaikkakin tämä elokuvaprojekti floppasi sittemmin).

Meidän kepeillä liikkujakin pääsi hyvin kulkemaan puistossa, vielä kun ei ollut lunta tai liukasta.

Arcandian neljä elämysaluetta ovat Arcandiakylä, Toimintapuisto, Shamaanikylä ja Arctic Colosseum. Alueelta löytyy paikkoja joista voi ostaa evästä ja juotavaa sekä matkamuistoja. Omaan matkaani tarttui unisieppari matkamuistoksi.

Tutustu elämyspuistoon osoitteessa arcandia.fi ja poikkea ihmeessä, jos suuntaat lomallasi Leville, Ylläkselle tai niiden läheisyyteen!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.