Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Varmat elokuvatärpit koko perheen iloksi

Meidän perhe on todellinen leffafriikkien porukka. Katsomme tätä nykyä lähes joka ilta yhdessä jonkun jo nähdyn tai uuden elokuvan. Seuraamme mitä uusia elokuvia on tulossa ja ollaan parhaat uutuudet hankkimassa usein heti kun mahdollista.
Päätin koota meidän mielestä tämän hetken parhaat elokuvat listaan, joita suosittelen kaikille. Kaikki ei toki ole ihan uusia, mutta katsomisen arvoisia! Osa ei myöskään sovi perheen pienimmille ikärajan puolesta, mutta meillä nämä on katsottu kaikki yhdessä ja kaikki fanitamme näitä kovasti. Pienimmällä pojalla (alle 2v) ei tietysti ole mielipidettä mutta hihkuu mukana silloin kun sattuu olemaan vielä illalla hereillä elokuvien pyöriessä. Kaikki suosikkimme ja katsomamme elokuvat ovat aika testosteronivaltaisia, koska kyseessä on miesvaltainen perhe.

Otsikoista pääset trailereihin;)

John Wick

Tämä epäonninen, sympaattinen mutta tarpeen tullen todella väkivaltainen sankari, Keanu Reeves on entinen roistomaailman pahis, palkkatappaja, joka palaa alamaailmaan kostamaan hänelle tehtyjä vääryyksiä, elettyään tovin välillä ”tavallista” elämää. Tämä valinta vie hänet kolmen elokuvan mittaiseen taisteluun elossa pysymisestä, kun vuorotellen ihan kaikki haluavat päästä hänestä eroon onnistumatta siinä. Todellista viihdettä toimintaelokuvien ystäville. Jos John Wick on jollekin vielä uusi tuttavuus, kannattaa ehdottomasti aloittaa katselu alusta, ensimmäisestä elokuvasarjan tekeleestä.

Avatar

Tämä huikea elokuva on jo useamman vuoden vanha mutta silloin tällöin tulee edelleen katsottua. Jos olo on sellainen, että haluaa uppoutua johonkin ihan toiseen todellisuuteen – mutta samalla ”oppia jotakin” on tämä erilainen ja hyvä valinta. Elokuvassa ihmiset valtaavat toista planeettaa sen luonnonvarojen takia, josta syttyy sota planeetan alkuperäisasukkaiden kanssa. Planeetan asukeista koitetaan oppia asioita, käyttämällä heidän dna:sta kasvatettuja kehoja ”avatareita”. Yksi mies tietenkin pelastaa kaikki lopussa. Suuri seikkailu, jossa myös kivasti toimintaa ja syvällisempääkin oppia. Kannattaa katsoa!

Aquaman

Tämä elokuva menee hienoudessaan vähän samaan sarjaan edellisen kanssa. Elokuvassa taistellaan sodasta ja rauhasta, mutta sukelletaan vedenalaiseen maailmaan jossa sijaitsee kokonainen atlantislaisten valtakunta. Upeasti toteutettu elokuva, ja pääosassa vähän karskimpi ja hauskalla tavalla erilainen sankari, joka ei haluaisi olla sankari. Katsottu monen monta kertaa meillä.

Venom

Tässä toimintaelokuvassa on myös meidän rakastamaa huumoria, toimintaa ja ripaus scifiä. Päähenkilö on sopivasti elämän runtelema – ei mitään supersankariainesta lähtökohdiltaan. Sanoisin, että erilainen sankarielokuva ja ihan erilainen kuin mitä voisi odottaa, kun näkee elokuvan kannen.

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Tämä Hurjapäät -elokuvasarjaan liittyvä toimintapaketti on katsottu nyt jo ehkä liiankin monta kertaa. Niin monta, että vuorosanat alkaa muistaa ulkoa mutta silti tämä jaksaa viihdyttää. Toistensa vastakohdat, Hurjapäistä tutuksi tulleet Hobbs ja Shaw joutuvat tekemään yhdessä töitä pelastaakseen maailman ikävältä bioaseelta. Elokuva pursuaa sarkastista huumoria, mikä sopii päähenkilöiden tyyliin. Osittain huumoritoimintaa, jossa myös jännitystä. Kannattaa katsoa jos on nähnyt aiempia Hurjapäät-elokuvia.

Marvel-elokuvat – aina katsottavissa uudelleen, ja uudelleen..

Marvel-klassikot ovat ihan kaikki huippuja. Jos ei ole nähnyt näistä kuin osan, kannattaa melkein aloittaa alusta ja katsoa kaikki järjestyksessä, jotta pysyy mukana siinä, miten päähenkilökaartin sisäiset suhteet ja muu historia on edennyt ajan kulussa. Näihin elokuviin kuuluu kaikki The Hulkista viimeisimpiin Avengerseihin. Jos kaipaa perheen kanssa kunnon seikkailua ja viihdettä, eikä näitä kaikkia ole nähty, on näissä elokuvissa viihdettä, toimintaa ja huumoriakin pitkäksi ajaksi. Oikean järjestyksen löytäminen elokuville voi olla hankalaa mutta jos on nähnyt näistä edes osan, lienee tapahtumien täydentäminen omassa yleissivistyksessä helppoa, kun aloittaa vanhimmista ei-nähdyistä elokuvista. Suosikkejamme kaikista on Ironman-, Thor-, ja Avengers-elokuvat. Guardians of the Galaxy– ja Doctor Strange ovat huippuja myös!

Itseasiassa Wikipediasta löytyikin ilmeisesti oikea aikajärjestys näille. Jos tätä järjestystä seuraa tutustuessaan näihin elokuviin, tai edes sinne päin, pysyy melko hyvin juonessa mukana – ja siinä – miten näiden kaikkien elokuvien sankarihahmot päätyvät viimeisimmissä Avengers-elokuvissa taistelemaan kaikki yhdessä maailmanlopun uhkaa vastaan.

Yksi tyttöjen suosikki mainittava myös!

Nämä edellä listatut suosikkimme ovat melko toiminnantäyteisiä, joka ei varmaan ole ihme, koska meillä on vain poikia. Kovasti ei olla katsottu (juuri koskaan) perinteisessä mielessä ”tyttöjen” elokuvia, mutta uskon että ainakin Aquaman ja Marvel-elokuvat ovat myös heidän mieleen, Avatar myös. Marvel-elokuvista löytyy myös naispääosallisia leffoja kuten Captain Marvel ja Wonderwoman, joista pitää varmasti ihan kaikki. Katsomme myös toki piirrettyjä ja animaatioita yhdessä, joista mieleen nousee yksi omaksi suosikiksi tullut – nimittäin Vaiana. Tämä on katsottu koko perheen voimin useammankin kerran!

Mukavia leffailtoja muille friikeille!:)

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *