Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Pääsiäinen – yhdessäoloa ja rentoutumista perheen kanssa

Pieni loma on tiedossa ihan näinä päivinä, nimittäin pitkä pääsiäisviikonloppu! Jotenkin kummasti se piristää mieltä, lisääntyvän auringonpaisteen kera. Ja ehkä, isosti EHKÄ voi unohtaa hetkeksi tämän vallitsevan tilanteen. Jokin aika sitten mielen täytti hirveä hössötyksen tarve mitä tulee pääsiäiseen, mutta se meni ohi. Nyt ajatuksena on että aivan sama onko koti koristeltu vai ei – päätavoite on ottaa rennosti nuo 4 päivää, ja hengähtää. Etäisyyttä uutisiin ja töihin. Uusia ideoita ja katse kesään.

Tänään meni päivä todella hösseliksi, vaikka olin mielessä järjestänyt aikataulut ja tekemiset etukäteen. Niin se vaan aina menee, ettei lasten suhteen toimi etukäteissuunnittelu niin vaan, ei edes sinne päin. Mutta, voiton puolella ollaan kohta tätä viikkoa ja pääsee huokaisemaan hetkeksi kotiopetuksesta ja töistä ja (toivottavasti) kaikesta stressistäkin.

Pääsiäisperinteitä – onko niitä

Omasta lapsuudesta tulee pääsiäisestä mieleen lähinnä mämmi, pajunkissat ja suklaamunat, ja sitten sellainen herkku, jota ei ole tullutkaan enää lapsuuden jälkeen tehtyä – nimittäin pasha. Omaa herkkua oli aikoinaan nimenomaan hedelmäpasha. Tässä yksi hyvä resepti, joka on varmaan aika lähellä sitä omaa lapsuudenherkkua. Luulen, että enää tuo ei maistuisi koska on todella makeaa (jota koitan välttää) ja jäisi siis syömättä kokonaan.

Pikkunarsissit oli tähän aikaan vuodesta välillä vielä lumen peitossa muutama vuosi sitten. Nyt on toistaiseksi vielä pääsiäiskukatkin ostamatta.

Tänä vuonna taisi jäädä pääsiäisvirpomiset väliin aika monella, nimeltä mainitsemattomasta syystä. Monella lienee ollut myös perinteenä kokoontua yhteen perheen kanssa isommalla porukalla pääsiäisenä, jota ei nyt suositella tehtävän. Harmillistahan tämä on, kun näyttää siltä että äitienpäivääkin voi koskea sama sääntö ensi kuussa. Mutta ajassa ajan tavalla, eikös?

Kesäkukkiakin voisi alkaa kylvämään vaikka pyhinä ajan kuluksi:)

Ajat muuttuu – niin perinteetkin

Tällä hetkellä arki on kaikilla sopeutumista ja joustamista sekä epävarmuutta, jonka pituudesta ei tiedä vielä mitään. Jokaisen muutoksen sietokykyä testataan. Perinteistä ei tarvitse luopua, tänä vuonna ne vaan ovat erilaisia joltain osin. Kokoontumiset tehdään virtuaalisesti – mikä on toisaalta aika hauskaa vaihtelua, jos siihen osaa suhtautua positiivisesti.

Ajattelin ensi hössötysintoiluni jälkeen että itse en ota stressiä yhtään, vaan keskityn pääsiäisenä olennaisimpaan – yhdessä oloon niiden kanssa, ketä siellä kotona on. Suosittelen lämpimästi kaikkia tekemään samoin. Ruokakaupat ovat edellenkin auki läpi pyhien joten sinne ei tarvitsisi nyt eikä yleensäkään rynnätä ennen juhlapyhiä tyhjentämään koko kauppaa (tämä ilmiö jaksaa ihmetyttää aina). No, mutta näin se taitaa vaan mennä, minkäs teet! Toivottavasti ei vaan ota koronaepidemia nyt suurta harppausta eteenpäin levinneisyydessään nyt hössötyksen aikaan.

Yksi tavoite sentään meidänkin pääsiäiseen

Jotta pyhät ei menisi vain ollessa tekemättä mitään, niin yhden jutun päätin tehdä, johon lapset saa osallistua. Olen nimittäin ihastellut tosi kauan tätä yhtä kakkuohjetta, Kinderkakkua. Voi olla että omat surkeat leipurinlahjat eivät tähän riitä, mutta kokeillaan. Makeahan tuotos tuostakin tulee, mutta luulen että tulee syötyäkin, mieluummin kuin pasha. Jos ei itseni toimesta, niin muun perheen sitten.

Tässä tuo ihastuttava kakku, kuva napattu k-ruoka-sivuilta:

Omasta kakusta ei varmanakaan tule näin upeaa, mutta katsotaan ja palataan asiaan:)
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *