Kevään merkit kotona

Ah, miten olenkaan odottanut lämpimämpiä kelejä ja aurinkoa. Nyt kun valo täyttää meilläkin makuuhuoneen aamuisin jo varmaan pian kuuden jälkeen, niin olo on virkeämpi koko päivän. Tunnen oikeasti herääväni uuteen päivään. Talvisin herääminen on aina sairaan vaikeaa, varsinkin lasten kouluaamuina jolloin olen tuntenut useimmiten, ettei uni riitä ikinä. Eikä mikään määrä kahvia! Nukkumishaasteita kun riittää muutenkin, niin pimeä vuodenaika ei todellakaan auta. Aurinko auttaa!

Huomaan kevään tulleen siis ensimmäisenä lisääntyvästä valosta. Aamuauringolla on myös tavallaan käänteinen vaikutus, josta en tykkää. Se nimittäin vaikuttaa meidän pienimpään poikaan niin, että hän olisi jo heräämässä joka aamu seitsemältä tai aiemminkin (mikä ei ole meille normaali aika herätä). Valoisat aamut teki heti muutoksen hänen heräämiseensä.

Sama kävi meidän isommillekin pojille heidän ollessa pienempiä. Erityisesti vanhimman pojan kevätmieli 3-5-vuotiana on jäänyt mieleen. Hän tuli aina kevätaamuisin aivan liian aikaisin herättämään meitä toistellen ”äiti isi herää, aurinko on noussut”, ”pitää herätä kun aurinko on noussut”. Nuorin poikamme ei osaa vielä erityishaasteidensa takia puhua, mutta hän naureskelee ja huhuilee iloisena sängyssään nyt jo varhain joka aamu.

Omenapuun kukinta pitänee vielä hetki odotella:D Kuva viime keväältä 2021.

Kevät ja ötökät kotona

Kevään huomaa myös tietenkin kodin uusista vierailijoista, nimittäin kaikenmaailman ötököistä. Kun talo alkaa lämmetä, alkaa kärpäsiä taas pörräillä ikkunoissa, ja samoin kaikkia iljettävämpiäkin ötököitä nurkissa. Eilen listimme jonkun ihmeellisen koppakuoriaisen, joka oli löytänyt tiensä ruokapöytään. Vanha omakotitalomme on myös jostain syystä tietyn hämähäkkilajin mieleen (en tiedä lajin nimeä), mutta kesäisin törmäämme tämän tästä hämähäkkeihin katossa. Se on aika karmivaa, koska mietin usein sitä, pyörivätkö nämä ystävämme makkarinkin katossa nukkuessamme.

Kevät saa mielen sisustamaan ja suunnittelemaan uutta

Kevät saa jostain syystä mielen inspiroitumaan uusiin juttuihin. Ainakin minut se saa pohtimaan kodin kevät- ja kesäilmettä eli sitä, että jokin uudistus olisi kivaa sisustukseen. En ole himosisustaja yhtään, mutta huomaan että erityisesti keväisin alan miettiä kotia ja sen ilmettä. Hyvä että joskus sentään!:)

Tänä keväänä mielessä pyörii erityisesti meidän piha, jonne haaveilen taas saada uusia kukkaistutuksia ja ehkä muutakin uutta. Tilasin juuri kasvihuoneen, jonne on tarkoitus laittaa kasvamaan jotakin kesäksi, ainakin kurkkua ja tomaattia olen jo kylvänyt. Hitsi kun olisi jo lämpimämpää, niin että tarkenisi istuskella pihalla!

Kevät saa huononkin kokin optimistiselle mielelle

Minua ei ole siunattu kokin taidoilla tai innolla kokata ja leipoa. Osaan tehdä toki perusruokia, mutta en mitään hienompia juttuja. Tokihan kokkaus- ja leivontataidot ovat yleensä harjoittelun tulosta mutta kun ei ole intoa! Kevät on tehnyt tähänkin taas vähän muutosta. Huomaan suunnittelevani jo viikoittain jotakin leipomista ja miettiväni esimerkiksi sitä, mitä voisin leipoa tulevaksi pääsiäiseksi. Jostakin hiipii ihan uudenlaista innostusta ja motivaatiota, jota ei ole ollut syksyllä tai tavella läsnä ollenkaan.

Ihana kevät!

Vertaile hintoja ja löydä aina parhaat tuotteet sisustukseen ja puutarhaan edullisesti

Lue myös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Kevään merkit kotona”

.