Milloin kevät alkaa?

NO NYT SE ALKOI! Oletko vilkaissut ulos? Vuoden 2023 kevät on täällä! Reilu viikko sitten taaksepäin satoi meillä päin vielä lunta vuorotellen kurakelin kanssa. Tuli 15 cm lunta, suli pois ja satoi takaisin. Meinasi oma pitkän kylän ja harmaan talven uuvuttama mielenikin jo tulla epätoivoiseksi.

Voidaan ehkä sanoa, että kevät alkaa silloin kun lumet sulaa? Tai kun aurinko paistaa ja kevätmieli saapuu?

Kevät on ihan paras vuodenaika omasta mielestäni. Silloin ei oikeasti mikään tuleva ”ahdista”, koska edessä on kesä ja kesäloma, sekä vieläkin lämpimämmät ja aurinkoisemmat päivät! Edessä on vain hyviä juttuja. Kesällä sen sijaan alkaa aina se tuleva syksy, töihin paluu loman jälkeen sekä koulujen alku painaa mieltä kasvavassa määrin, ja sitten sitä miettii että miten taas jaksaa läpi kylmenevän, harmaantuvan ja märän syksyn. Keväällä ei tarvitse näistä vielä huolehtia.

Mitä kevään alkamisesta sanotaan virallisesti?

Kevään alkamisajankohta vaihtelee luonnollisesti maantieteellisestä sijainnista riippuen. Yleisesti ottaen kevät alkaa pohjoisella pallonpuoliskolla maaliskuun lopulla tai huhtikuun alussa ja etenee kohti kesää. Eteläisellä pallonpuoliskolla kevät alkaa syyskuun lopulla tai lokakuun alussa.

Kevään alkamisen ajankohta riippuu monista tekijöistä, kuten ilman lämpötilasta, auringonvalon määrästä ja sääolosuhteista. Esimerkiksi lumipeitteen sulaminen, kasvien ja kukkien puhkeaminen sekä lintujen paluu pesimäalueille ovat merkkejä kevään alkamisesta.

Termisen kevään aikana vuorokauden keskilämpötila on 0 ja +10 asteen välillä, ja siihen kuuluu maalis-, huhti- ja toukokuu.

Kevään alkamista voidaan myös juhlia virallisesti monissa maissa. Suomessa kevään juhlia ovat esimerkiksi pääsiäinen, vappu ja helatorstai. Hauskat kevään ja koko vuoden merkkipäivät löydät tästä.

(Lähteet mm. ilmatieteenlaitos, yle.fi)

Kevätmieli hakeutuu kevätpuuhiin

Jep, kevät ei ole pelkkää sielun lepoa. Aurinko virkistää ja kesän odottelu jännittää, mutta sitten on ne kaikki kevätpuuhatkin odottamassa. Nyt aurinkoisena päivänä ulos katsellessani, ensimmäisen kevät kärpäsen suristellessa ikkunalla, silmät osuivat valkoiseen länttiin ikkunassa. Ja toiseen. Ja kolmanteen ja neljänteen tahraan tai lasten jättämiin jälkiin, jotka valo tuo esiin melkein joka ikkunassa. Ja meillä niitä ikkunoita on yli 10 talossa! Kaikki sen tietää, että ei niin mukana ikkunoiden pesu kuuluu kevääseen.

Ja sitten ne pihajutut. On nurmikkoa, kukkamaata, kuusiaitaa ja kasvihuone tyhjillään. Kasvihuonehommat ovat oikeastaan kivoja, mutta aikaahan nekin työt vaatii.

Kevät symboloi itselleni uutta alkua ja mahdollisuuksia

Kevät on ennen kaikkea aikaa uusille tavoitteille ja ideoille sekä unelmille. Kevät on palautumisen aikaa. Kevät voi inspiroi myös olemaan luovempi ja rohkeampi. Ota vastaan kevät!

Katso myös: Kevät-aiheisia postausideoita someen ja blogiin

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.