Skip to content

Oletko miettinyt kehonkoostumusmittaukseen menemistä?

Kaupallinen yhteistyö Bodymaja.

Kehonkoostumusmittaus mielletään usein vain urheilijoiden ja aktiiviliikkujien välineeksi, mutta se on paljon muutakin. Kuka tahansa omasta hyvinvoinnistaan kiinnostunut voi saada tuntuvaa hyötyä mittaustuloksista.

Kehonkoostumusmittaus on kiinnostanut minua jo useamman vuoden, mutta en ole saanut itseäni liikkeelle asiassa. Jotenkin olen aina mielessäni liittänyt kehonkoostumusmittauksen juurikin niihin urheilijoihin ja kuntosalien aktiivikäyttäjiin, enkä kuulu kumpaankaan ryhmään. Minua kyllä kiinnostaa terveet elämäntavat ja esimerkiksi kotitreenaaminen. Jos kuulut samaan joukkoon kanssani, unohda itsesi luokittelu! Omasta hyvinvoinnistaan ja kehon tilasta kiinnostuminen on kaikkien juttu.

Bodymajan mittauspalvelu kehittyi ajatuksesta tehdä omasta hyvinvoinnin seuraamisesta helppoa ja vaivatonta. Palvelun idea syntyi 2021 elokuussa Bodymajan perustajan omista pohdinnoista koskien kaikenlaisia ”ryhdistymisiä”, ns. tavoitteellisia jaksoja, joita hänellä oli ollut useita erilaisia vuosittain.  Voin samaistua tähän niin hyvin. Itselläni on varmaankin joka toinen kuukausi meneillään jokin uusi ”ryhdistäytyminen” liittyen milloin mihinkin. Vaan harvat ovat ne kerrat, kun alkuinnostus jatkuu ja saa aikaan pysyvää muutosta.

”Ihmettelin miksei palvelu voisi olla helpommin saavutettavissa ilman aikatauluja. Halusin myös osaltani ajatella, että pelkästään tieto kehosta lisää ihmisten pieniä hyviä päätöksiä ja jos voisin tehdä mieleisen palvelun kaltaiselleni ihmiselle, niin siitä varmasti hyötyisi ja tykkäisi moni muukin. Niin syntyi Bodymaja, kehonkoostumusmittaukset itsepalveluna ja omassa rauhassa. Mittauspisteemme sijaitsevat Suomen suurimmissa kaupungeissa kauppakeskuksissa ja keskitymme vain mittauspalveluihin.”

Kehonkoostumusmittauksen kautta on mahdollista tunnistaa omien elintapojen vaikutuksia, seurata treenien vaikutusta paljon pelkkää puntaria syvemmältä tai tarkistaa tietyin väliajoin miten erilaiset ruokavaliot vaikuttavat. Painonpudotuksessa onkin hyvä seurata, ettei lihasmassa putoa liikaa samalla kun paino laskee. Lihasmassan säilyttämisen merkitys korostuu keski-iän jälkeen, jolloin sen takaisin saaminen on työläämpää. Samalla kertaa mittauksen perusteella voi seurata monenlaisia elintapasairauksiin liittyviä riskejä. Mittaustiedot voivat paljastaa merkkejä muun muassa diabetesriskistä tai alttiudesta sydän- ja verisuonitaudeille. Näin saa indikaation hakeutua tutkimuksiin jo ennen kuin oireet syvenevät. Bodymajan mittauksesta saat yli 40 mittaria helppolukuisessa muodossa.

Inbody-mittaus on teknologia, jonka avulla kuka tahansa voi saada kattavan raportin omasta fyysisestä hyvinvoinnistaan. Alle minuutin mittaustoimenpiteen tuloksena on tarkka ja monipuolinen raportti lihaksen, rasvan ja veden määrästä kehon eri osissa sekä selkeät ohjeet niiden tulkitsemiseen. Tulokset auttavat tekemään fiksuja valintoja riippumatta mittauksen syistä. Tämä on erinomainen lisä älykellojen ja muiden mittareiden tuloksia täydentämään.

Mitä kehonkoostumusmittauksen tulokset kertovat?

Kehonkoostumusmittauksen hienous piilee siinä, että se antaa tuloksia, jotka ovat aina henkilökohtaisia ja toimivat kaiken ikäisillä ja kaiken kokoisilla. Perinteiset hyvinvoinnin mittarit, kuten painoindeksi tai vyötärö-lantiosuhteen mittaaminen ovat merkittävästi rajallisempia, sillä ne ovat aina sidoksissa keskiarvoihin.

Hyvinvoinnin seuraaminen vain yksilöä keskiarvoihin verraten muodostuu väistämättä ongelmalliseksi – olemmehan kaikki uniikkeja. Siksi inbody-mittaus on perinteisiä keinoja tehokkaampi tapa seurata ruokavalio- ja elintapamuutosten vaikutusta.

Lähtisitkö tekemään kehonkoostumusmittauksen? Miksipä ei? Ei tieto lisää tuskaa tässä kohtaa, vaan antaa tärkeää tietoa fyysisen hyvinvoinnin tilasta. Katso täältä Bodymajan toimipisteet. Voit hyödyntää Bodymajan mittauspakettien -20% alennuksen koodilla: ALE20

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.