Idea roadtripistä Lappiin lasten kanssa!

Uhka vai mahdollisuus? Kärsimys ja väsymys vai spontaania lomanautintoa? En todellakaan tiedä mitä tuleman pitää, mutta saimme päähämme tehdä vielä tänä syksynä lasten kanssa reissun Lappiiin, suunnittelematta sitä sen kummoisemmin. Voitin eräässä arvonnassa elämyksen, joka on fyysisesti Levillä ja sinne olisi kiva siis päästä. Viimeksi reissasimme Lapissa talvella, joten nyt päätimme että kokeillaan syksyä, jolloin on vielä luultavasti mukavammat kelit ajaa.

Onnistuuko Lapin matka halvalla, ilman säästöjä?

Meillä ei ole budjettia yhtään varattuna tai säästettynä lomaa varten, joten sillä mentäisiin, mitä saadaan – kaikista halvimmalla. Tämä idea ja mahdollisuus tuli tällä kertaa mieleen niin puskista, että mitään ei ole varattuna matkaa varten. Selailtuani eri majoituspaikkoja uskon, että saamme ihan järkihintaan mökin vajaaksi viikoksi, kun kyse ei ole sesonkiajasta.

Ainoa kysymysmerkki ja todennäköisesti majoitustakin kalliimpaa ovat bensan kustannukset, jotka matkasta tulee. Siltikin itse ajaminen on edullisempaa kuin julkisilla kulkeminen, koska esimekiksi juna + vuokra-auton yhdistelmä tulisi maksamaan kaksinkertaisesti suhteessa pelkkään bensan hintaan.

Viimeisimmällä Lapin reissulla lasten kanssa meillä oli vuokra-auto käytössämme, koska emme uskaltaneet luottaa omaan vanhaan autoon. Tällä kerralla se on varmaankin vain uskaltauduttava ja varauduttava vaan kaikkeen. Onhan se niinkin, että vaikka auto olisi miten uusi, niin siltikin se saattaa hajota, ja näitä on sattunut paljonkin.

Kuva Pyhätunturilta aiemmalta matkaltamme.

Mitä jos Lappiin matkustaisikin kahdessa päivässä?

Viime kerralla meillä oli paljon vähemmän kilometreja lomapaikkaan, mutta silti yhteen suuntaan meni aikaa 13 tuntia pysähdyksineen, vaikka emme pitkiä taukoja pitäneet. Nyt päätimme, että voisimme yöpyä yhden yön jossain matkalla ensin, ehkäpä Oulussa joka olisi sopivasti matkan puolivälissä. Siitä olisi sitten helppo jatkaa aamupäivällä matkaa perille saakka, rasittumatta ihan liikaa.

Ei suunnitelmia lomalle, vain hetkessä elämistä?

Niin, jotenkin tässä on sellainen fiilis, että loma on tervetullutta. Mieli ei kuitenkaan jaksa suunnitella sitä sen kummemmin. Jospa vain hypätään autoon ja suunnataan pohjoiseen! Katsotaan viimeistään matkalla, mistä saa majoituksen matkan pysähdyksiin ja sillä mennään mitä on tarjolla. Ja perillä Lapissa mentäisiin vain fiiliksen mukaan katsomaan eri paikkoja, ilman ennakkosuunnitelmia. Olisiko se parasta lomaa aivoillekin, heittäytyä vaan hetkeen? Mökki nyt pitää varata etukäteen koska sitä yllätystä en haluaisi kohdata, että vapaana ei olekaan muita kuin ylihintaisia hotellihuoneita.

Viime reissussa me mokasimme pakkailujen kanssa totaalisesti. Meistä jokaisella oli varmaankin kahden viikon vaatteet mukana, joista kaikki käyttivät vain pienen osan, pesten niitä välilä. Nyt voidaan siis edellisestä kerrasta oppineena pakata vain tärkein mukaan ja paljon pienemmällä tavaramäärällä. Meidän omaan autoon ei edes mahdu paljon mitään, kun mukana on oltava pojan rattaatkin ja ehkä matkasänky.

Se on lomille lompsis sitten vaan jonkin ajan päästä! Katsotaan, pystynkö olemaan suunnittelematta kaikkea kovasti (se kun on minulla vähän liikaa verissä).

Lue myös aiemmasta Lapin matkastamme

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 ajatuksia aiheesta “Idea roadtripistä Lappiin lasten kanssa!”

.