Kun ei jaksaisi odottaa syyslomaa!

Kerrankin aion olla oikeasti lomalla lasten syysloman ajan! Hitsi miten sitä ei jaksaisi odottaa, vaikka enää on puolitoista viikkoa sinniteltävä. Loman pitäminen on ollut itselle todella vaikeaa viimeiset 15 vuotta, minkä olen yrittäjänä ollut mutta hiljalleen olen oppinut päästämään välillä irti jatkuvasta aivotyöstä. Helppoa se ei ole ollut.

Pienyrittäjällä on harvoin varaa lomailla

Pienyrittäjä, yksinyrittäjä tai freelancer – meillä kellään on harvoin varaa lomailla kunnolla. Syy voi olla taloudellinen, mutta myös resursseihin liittyvä. Harvalla omia töitään/palvelujaan henkilökohtaisesti ja yksin suorittavalla on ottaa avukseen ketään, joka voisi tuurata loman ajan. Jos tuuraaja onkin olemassa, hänelle tulisi tietysti maksaa palkkaa tai palkkio jotenkin, joka taas tarkoittaa lisämenoja sen lisäksi, ettei itse olisi lomalla tekemässä töitä.

En ole itsekään tätä asiaa ratkaissut mitenkään mestarillisesti, tai edes sinne päin. Tuuraajaa ei omille töilleni ole, mutta olen päättänyt elää elämäänikin välillä, ja kun sen päätöksen kerran tai pari olen toisinaan uskaltanut tehdä, niin jollainhan ne asiat, niin taloudelliset kuin muutkin ovat aina järjestyneet!

Syysloman suunnitelmat

Meillä on ajatuksena tosiaankin suunnata Lappiin syyslomalla. Luvassa on siis taas kerran päivän verran ajoa lasten kanssa, tai oikeastaan kaksi päivää mennen tullen.. Me päätimme nimittäin taittaa matkan sekä meno- että paluumatkalla kahdessa osassa, jolloin matkanteko ei toivottavasti käy niin paljon voimille.

Odotuksissa on rentoutumista ja Suomen luonnosta nauttimista, sekä vähäsen roadtrip-meininkiä perheenä! Patikoimaan emme todennäköisesti paljon pääse tuntureille, koska yhdellä lapsista on edelleen jalka kipsissä ja pienin poika kulkee rattaissa. Ehkä kuitenkin keksimme silti jotain mukavaa tekemistä yhdessä. Vielä reilu viikko odotusta..!

.