Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Yrittäjän loma, onko sellaista?

Palasimme juuri viikon lomalta! Sellaista ei olekaan pidetty oikeastaan koskaan ennen, sen jälkeen kun yrittämään aloitettiin joskus vuonna 2007. Tarkoitan siis, että sellaista täysin töistä vapaata lomaa ei ole ennen ollut. Mutta oliko tämäkään lopulta kuitenkaan sitten töistä (todella) vapaa, vaikka töitä ei tehtykään? Voiko sellaista olla olemassakaan jos yrittää jossain muodossa? Ehkäpä ei.

Ensimmäiset 3 päivää menivät ihanassa lomahuumassa niin, että ajatukset olivat kaikessa muussa paitsi töissä. Sitten neljäntenä päivänä joku takapakki iski, ja mieli ajautui jatkuvasti töihin, asiakkaisiin, kaikkeen keskeneräiseen. Ja sitten kun tein sen virheen, että vilkaisin sähköposteja niin KÄÄK sitä viestitulvaa! Ja aivot raksutti sitten melkein loppuloman niitä odottavia pyyntöjä aina jossain taustalla! Miten estää tämä ilmiö vai kuuluuko se yrittäjänä vaan aina pakettiin?

Oliko parempi vaan tehdä töitä lomaympäristössä?

Usein sitä miettii niin että ’en lomaile, kun olen yrittäjä’. Sitten toisinaan taas haluaisi laittaa aivot pidemmäksi aikaa off-tilaan kaikesta mikä liittyy työhön, mutta se ei taida olla mahdollista. Olisiko parempi sitten vaan ”lomailla” niin että matkustelee, mutta tekee silti töitä? Useinhan maisemanvaihdos pelkästään auttaa latautumaan ja rentoutumaan, kun töitä voi tehdä kuitenkin etätyönä, tai siis itse voin.

Menneestä hiihtolomastamme en nyt tässä kohtaa tosin voisi kuvitella sitä, että olisin tehnyt töitä ja yrittänyt sitten lisäksi vielä harrastaa päivisin mm. ulkoiluaktiviteetteja perheen kanssa ja oikeasti rentoutua.. kaikki ei olisi mahtunut samaan pakettiin.

Ehkäpä pitäisi olla katsomatta sitä sähköpostia, jos kerran on lomalla?! 😀 Pahuksen nykyaika ja puhelimessa mukana kulkevat työt!

___

Katso myös: Haluasitko luoda itse oman unelmaduunin?

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Yrittäjän loma, onko sellaista?”