Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Haaveena oma työ etätyönä?

Haluaisitko työskennellä etänä? Etänä nykyisestä työstäsi, tai jostakin sen kaltaisesta? Tai luoda ehkäpä ihan oman työn kotoa käsin? Se ei ole ollenkaan mahdotonta! Meitä kotona viihtyjiä on olemassa paljon, ja kerronkin tässä nyt oman tarinani.

Lapsiperhearki sai haaveilemaan etätyöstä

Esikoispoikamme syntyi vuoden 2006 alussa. Oltiin vielä nuoria, juuri päälle 20-vuotiaita. Itselläni oli takana lukio, työkokemusta mm. myyjänä vaatekaupassa sekä 2 vuotta lähihoitajaopintoja, jotka jäivät sitten raskauden myötä kesken. Raskausaikana olin ollut työharjoittelussa terveysalan yksityisessä yrityksessä, jossa vastasin asiakaspalvelusta ja toimiston siisteydestä, lisäksi tein vähän myös tietokonetyöskentelyä. Aloin tykästyä tämän tyyppiseen työhön!

Esikoisen syntyessä mieheni oli vielä myös opiskelija, mutta vuoden päästä alkoikin sitten valmistuttuaan suunnitella oman yrityksen perustamista (atk- ja mainostyöt). Ollessani kotona vielä lapsen kanssa aloinkin auttamaan näissä töissä sekä asiakkaiden hankinnassa, ja pikku hiljaa olin mukana täysillä. Lähdin myös jatkamaan lähihoitajan opintoja iltakoulussa vuonna 2008. Opintojen aikana totesin lopulta sen varmuudella, että hoitotyö ei ole minun juttuni. Lääketiede ja terveydenhoito ovat superkiinnostavaa teoriassa, mutta käytännön työ ei ole minun juttuni, toimisto- ja asiakaspalvelupuoli kylläkin. Aloin pohtia, voisinko jatkossakin olla jollakin tavalla kotona vaikka kotihoidontuki loppuu ja itsenikin täytyy saada töitä, koska miehen yritys ei vielä tuottanut niin paljon että se tulo olisi riittänyt, vaikka töitä siinä silti oli itsellekin.

Sinnikäs työnhaku alkoi

Päätin, että minä onnistun ja jään kotiin. Tein osin mainostoimistotöitä, loin itse oppien kotisivuja ja mainosmateriaaleja asiakkaille miehen opastaessa alkuun. Aloitin työnhaun, sillä ajatuksella että otan työtä vastaan vain etätyönä. Helppoa se ei ollut alkuun! Vielä tuolloin, ennen 2010-lukua etätyöhön suhtauduttiin melko nihkeästi, enkä saanut hakemuksiini vastauksia. Päätin kuitenkin, että kunhan se oikea ihminen ja yritys kohtaa hakemukseni kanssa, niin löydän, mitä haen.

Kotona työskentelyyn ei välttämättä tarvita kuin tietokone. Joskus senkin tarjoaa työnantaja!

Lähetin hakemuksia kaikenlaisiin työpaikkoihin, joihin etsittiin toimistotyöntekijää, sihteeriä, laskuttajaa tai vastaavaa, siis tekijää työhön, jota teoriassa voi tehdä etänäkin. Oikeastaan missään ilmoituksissa ei haettu etätyöntekijää, mutta kerroin hakemuksessani mitä kaikkea osaan tehdä omalla koneella ja omilla ohjelmistoilla, ja että etsin vain etätyötä.

Lopulta työ palkittiin

Lopulta pitkä urakka alkoi tuottaa tulosta, ja sain vastauksen yritykseltä, joka työllistää minua vielä tänäänkin, etänä 200 kilometrin päästä. Ja sain matkan varrella myös muita, pienempiä työnantajia tämän jälkeen paljon!

Sittemmin perustin myös oman toiminimen jolla tein osittain erillään miehen yrityksestä ”omaa juttuani” eli assistenttipalvelua. Opiskeltua on tullut jos jotakin lisäopintoja sekä suoritettua mm. merkonomin tutkinto etänä sittemmin! Nykyään toimin kevytyrittäjänä, joka sopii tämän hetkiseen elämäntilanteeseen paremmin, kun ei ole yrityksen pyörittämisen stressiä (paperityöt) mukana lapsiperhearjessa.

Usko itseesi ja tavoitteisiisi

Sen haluan sanoa kaikille haaveilijoille, että mikä olikin unelmasi, se on mahdollista tavoittaa! Ja tarkoitan tässä kohtaa oman työn unelmaa etänä. Täytyy vaan olla sitkeä, eikä saa luovuttaa kesken. Itselläni meni lopulta monen monta kuukautta etsiessäni haluamaani työtä. Nopeastihan sitä olisi saanut vaikkapa puhelinmyyntityötä kotoa käsin, mutta siihen en lähtenyt koskaan, vaikka se olisikin hyvin helppo tie olla kotona. MUTTA, jos sun juttusi on myyntityö, niin siitä vaan myymään!

Jos etätyön mahdollisuudet ja oman unelman tavoittelu innostaa, tule seuraamaan @unelmaduunia -IG-tiliä, jossa jaan vinkkejä ja ajatuksia aiheen ympäriltä.
Tutustu myös Unelmaduunia-verkkokurssiin.

Kurkkaa myös blogit

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •