Rakastatko sinäkin etätyötä?

Voisin sanoa omasta puolestani, että etätyö on minulle ”se oikea” tapa tehdä työtä. Nautin siitä, kun voin tehdä tehtäviä omassa rauhassa ja itsenäisesti. En kaipaa ihmisten hälinää tai sosiaalisia kanssa käymisiä töihin. En tosin tarkoita missään nimessä, että sosiaalisuus olisi minulle epämielekästä. Pidän ihmisten kanssa olemisesta ja keskusteluista, mutta työssä viihtymiseen en tarvitse niitä. Nykyisessä elämäntilanteessani itsenäinen ja omaan tahtiin suoritettava työ onkin enemmän kuin tervetullutta.

Etätyö ei ole herkkua kaikille

Kaikki eivät pidä etätyöstä, jotkut jopa vihaavat sitä. Korona-aika pakotti monet etätyöhön, joka tutkimusten mukaan taisi olla useimmille mukava juttu, mutta toisille taas hyvin vaikeaa. Useimmiten olen törmännyt sellaisiin negatiivisiin tarinoihin etätyöstä, jossa keskittyminen on mahdotonta kun ympärillä on perhettä ja yksin tekemisestä ei tahdo tulla mitään. Ymmärrän nämä tuntemukset, mutta itselläni ne ovat päinvastaiset: nautin kun perhe on läsnä ja keskityn parhaiten, kun saan tehdä hommia vain yksin.

Oma työntekoni ja niin sanotut työpäivät ovat useimmiten aika kaaosta, eivätkä todellakaan vastaa sellaista unelmien kuvaa etätyöstä, jossa istutaan laiturin päässä läppäri sylissä, luonnon rauhan keskellä. Arkeni on kaukana siitä. Todellisuudessani lapset meluavat ympärillä, ja hoidan pienintä poikaa ja tämän tarpeita tämän tästä. Työskentely keskeytyy kymmeniä kertoja päivässä, mutta se ei haittaa. Rakastan sitä.

Sopiiko etätyö paremmin tietylle ihmistyypille?

Etätyö on omiaan varmasti enemmän tietynlaisille ihmisluonteille. Olen kuullut joidenkin valinneen yrittäjyyden juuri sen takia, että saisi määrätä enemmän itse tekemisiään ja tehdä itsenäisesti. Yrittäjänä toimiminen ei toki itsessään ole etätyötä, mutta osittain samat luonteen piirteet ovat jossain tapauksissa kyseessä.

Sanoisin itsestäni, että olen enemmän introvertti kuin extrovertti ihminen. En kaipaa ja tarvitse ihmisiä ja sosiaalisuutta niin paljon ympärilleni, jotta voisin olla motivoitunut ja innostunut työn teosta. Enemmän minua motivoikin itseni toteuttaminen, ja uuden suunnittelu itsenäisesti. Maailma on sellainen, että yksin siinä ei tietysti kovin pitkälle pärjää – silloin tarvitsen, tarpeen vaatiessa, muita ihmisiä mukaan.

Haluaisitko siirtyä etätyöhön tai löytää parhaat etätyöpaikat?

Kirjoitan parhaillaan e-kirjaa, joka käsittelee etätyömahdollisuuksia ja sitä, miten kuka tahansa voi lähteä suunnittelemaan ja tekemään oman näköistä työtä virtuaalisesti tai etänä. Mahdollisuuksia tämän toteuttamiseen on useita. Voit esimerkiksi muotoilla omasta osaamisestasi palveluita tai hakea monenlaisiin etätyöpaikkoihin. Myös kanvainväliset yhtiöt palkkaavat Suomesta paljon ihmisiä etätyöhön. E-kirja ilmestyy tämän vuoden aikana!

Tutustu Unelmaduunia 2.0 -miniverkkokurssiin >

Etätyövinkkejä ja ideoita lisätulon hankintaan

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Rakastatko sinäkin etätyötä?”

.