Aloita virtuaalissistentin työt kotoa käsin

Oletko joskus haaveillut tai suunnitellut ryhtyväsi virtuaaliassistentiksi? Ehkäpä toimistotyöt ovat oma juttusi, ja etätyöskentely olisi mukavampaa? Saatat haaveilla myös yrittäjyydestä jossain muodossa? Perheen ja työn yhdistäminen oli itselleni aikoinaan sellainen ”potku” eteenpäin, joka sai etsimään mm. assistentin etätöitä.

Mitä virtuaaliassistentti tekee?

Oma näkemykseni on, että virtuaaliassistenttina voi tehdä ihan mitä vaan osaa, liittyen toimistotöihin, viestintään ja markkinointiin tai ict-alaan. Vain oma osaaminen ja tahto oppia lisää on rajana. Tietysti pitää olla sinnikkyyttä opetella itse asioita, tai lähteä opiskelemaan esimerkiksi lisäkursseilla. Virtuaaliassistentti voi tehdä samoja asioita kuin kaikki muutkin assistentit ja sihteerit, pois lukien kasvotusten tapahtuva asiakaspalvelu. Mistä tekemisestä siis itse pidät?

Omiin tehtäviini vuosien varrella on kuulunut laidasta laitaan lähes kaikkea mahdollista kuten esimerkiksi kotisivujen päivitystä ja rakentamista (taidon opettelin itse), mainonnan suunnittelua, viestinnän hoitoa, laskutusta, markkinointia, somea, sisällöntuotantoa.

Tarvitseeko virtuaaliassistentti oman yrityksen?

Jos haluat toimia virtuaaliassistenttina, et lähtökohtaisesti tarvitse omaa yritystä. Voit hakea monia erilaisia palkallisia etätyöpaikkoja, joiden sisältö sopii virtuaaliassistentin työhön. Jos kuitenkin haluat ottaa monipuolisemmin erilaisia ja eri kokoisia tehtäviä vastaan, yrityksen omistamisesta tai kevytyrittäjyydestä ilman yritystä on hyötyä. Tällöin voit laskuttaa tekemistäsi töistä, eikä työn teettäjän itse tarvi miettiä palkkausta. Olen itse tehnyt virtuaaliassistentin töitä vuosien varrella sekä palkoilla että yrittäjä ja kevytyrittäjänä.

Mistä löytyy virtuaaliassistentin työpaikat?

Voit aloittaa työpaikkojen etsimisen työnhakuportaaleista hakemalla etätöitä. Suurin osa tarjolla olevista etätöistä liittyy viestintään, markkinointiin, sisällön tuotantoon tai toimistötöihin joita on mahdollista tehdä etänä, ja sopivat näin assistentti-nimikkeen alla tehtäviksi.

Etsiessäsi etätöitä, vastaan saattaa tulla se ongelma että useat etätyöt ovat osapäiväisiä tai osa-aikaisia. Mieluummin sitä tietenkin työllistäisi itsensä kokoaikaisesti. Tässä kohtaa voi omasta yrityksestä tai kevytyrittäjätilistä olla apua; Jos voit laskuttaa työsi, voit myös markkinoida omaa assistenttipalveluasi työnhakuportaalienkin ulkopuolella ja saada yrityksistä itsellesi asiakkaita. Monet yrityksistä voivat olla kiinnostuneita ostamaan apua muutamia tunteja viikossa, vaikka eivät tarvitsekaan kokoaikaista assistenttia.

Olitpa aikeissa perustaa yritystä, avata kevytyrittäjätiliä tai et, lähde silti brändäämään itseäsi somessa! Liity LinkedINiin ja päivitä profiilisi vastaamaan tämän hetken tilannettasi. Kerro virtuaaliassistenttina toimimisestasi tai työnhaustasi. Luo postauksia joissa tulee ilmi taitosi ja työkalusi etätyössä. Lähde seuraamaan kiinnostavia yrityksiä, ja tykkää sekä kommentoi näiden julkaisuja. Siitä se lähtee!

Bisnesideoita virtuaaliassistentille

Poimi talteen!

  • Erilaisia nimikkeitä: Markkinointiassistentti, someassistentti, talousassistentti, web-assistentti, tutkimusassistentti
  • Markkinoinnin tukipalvelut yrityksille, edullisemmalla hinnoittelulla assaripalveluna
  • Someassaripalvelut: Somepäivitysten suunnittelu, somemarkkinoinnin hoito yrityksille
  • Sisällöntuotanto- ja blogipalvelu: Kirjoita yrityksille blogikirjoituksia
  • Viestintäassistenttipalvelu: Luo asiakasyrityksille uutiskirjeet, tiedotteet, esitteet
  • Koulutus/valmennusassistentti: Auta yrittäjää esitysmateriaalien valmistelussa ja koulutuksiin ilmoittautumisten hallinnassa sekä laskutuksessa
  • Projektiassistentti: Yrityksen tuki projektin hallinnassa, tiedonkeruussa ja aikataulun seurannassa

Tutustu Virtuaaliassistentiksi -miniverkkokurssiini!

Lisää etätyövinkkejä

.