Skip to content

Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Aloita etätyö kotona

Haaveiletko etätyöstä kotoa käsin? Tässä muutamia vinkkejä siitä, miten voi lähteä suht helposti tienaamaan lisätuloja kotona, aloittaen vaikkapa osa-aikaisesti.

Olen törmännyt mm. Unelmaduunia-verkkokurssia tehdessäni monenlaisiin haaveisiin tehdä omannäköistä etätyötä kotoa käsin. Toiveet etätyöstä perustuvat useimmiten näihin kolmeen asiaan:

 1. Väsymys ja kyllästyminen työelämän hektisyyteen ja siihen että se vie kaikki voimavarat.
 2. Oma luonne (enemmän introvertti kuin extrovertti) on sellainen, että sitä nauttii enemmän itsenäisestä työnteosta rauhassa.
 3. Halu ja tarve yhdistää perhe tai koti ja työ ja rytmittää päivät oman mielen mukaan.

Hyviä uutisia! Etätöitä on nykyään helppo löytää ja aloittaa, freelancerinä tai kevytyrittäjänä laskuttaen vaikka nykyisen päätyön ohessa. Jos haaveenasi on tehdä jokin päivä pelkästään etätöitä, mutta se ei ole mahdollista nykyisessä työssäsi, suosittelen aloittamaan muutoksen pikkuhiljaa.

Uutta ja täydellistä kokopäiväistä etätyötä ei useimmiten kuitenkaan ihan heti osu kohdalle kilpailun ollessa kovaa työnhakijoiden kesken. Alla muutamia vinkkejä siitä, mitä etänä voi tehdä lisätulomielessä.

Kirjoittajan työ kotoa käsin

Kirjoitustyötä on monenlaista, voit alkaa esimerkiksi toimittajaksi, bloggaajaksi, sisällöntuottajaksi, copywriteriksi, litteroijaksi tai kääntäjäksi. Kokemuksesta ja koulutuksesta on näissä ammateissa suurta hyötyä, mutta voit aloittaa myös ilman niitä.
Koulutuksella ja aiemmalla kokemuksella voit perustella korkeamman hintasi ja ammattitaitosi jos vaikkapa alat tarjota sisällöntuottajapalveluita yrittäjänä. Jos kuitenkaan kokemusta ja koulutusta ei ole, niin ei hätää – aina voi aloittaa opiskelemaan uutta ja verkosta löytyy paljon sellaistakin kirjoitustyötä, joista voi aloittaa kirjoittajauran ilman aiempaa kokemusta.

TopContent-palvelussa voit vastaanottaa eri laajuisia kirjoitustöitä laidasta laitaan myös suomeksi, ja suorittaa omaan tahtiisi kotoa käsin. Saat maksun heti kun työ on hyväksytysti suoritettu. Rekisteröitymisen jälkeen sinua vaaditaan suorittamaan pieni harjoitustehtävä, jonka jälkeen voit vastaanottaa varsinaisia maksettuja töitä.

Copywriterin, sisällöntuottajan, kääntäjän ja oikolukijan töitä esimerkiksi englannista suomeksi on helppo löytää laidasta laitaan Upwork.com-palvelusta. Moniin käännöstehtäviin riittää suomen kielen perusosaaminen eli se, että oma äidinkielesi on suomi. Jos osaat muita kieliä englannin ja suomen lisäksi, se on suuri etu tässä palvelussa. Eri tehtäviin joko haetaan itse kertoen oma hinta, tai tullaan kutsutuksi. Upworkista löytyy paljon muitakin töitä ihan laidasta laitaan, olen itsekin esimerkiksi tarkastanut Googlen karttojen ohjeistuksia jonkin aikaa Upworkin kautta!

Myös suomalaisista työpaikkaportaaleista löytyy välillä helmiä, kunhan jaksaa etsiä ja seurata uusia paikkoja aktiivisesti! Duunitorin etätyöpaikat ja hakutulokset kirjoittaja/sisällöntuottaja/bloggaaja -sanoilla antavat usein mielenkiintoisia tuloksia.

Bloggaajan ja somevaikuttajan työ

Omaatko laajan verkoston somessa ja tuhansia seuraajia? Tai oletko bloggaaja, jonka blogilla on tuhansia lukijoita kuukausittain, tai ainakin mahdollisuudet kasvattaa blogia? Voit hyvin alkaa myös tienata somella ja bloggaamisella tehden maksettuja yhteistöitä yritysten kanssa. Alkuun pääseminen voi olla hankalaa mutta ei mahdotonta. Hyvän ponnistuslaudan yhteistöihin saa vaikkapa vaikuttajamedioista, joissa voi hakea omalla profiilillaan suoraan yritysten ilmoittamiin yhteistyömahdollisuuksiin mukaan.

Bloggaaja voi tiena myös blogeihin sijoitettujen mainosten kautta, esimerkiksi Adtractionin tai Google Adsensen avulla.

Omat palvelut ja taidot esille verkkoon

Voisiko sinusta olla virtuaaliassistentiksi kotoa käsin? Tai omaatko luonnostaan visuaalista silmää ja kuvankäsittelytaitoja, jolloin voisit toimia vaikkapa graafisena suunnittelijana? Pidätkö valokuvaamisesta ja hallitset kuvankäsittelyn? Mitä ikinä osaatkin, voit aloittaa taitojesi tarjoamisen myös palveluna muille! Nopea ja helpoin tie tähän, taustatilanteestasi huolimatta, on rekisteröityä kevytyrittäjäksi ja perustaa omat nettisivut. Siinäpä se! Sitten vaan markkinoimaan ja kertomaan eteenpäin omista palveluista.

Jos työ alkaa tuottaa tulosta ja saat ajan kuluessa asiakkaita niin paljon, että voisit siirtyä tekemään omaa juttuasi kokopäiväisesti, niin perinteisen yrityksen perustaminen on siinä kohtaa harkinnan arvoinen vaihtoehto. Sinun ei tarvitse siis hypätä perinteiseen yrittäjyyteen heti tässä ja nyt, jos haluaisit alkaa tekemään jotakin omaa juttua!

Näin löydät etätyöpaikat Suomesta

Olen itse työskennellyt etätyönä kotoa käsin jo noin 13 vuotta ja voin sanoa, että etätyöpaikkojen etsiminen internetin ihmeellisestä maailmasta on tuttua, kuin omat taskut. Joka paikka ja erilaiset hakutavat ja -termit on tullut käännettyä ympäri niin suomen työportaaleissa kuin ulkomailta. Ja niitä etätöitä kyllä löytyy, aina ei vaan niin itsestään selvillä tavoilla.

Tälläisiin etätyö-nimikkeisiin olen törmännyt viime aikoina:

 • verkkokaupan ylläpitäjä, verkkokaupan sisällöntuottaja
 • somemarkkinoija, somevastaava, somekoordinaattori
 • verkkotekstien kirjoittaja, copywriter, oikolukija
 • blogien kirjoittaja/kääntäjä
 • verkkokouluttaja
 • assistentti, sihteeri, kirjanpitäjä
 • tekninen tuki
 • puhelinhaastettelija, puhelinmyyjä
 • chat-asiakaspalvelija, asiakaspalvelija
 • markkinointiosaaja, markkinointikoordinaattori
 • webmaster, kotisivujen ylläpitäjä, kotisivujen päivittäjä, seo-osaaja

Eli etätyötä löytyy laidasta laitaan, välillä vaan ei avoimen työpaikan otsikosta suoraan. Toisinaan etätyötä voi saada vaikka sen mahdollisuudesta ei olisikaan kerrottu työpaikkailmoituksessa, kunhan vaan itse kysyy rohkeasti!

 • Käytä apuna Google-hakuja ja työpaikkaportaaleita. Ole luova hakusanoja ja termejä käyttäessäsi; suurin osa työpaikoista löytynee etätyö- ja kotoa käsin -sanoilla mutta ei kaikki!
 • Jos löydät unelmiesi etätyötä vastaavan työpaikkailmoituksen, jossa ei kuitenkaan kerrota etätyömahdollisuudesta, älä menetä toivoa! Laita hakemus menemään ja kerro etsiväsi etätyötä. Jos olet varteen otettava hakija, työnanataja luultavasti voi vähän tulla vastaankin toiveessasi!
 • Seuraa somessa (erityisesti Facebookissa) erilaisia ryhmiä ja sivuja, joissa keskustellaan ja ilmoitetaan etätyöpaikoista. Näissä voi tula vastaan paljon sellaisia piilotyöpaikkoja, joihin ei törmää missään muualla.
 • Päivitä someprofiilisi; Tuo esiin taitosi ja osaamisesi! Ole mukana Linkedinissä, sielläkin voi tallentaa itselleen työpaikkavahteja etätyöhön liittyen.

Olen kirjoittanutkin aiemmin muutamia vinkkejä aiheeseen liittyen. Unelmien etätyöpaikan löytämiseen voi mennä aikaa, mutta mahdotonta sen löytäminen ei ole.

Tsemppiä kaikkien etäilyunelmiin!


Tutustu Unelmaduunia-verkkokurssiin


Tutustu verkkokursseihin!

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 ajatuksia aiheesta “Aloita etätyö kotona”