Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Haaveissa etätyö? Vinkit onnistumiseen

Etätyön suosio on noussut huimasti vuosien mittaan, ja myönteisyys sitä kohtaan näkyy nykyään kivasti myös työpaikkailmoituksissa. Moni haaveilee etätyöhön vaihtamisesta. Takanani on yli 10 vuotta itsenäistä etätyötä kotona työntekijänä, yrittäjänä ja kevytyrittäjänä joten ajattelin koota muutaman hyväksi kokemani vinkin siitä, miten uutta etätyötä – sekä kokoaikaista että pientä lisätienestiä, voi löytää.

Miten löytää etätöitä?

 1. Etsi työnhakuportaaleistä hakusanoilla.
  Jätä sijainti sekä ala avoimeksi ja täytä ainoastaan hakusanaksi vaikkapa etätyö, etänä tai kotoa käsin. Näin löydät ne työpaikat joissa on joko mahdollista tehdä osittain tai kokonaan etätyötä. Tuloksiin eksyy mukaan usein paljon muitakin työpaikkailmoituksia, mutta tällä haulla on helpompi koota listaan todennäköisemmin etänäkin onnistuvat työt.
 2. Etsi portaaleista niitä töitä (titteleitä), joita teoriassa voi tehdä etätyönä.
  Unohda taas ala sekä sijainti ja käytä hakusanoja. Näitä on PALJON, kuten kirjoittaja, web-master, puhelinmyyjä, haastattelija, sisällöntuottaja, markkinointiassistentti, assistentti, sihteeri, asiakaspalvelija, kirjanpitäjä, it-alan työt. Tutki työpaikkailmoitusten sisältöä. Jos työn kuvauksessa mainitaan että etätyö ei onnistu tai se tulee muuten ilmi, unohda ilmoitus. Muussa tapauksessa laita hakemus menemään ja kerro, että etsit nimenomaan etätyötä. Hakemuksessa kannattaa kertoa myös kuinka paljon työtä haet, esimerkiksi 10 tunnille viikossa.
 3. Ota seurantaan eri työnhakuportaalit sosiaalisessa mediassa.
  Itselläni toimii erinomaisesti Duunitorin avoimet etätyöt+Facebook -yhdistelmä. Facebookin uutisvirtaan ilmestyy tämän tästä etätyöpaikkoja, joka on todella helppoa kun joka päivä ei viitsi käydä etsimässä näitä erikseen.
 4. Käytä Linkediniä hyödyksi. Luo profiili, jos sellaista ei ole ja täytä profiiliisi tiedot siitä, millaista työtä ja kuinka paljon voit ottaa vastaan. LinkedIN:ssä sopivia työntekijöitä metsästävät Head Hunterit ja yhteistyökumppaneita etsivät tahot voivat törmätä profiiliisi. Luo LinkedIniin hakuvahteja etätyöpaikoille. Useat ilmoitukset ovat portaalissa englanniksi, joten suosittelen englanninkielisiä hakusanoja ja sijainniksi Suomi.
 5. Seuraa mielenkiintoisia yrityksiä ja henkilöitä sosiaalisessa mediassa. Kommentoi yritysten julkaisuja (asiallisesti tietysti) ja tykkäile niistä eli herätä huomiota 🙂
 6. Jos työnhaku perinteisimmillä menetelmillä ei tuota tulosta, voit tarjota osaamistasi myös palveluina freelancerinä tai kevytyrittäjänä. Kevytyrittäjyys ilman omaa y-tunnusta on melko helppo tapa työllistyä, vaikka osa-aikaisen palkkatyön ohessa, nyt kun verokortin käyttöä on yksinkertaistettu. Tästä kirjoitan ehkä vinkkejä myöhemmin!

Erinomaisia portaaleja työnhaulle on tietenkin esimerkiksi mol.fi, Duunitori, Oikotie ja Monster.

Puuttuiko tästä joku hyvä vinkki? Kommentoi alle!

Jos etätyön mahdollisuudet innostaa, ja oman unelman tavoittelu, tule seuraamaan @unelmaduunia -IG-tiliä, jossa jaan vinkkejä ja ajatuksia aiheen ympäriltä. Jossain vaiheessa starttaa myös Unelmaduunia-verkkokurssit/valmennukset!

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •