Skip to content

Tapoja tienata rahaa netissä

Tämä blogi sisältää suosittelulinkkejä.

Moni etsii tässä ajassa etätyötä, on jo siirtynyt siihen tai haaveilee siitä. Jotkut taas ovat jonkin elämäntilanteen johdosta kotona kotivanhempina tai vaikkapa työttöminä, ja haaveilevat lisätuloista, jotka eivät olisi sidottu työaikoihin.

Olen itse kokeillut jos jonkinnäköisiä keinoja tienata rahaa netissä viimeisten 15 vuoden aikana. Osa keinoista toimii, osa ei. Joissakin keinoissa piilee korkeat riskit joutua huijatuksi niin, että työtä tulee tehtyä, mutta ei tienattua. Useat toimivat keinot tienata ovatkin sellaisia, että ne vaativat myös oikeasti aikaa ja työtä, ennen kuin voidaan puhua isommista rahoista.

Melko hyvä opas kaikkiin maailman houkutuksiin tienata netissä, esimerkiksi mainoksia klikkailemalla, on se, että jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on! Esimerkiksi juuri mainoksia klikkailemalla ei kukaan oikeasti voi tienata kymppejä tai satasia per klikkaus. Kukaan mainostaja ei maksa niin paljon klikeistä! Me olisimme kaikki jo miljonäärejä, jos rikastua voisi super nopeasti vain klikkailemalla linkkejä!

Listasin tähän kirjoitukseen alle muutamia erilaisia, toimivia tapoja tienata rahaa netissä. Nämä tavat ovat siis sellaisia epätavallisia keinoja, joita voisi pitää ensi kuulemalta huijauksena tai epärehellisenä. Niitä ne joskus ovatkin, jos tulee haksahdettua palveluihin, joissa luvataan edellä kuvatusti liian isoja tuloja, liian nopeasti. Nämä linkit, joihin viittaan vievät palveluihin, jotka olen itse todennut toimivaksi, ja saanut niiden kautta oikeasti myös rahaa.

Suurista tuloista en voi todellakaan puhua, koska itselläni ei ole juurikaan ylimääräistä aikaa käyttää näihin, vaikka haluaisinkin että olisi. Puhun omalla kohdallani siis pienistä lisätuloista ja -euroista, joita harrastusmielessä hankin, kun ja jos on ylimääräistä aikaa. Ei ole kuitenkaan mahdotonta, etteikö näillä tavoilla voisi tienata hyvinkin, jos on aikaa takoa ja olla yhtä aikaa sekä sitkeästi mukana monessa!

Näin voit tienata lisätuloja netissä

Tienaa rahaa, palkintoja ja lahjakortteja kertomalla mielipiteesi

Täyttämällä kyselyitä tuotteista ja palveluista on mahdollista myös tienata rahaa ja palkintoja, kuten lahjakortteja. Tämä ei ole kovin nopea tapa tienata, ainakaan omien kokemusteni pohjalta, koska kyselyt ovat usein hyvin laajoja ja vievät aikaa. Lisäksi kyselyihin tulee vastata ajatuksella ja yhden mukaisesti, jotta kyselyn teettäjä saa kaipaamaansa luotettavaa tietoa tuotteistaan. Feikkivastaukset usein karsitaan joukosta, eikä sellaisilla saa palkintojakaan.

Tässä muutama paikka, joissa voi tienata rahaa tai lunastaa lahjakortteja vastailemalla kyselyihin.

Kerro ostotottumuksesi ja ansaitse pisteitä, jotka voi muuttaa palkinnoiksi!

Tienaa rahaa kryptovaluutalla

Kryptovaluuttoihin sijoittamisella voi tienata isosti tai pienesti, esimerkiksi harrastusmielessä. Mahdollista on toki myös menettää rahansa, kuten sijoittamisessa aina voi käydä. Fakta toki on, että ostetun valuutan määrä ei katoa, vaikka arvo romahtaisi. Näin ollen, vaikka olisit sijoittanut 100€, jonka arvo putoaakin 10 euroon, niin kunhan et myy sijoituksiasi, niiden arvo voi taas nousta takaisin! Olen itse mukana harrastusmielessä pienillä varoilla, kokeillen. Jos joku päivä jonkin kryptovaluutan kurssi nousisikin suuresti, niin voin saada pienen omaisuuden.

Coinbase on helppokäyttöinen mutta monipuolinen alusta kryptovaluutan ostoon ja myyntiin. Olen itse kiinnostunut erityisesti kaikista edullisimmista ja tuoreimmista kryptovaluutoista, joilla on mahdollista tienata hyvällä tuurilla potti lyhyessäkin ajassa, kun vaan jaksaa seurata kursseja. Coinbasella voi tienata maksutta lisää eri kryptovaluuttoja suorittamalla lyhyitä kyselyjä, jotka opettavat perustietoa kryptovaluutoista.

Liity mukaan Coinbaseen tästä.

Olen ollut jäsenenä joitakin vuosia myös Coinmotionilla, ja voin aidosti suositella sitä jokaiselle, joka haluaa kokeilla harrastuksena tai tosissaan kryptovaluuttakauppaa aloittaen muutamalla vaihtoehdolla.

Coinmotion on kotimainen firma ja siellä on palvelu pelannut kaikin puolin omalla kohdallani. Kryptovaluuttoja ei palvelusta löydy joka lähtöön vielä, mutta alkuun sijoittamisessa pääsee jo pienillä summilla (minimisiirto 10 €) ja omat varat ovat turvassa: ne voi kotiuttaa koska tahansa omalle pankkitilille.

Coinmotionilla sekä Coinbasella sijoittaminen toimii yksinkertaisimmillaan näin;
A) siirrät rahaa pankkitililtä omaan ”salkkuun” palveluun, esimerkiksi 10 €,
B) ostat tuolla 10 €:lla haluamaasi valuuttaa, vaikkapa bitcoineja
C) seuraat, miten kurssit elävät. Jos valuutan arvo nousee, voit myydä –> ja olet tienannut sijoittamasi summan ja nousseen sijoituksesi yhteisarvon erotuksen verran!
D) Voit sijoittaa rahat uudelleen.

Tämä on siis se tapa, miten itse teen. En ole tosin muutamiin kuukausiin kerennyt aktiivisesti seurailemaan kursseja, joten pienet sijoitukset vain elävät omaa elämäänsä. Muutaman kerran olen kuitenkin nostanut varat tilille ja se on toiminut moitteetta.

Liity mukaan Coinmotioniin maksutta tästä.

Tienaa rahaa blogilla

Blogilla tienaaminen on varmasti monelle tuttu juttu siinä mielessä, että mahdollisuudesta on tullut vastaan uutisia ja tietoa mediasta joskus. Blogilla on mahdollista tienata rahaa, mutta kunnon tuloihin kiinni päääsemiseksi on todellakin tehtävä ensin töitä ilmaiseksi paljon. Mitä suositumpi blogi, eli mitä enemmän blogilla on lukijoita, sitä enemmän on mahdollista tienata, koska mahdollisia linkkien klikkaajia ja niiden kautta ostajia on enemmän.

Helpoin tapa saada tuloja bloggaamalla on kaupallisten linkkien ja bannerien sijoittaminen blogiin. Tämä tarkoittaa sitä, että liität omiin kirjoituksiisi teksti- ja kuvalinkkejä, joiden kautta syntyneistä ostoista tai rekisteröitymisistä saat sitten tuloja tietyn summan tai osuuden verran. Tällöin omaksi työksesi jää ainoastaan uuden vetävän sisällön luominen ja uusien blogin lukijoiden houkuttelu!

Affiliate-kumppanuuteen voi lähteä mukaan jopa minkä tahansa kokoisella blogilla, koska mainostaja ei häviä siinä mitään, jos hän maksaa vain linkkien klikkauksista tai niiden kautta tulleista myynneistä eli tuloksista, ei näkyvyydestä.

Jos sinulta löytyy blogi, voit rekisteröityä maksutta affiliatealustoihin esimerkiksi seuraavissa paikoissa, ja aloittaa tienaamisen.

Tradetracker on palvelu, johon voit rekisteröityä maksutta ja liittää blogisi palveluun. Kun blogi on hyväksytty, voit hakea mukaan eri kampanjoihin. Sitten vaan liittämään mainoksia blogiin ja tienaamaan. Lisätietoa TradeTrackeristä. Liity heti julkaisijaksi!

Muut affiliatemarkkinointipalvelut:

Lisäksi voit sijoittaa blogiisi esimerkiksi Google Ads-mainoksia, joista voit tienata aina, kun joku klikkaa mainosta blogisivustollasi. Eli siis tuloja jo jokaisesta klikkauksesta!

Rekisteröidy Google Adsenseen tästä.

Tienaa rahaa testaamalla nettisivuja ja sovelluksia

Kuka tahansa voi ryhtyä testaajan työhön verkossa, jos vaan hyvää perusymmärrystä ja näppäryyttä löytyy liittyen esimerkiksi verkkosivutekniikoihin ja erilaisiin mobiilisovelluksiin. Tehtävänannot voivat olla laidasta laitaan, esimerkiksi testata ostamista uudessa verkkokaupassa tai testata rekisteröitymistä uuteen palveluun. Saatat saada myös toimeksiannon etsiä tietty tieto joiltakin sivuilta, ja kertoa sitten palautteessa miten helposti tuo tieto oli löydettävissä, ja toimiko sivut.

Useimmissa paikoissa erilaisiin tehtäviin haetaan erikseen, kuten mielipidekyselyihin. Testaajia etsivät yritykset haluavat näin varmistaa, että tekijät soveltuvat hyvin juuri heidän palveluitaan testaamaan. Palkkiopuoli on huomattavasti parempi kuin pelkissä kyselyissä, näistä voi tienata kymmeniä tai satoja euroja per tehtävä, tai palkkio voi perustua siihen, löydätkö testattavasta järjestelmästä bugeja. Ennen kuin testaustoimeksiantoja kuitenkaan saa, tulee oma osaaminen usein todistaa perehdyttämistehtävien kautta. Joissakin paikoissa perehdytystehtävistäkin saa palkkion.

Muutamia paikkoja, joissa voi tienata testaajana

Ennen kuin innostut..

Vielä pieni huomio, ennen kuin innostut hirveästi. Jos et jo ole bloggaaja tai tuttu virtuaalivaluuttojen kanssa, niin ne tuskin nopeasti tuovat leipää pöytään. Kaikki on kuitenkin mahdollista! Tutkimuskyselyihin vastaaminen kuulostaa helpolta työltä, mutta sekään ei nopeasti tuo kuin pikkurahaa pöytään, vaikka olisit rekisteröityneenä kuinka moneen tutkimusportaaliin yhtä aikaa. Harvalla meistä on aikaa vastailla kyselyihin kokoaikaisesti, eikä kyselyitä ole usein niin paljon tarjollakaan.

Bloggaaminen ja affiliatemarkkinointi sen ohessa voi toimia, sillä hyvin suositut bloggaajat voivat saada pelkillä mainoslinkeillä hyvinkin suuria tuloja. Suomen sisälle alueellisesti ja kielellisesti rajoittuvalla bloggaamisella suuria tuloja saa kuitenkin odotella yleensä hyvän aikaa. Myös kryptovaluuttoihin sijoittamisella voi tehdä isonkin tilin kuten monet ovat tehneet, mutta se vaatii pääomaa ja/tai aikaa, sekä hitusen hyvää tuuriakin. Pienelläkin, kuten kympeillä pääsee alkuun, mutta pienillä rahoilla ei vielä tehdä ihan hetkessä suuria voittoja.

Lue myös


Seuraa Instagramissa @heidihalone