Maanantai on toivoa täynnä

Usko pois! Mitä jos maanantai olisikin viikon paras päivä? Mitä luulet, voisiko se olla mahdollista?

Joudun itse korjaamaan asennettani maanantaita ja arkea kohtaan lähes joka viikonloppu. Sunnuntaisin mieleni valtaa tietynlainen pakokauhu, joka valittaa että ”et ole levännyt tarpeeksi, et ole tehnyt sitä tai tätä viikonloppuna vaikka piti”. Ja nyt se viikonloppu taas loppuu! Hetkellinen ahdistus vyöryy aina ylitseni.

Jälleen eilen kävin läpi tämän vuoropuhelun oman mieleni sopukoiden kanssa. Tukahdutin maanantai-ahdistuksen lähtemälle ulos liikkumaan ja kas kummaa, kotiin palatessa ei enää tuntunutkaan niin pahalta.

Miten jatkuvasta maanantain ahdistuksesta pääsisi eroon?

Pohdin tätä tänään keskellä maanantaita, kun oikeastaan ei mikään ahdista. Miksi ihmeessä mieli kasaa kuitenkin aina maanantaille niin ison patoutuman viikon lopussa? Onko kyseessä jotenkin mielen vääristymä siitä, että ihan kuin maanantaina pitäisi saada tehtyä koko viikon odottavat työt ja selvitettyä kaikki mitä on jäänyt kesken? Siltä se ainakin tuntuu omassa päässäni. Rentoutuminen on usein haastavaa viikonloppuisin, eikä kaksi päivää oikein riitä kunnolla siihen, että aivot päästäisivät itsensä vapaalle.

Vinkkejä maanantai-ahdistuksen selättämiseen

Ahdistaako sinuakin maanantai ja koet ehkäpä myös sunnuntaiahdistusta, koska silloihan se pahin olo velloo päällä? Kokosin tähän vinkkejä, joilla koitan tsempata itseäni tänään ja aina ennen maanantaipäiviä!

  1. Maanantai on vain päivä muiden joukossa. Ihan kuten tiistai – ei sen ihmeellisempi.
  2. Maanantai on viikon alku! Kaikki hyvä on edessä päin!
  3. Kaikkea ei tarvi ehtiä tehdä maanantaina. Sinulla on viikko taas aikaa!
  4. Päätä jo maanantai-aamuna, että tästä tulee hyvä päivä, ja minä en yritä liikaa.
  5. Ole itsellesi armollinen! Konkreettisesti, salli itsesi levätä, priorisoida uusiksi ja siirtää asioita, jos oma jaksaminen sen vaatii. Oma hyvä olo ensin.
  6. Juhlista maanantaita jotenkin työkaverin, ystävän tai perheen kanssa. Keksikää joku hauska teema mitä juhlitte.
  7. Suunnittele maanantaille kevyt työlista.
  8. Jos mahdollista, älä kasaa maanantai-aamuun raskaita palavereja koska ne ovat omiaan kasvattamaan sunnuntaiahdistusta.
  9. Ulkoile / urheile sunnuntai-iltapäivällä tai illalla. Tai tee jotakin josta tulee hyvä mieli ja joka saa ajatukset muualle.
  10. Jos voit itse päättää työaikojasi yhtään, kevennä maanantain työaikaa.

Lue myös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 ajatuksia aiheesta “Maanantai on toivoa täynnä”

.