Mitä tehdä, kun aika ei riitä?

Ihan oikeasti, juuri nyt kun minulla pitäisi olla aikaa, niin mikään aika ei riitä. En tajua tätä, tai mitä voin tehdä asialle! Olen paininut aikaongelmien kanssa monia vuosia liittyen työntekoon. Teen kotoa käsin digimarkkinointia yrityksille yrityspohjalta samalla kun olen kotiäiti.

Lähes 12 vuoden ajan äitiyden ja työn yhdistäminen sujui oikein hyvin, vaikka päivät olivat välillä pitkiä ja raskaitakin. Sitten elämä yllätti ja saimme ihanan erityislapsemme. Ajankäyttöä, priorisointia ja tärkeysjärjestyksiä piti alkaa suunnittelemaan aivan uusiksi. Muokkasin hiljalleen työnkuvaani ja päätin tehdä vähemmän töitä, ja onnistuin. Silti yövalvomiset veivät voimia siinä määrin, että viimeisen kahden vuoden aikana olen jo joutunut miettimään sitäkin, voinko tehdä töitä ollenkaan.

Nyt sitten ollaan siinä tilanteessa, että meidän pienin lapsemme onkin hoidossa päiväkodissa jopa neljänä päivänä viikossa, ja minulla pitäisi siis olla aikaa työn tekemiseen. Sillä tavalla päivät ovat erilaisia, että työrauhaa todellakin on! Vastapainona kuitenkin tehtävälistat pursuavat ja tuntuu, etten saa mitään suoritettua loppuun vaan kaikki jää kesken päivästä toiseen.

Pitäisi varmaan keskittyä yhteen asiaan kerrallaan?

Aika perusohje kiireen ja erityisesti tehtävälistan hoitoon on varmaankin se, että ei yrittäisi multitaskata liikaa ja tehdä kaikkia asioita yhtä aikaa. Minulle on supervaikeaa keskittyä yhteen asiaan kerrallaan mutta ehkäpä siinäkin voi kehittyä.

Auttaisikohan se, että pitäisin nettiselaimessa tai tietokoneella yleensäkin vain sitä sivua tai ikkunaa auki, missä yritän työskennellä ja mikään muu ei olisi kesken ”taustalla”? Ihan oikeasti aivoni tekevät yhtä asiaa 5-10 minuuttia ja siirtyvät sitten seuraavaan jollain automaatiolla, vaikka edellinen asia olisi vielä kesken. Ja sitten päivän päätteeksi tajuankin, että apua – tuo ja tuo juttu jäi tekemättä loppuun. Jotakin on keksittävä!

Vai onko multitaskaus hyvä juttu? Ei ole!

Olen aina luullut olevani tehokas, koska voin tehdä niin montaa asiaa yhtä aikaa. Mutta kun tätä tekemistä katselee vähän kauempaa ja isossa kuvassa, niin eihän se tehokasta ole koska – kuten edellä kuvasin – tehtäviä jää kesken ja roikkumaan päivästä toiseen. Multitasking ei tee hyvää aivoille.

Tästä päivästä ja hetkestä lähtien lupaan työstää tätä asiaa joka päivä, ja saada tehtäviä valmiiksi päivittäin, keskittymällä yhteen kerrallaan! Jos minun ei ole pakko keskeyttää jotakin työtä, teen sen kerralla loppuun ja iloitsen sitten onnistumisesta!

Uskon vahvasti, että aikaa löytyy lisää ja tehtäviä valmistuu, kun oikeasti teen niitä alusta loppuun.

Onko sinun tullut multitaskattua liikaa?

Lue myös:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Mitä tehdä, kun aika ei riitä?”

.