Miten selvitä syksystä – luonto auttaa

Syysahdistus vaivaa monen mieltä kesän jälkeen, varsinkin siinä kohtaa kun päivät alkavat lyhentyä selvästi. Onko tapanasi stressata jo etukäteen syksyä ja jaksamista? Minulla on, mutta jotenkin uskon että tänä syksynä kaikki menee kevyemmin. Tämän elokuun aurinkoisuus ja lämpö ovat olleet jotakin ennen kokemattoman ihanaa, ja tuntuu siltä kuin kesä vain jatkuisi ikuisuuden.

Lähde luontoon ja unohda ahdistus

Luonto tekee oikeasti ihmeitä mielelle, niin kliseistä kuin se onkin. Olen ottanut tavakseni lähteä kävelylle tai pyöräilemään aina kun tuntuu siltä, että jokin asia alkaa paisua liikaa mielessä. Kas kummaa, lenkin jälkeen lähes aina mieli on kevyempi ja muut – positiiviset asiat alkavat ottaa enemmän tilaa itselleen ajatuksissa.

Erityiseisesti olen huomannut kunnon ulkoilun tai urheilun (pyöräillen) tekevän selvää sunnuntaiahdistuksesta, jossa maanantai alkaa pyöriä liikaa mielessä kaikkine töineen.

Lempimaisemiani meiltä päin, joissa aina mieli rauhoittuu.

Hae luonnosta voimaa – 5 vinkkiä

Kaikille, jotka sanovat luonnon voimaa ihan diipadaapaksi.. lähdepä ulos ahdistuksen hetkellä ja kokeile! Hauku sitten vasta höpönlöpöksi.

  1. Missä tahansa asutkin, hakeudu lähimpään metsään, puistoon tai rannalle ja keskity ympärillä oleviin maisemiin.
  2. Tutkaile luonnon ympäristön yksityiskohtia, kuten kukkia, kiviä, ötököitä, tuulessa heiluvia oksia ja lehtiä, tms..
  3. Herkistä aistisi ympäristölle. Mitä kuulet? Mitä haistat? Keskity tähän hetkeen.
  4. Hengitä raikasta ilmaa hitaasti sisään ja ulos muutamia kertoja. Istu tai pysähdy paikallesi ja anna sykkeen tasaantua ja mielen rauhoittua.
  5. Jos on kesä, vie kotiin kukkia! Jos talvi, tee pari lumipalloa. Tai ota muistoksi retkeltä jokin erikoinen kivi. Jotakin, minkä voit viedä kotiin ja mistä muistaa hyvän olosi – ja palata taas ulkoilemaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Miten selvitä syksystä – luonto auttaa”

.