Jo toinen tutkinto verkossa kohta suoritettu!

Olen suorittanut jo lähes kaksi tutkintoon johtavaa koulutusta kokonaan etänä. Etänä tarkoittaa tässä kohtaa 100% etänä, eli ei monimuotokoulutuksena tai silloin tällöin lähipäiviä mukana. Ei, en ole edes käynyt koskaan opiskelupaikan päällä fyysisesti.

Kaikki tähän etätyöskentelyyn, yrittäjyyteen ja etäopiskeluun sai alkunsa, kun minusta tuli äiti noin reilu 16 vuotta sitten, ja aloin tuntea että haluaisin yhdistää jotenkin työn ja perheen. Digiyrittäjyys ja etätyöt alkoivat kiinnostaa, ja näiden kautta tulevaisuus digimarkkinoinnin töissä alkoi hahmottua. Aloin hiljalleen hankkia myös osaamista erilaisten avoimen yliopiston ja ammattikorkeakoulun verkkokurssien kautta mm. liiketoiminnasta, visuaalisesta suunnittelusta ja jopa henkilöstöhallinnosta.

Kokonainen ammattitutkinto verkossa

Opiskelin lopulta kokonaisen tutkinnonkin, eli noin 5 vuotta sitten valmistuin merkonomiksi verkossa. Tämä oli ehkäpä ensimmäisiä opintokokonaisuuksia ja paikkoja missä se oli mahdollistettu, eli Suomen Yrittäjäopisto. Opintopaikka valikoitui helposti, koska olin yrittäjä – vaikka tosin Yrittäjäopistossa opiskelijan ei tarvitsekaan olla yrittäjä – ja siksi, että he tosiaan mahdollistivat täyden tutukinnon suorittamisen verkossa. Olin etsinyt vastaavaa tilaisuutta vaikka miten kauan, ja lopulta sen löysin! Opinnot kestivät alle 2 vuotta ja ne oli suoritettu helposti. Näytön suoritin asiakasyrityksessä.

Tällä hetkellä viimeistelen lisäksi liiketoiminnan erikoisammattitutkintoa verkossa, samassa opiskelupaikassa. Suuntaudun opinnoissa digimarkkinointiin ja brändäykseen – niihin alueisiin joissa teen töitäkin. Kuten aiemminkin, näytöt suoritan asiakasyrityksissä eli täysin työelämässä.

Kirjoitin opiskelijatarinani pidemmän version Suomen Yrittäjäopiston blogiin.
Pääset lukemaan tarinan tästä.

Lue myös

.